Crezi că gândesc prea mult? Până prin anii 80 nu exista cuvântul pederast in Biblie. Oamenii urăsc că asta e hobby-ul lor și plăcerea cea mai mare, Biblia e doar o scuză și mereu o sa aibă adepți.
Biblia e singurul document legislativ din toata lumea si din toate timpurile care mentine cu adevarat ordinea daca o urmeaza fiecare om. Mai conteaza altceva? Iar scrierile au fost traduse si interpretate de la perioada la perioada pentru ca oamenii au studiato din totdeauna si au avut grija sa fie transmisa corect mai departe.
LEGISLATIV? LEGISLATIV? CE ORDINE? Aia cu sa nu ai alti dumnezei in afara de mine ca imi ramin mafihotii in sutana fara bani de la prosti?
Era vorba despre bible, nu despre biserica si popi. Si mai sunt si alte legi: sa nu preacurvesti, sa nu ucizi, sa nu minti, sa nu furi etc. Sunt legi in lume care permit pedeapsa cu moartea, avortul e legal. Cred ca numai dumnezeu ar trebui sa hotarasca asta. Erai ok daca te avorta maica ta prin chiretaj? Sa Rupa din tine bucatica cu bucatica? Biblia e singura care le interzice.
Nu e bine sa te legi de autenticitatea Bibliei. Mereu vei gasi voci care o vor apara si nu iti vor da argumente logice ci argumente ce ce vin din credinta lor. Ei vor considera ca tu esti cel care nu gandeste corect si că ești pe calea pierzaniei.
Ideea e ca nu poti convinge pe nimeni care crede in Biblie ca Biblia nu e Cuvantul lui Dumnezeu.
Daca esti convins ca sunt false de ce ne mai intrebi? Daca n-ai cu cineva vorbi despre frustrarile tale, scrie-le pe o foaie si raspunde-ti singur la ele.
Biblia e cartea pe care se bazeaza o gramada de culte care nu fac nimic altceva decat sa mulga prostimea de bani. Ia si compara prostiile alea din biblie cu poruncile lui LaVey si vezi care sunt mai de bun-simt. Violenta asupra copiilor nu e condamnata in biblie, de exemplu. Aia cu intorsul obrazului e o mare porcarie. Timpeniile cu inchinatul la idoli si alti dumnezei... desi interpretabile foarte lax, nu au nici un sens.
"Cred ca numai dumnezeu ar trebui sa hotarasca asta." Ala care nu exista, da. Bineinteles.
Da, era ok daca maica-mea ma avorta.
De ce crezi ca intorsul obrazului e o porcarie? De ce trebuie sa ne razbunam, sa da raului tot rau? Nu asta a adus pierderea milioanelor de vieti? Nu asta aduce ura, cearta?
Si ce poti sa faci? Politia isi face treaba, nu te razbuni pe el.
De ce sa aduca ura? Dupa ce ii *** o mama de bataie nemernicului sau nemernicei care mi-a gresit, eventual il/o omor, nu am nici un motiv de ura. E chiar o activitate foarte relaxanta.
Bineinteles, daca frunzaresti prin raspunsurile mele o sa vezi ca nu sunt adeptul violentei. Totusi sunt de acord cu exceptiile. Ideea e ca la noi majoritatea nici nu inlatura influentele negative din viata lor, dar stau sa se tot plinga ca vai ce nasoala e maica-mea/fiica-mea/matusa-mea, ce negativ e taica-meu/unchi-miu/vecinul de la 2. Nimeni nu e dator nimanui cu nimic din oficiu. M-ai facut, m-ai crescut cit de cit omeneste, nu iti bagi nasul in viata mea, atunci da, te ajut cu cea mai mare placere cand e cazul, si nu din datorie si rahaturi de genul "singele apa nu se face" ci fiindca MERITI.
Din ce stiu eu, atat crestinismul din Apus, cat si cel din Rasarit spun ca Biblia nu e un adevar absolut, accepta ca exista greseli si contradictii, tocmai din cauza asta: transcrierea, pe de o parte si diferemtele lingvistice, pe de alta parte. In Imperiul Bizantin au existat chiar si 2 mari scoli de interpretare. Totusi, singurele texte care par sa nu contina contradictii, doar relatari diferite care nu schimba substanta, sunt textele din Evanghelii care prezinta evenimentele pascale.
Sigur ca pot fi foarte multe lucruri schimbate fata de ce exista initial, citeste doar istoria Imperiului Bizantin. Insa, religia, prezinta avantaje spirituale, daca nu o folosesti cu ura. In plus, e gratuita xanax-ul sau terapia costa bani. In plus, medicamemtele dau si dependenta. Nu vorbesc despre crestinismul ala ca la carte, dar sa mergi la o biserica cu arhitectura frumoasa si care e si retrasa, te linisteste
LisaJulie întreabă: