| Ammizzu a întrebat:

Cum se manifesta, comporta un om care este posedat de demoni? Ce probleme are?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

"Posedaţii de demoni" există doar în poveşti, desene animate şi filme.
În rest, există oameni bolnavi, autosugestionaţi că-s "posedaţi" sau oameni care doar joacă un rol - se prefac.

26 răspunsuri:
| ElGreco21600 a răspuns:

Trebuie sa te uiti la The Exorcist, din anii '70.

| Narcis2007 a răspuns:

Are probleme mintale

| vladv26 a răspuns:

Are probleme mintale, face tot felul de lucruri rele

| miTzuliK93 a răspuns (pentru ElGreco21600):

Ce vedeti in filme nu e niciodata ceea ce se intampla in realitate, cu atat mai putin cu cat e vorba de demoni, si de filmele inspirate din fapte reale.

| ElGreco21600 a răspuns (pentru miTzuliK93):

Tu chiar crezi ca demonii exista? laughing))

| Charmant a răspuns:

Nu exista demoni nici ingeri nici macar iad sau rai.

| Ammizzu explică (pentru vladv26):

Si cum se manifesta. Fi mai exlicit?

| ElGreco21600 a răspuns (pentru Charmant):

Exact, multumesc pentru sustinere. mitzulik93, filmul ala iti arata cam cum ar fi daca ai fi posedat de demoni.

| Ammizzu explică (pentru Narcis2007):

Fi mai exlicit? Mai multe detalii vreau

| KhludCiprian a răspuns:

Cauta pe Youtube "seizures" sau "epileptic" si spune care e diferenta cu orice video legat de asta.

In fapt, toate clipurile ce le stiu se aseamana atat de bine, incat ultima data cand cineva mi-a dat astfel de clip (aici pe TPU) serios ca n-am vazut nici o diferenta.

Dar ce sa zic, poate-s prea sceptic!

Daca n-ai sti engleza si ti-as zice ca e demonizat, te rog sa imi spui care e diferenta dintre un demonizat si un epileptic:
www.youtube.com/watch?v=rTWGEfHrWNE

Acel cineva avea criza inainte sa mearga la biserica, deci "ceva" (sunt ateu) imi zice ca nu ar putea sa fie chiar atunci demonizat.

| Heliodor a răspuns:

Am citit acum cativa ani Ocultismul de Colin Wilson, o analiza sceptica, coorenta dar mai ales completa. referitor la demoni, in carte se prezinta istoria cum ca ideea de posedare a plecat pe vremea cand Biserica ducea lupta contra reliigilor pagane din mediul rural, nu voi intra in detatii. Exista insa scrisori, tratate, memori despre cazuri de posedareexplicate in lux de amanunte. La ora actuala, daca ar fi puse in fata unul psiholog acesta ar vedea doar probleme psihice, plecand de la banale depresi/crize de personalitate pana la psihoze tratae astazi la psihiatru.

*** pentagrama, printe altele simbol pagan al religiilor rurale ale fertilitatii. 5 colturi=5 trepte ale femei in viata(nasterea, primul ciclu, sarcina, menopauza, moartea)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate fi cea mai dulce persoana din lume,inteligenta,persuasiva,gentila, etc.
Cand este incoltita se poate transforma intr-un monstru.
Daca devine agresiva, nepoliticoasa, se uita urat cand aude de preoti de biserica, cand aude rugaciuni, cand faci semnul crucii in fata ei, iti poate da un prim indiciu ca ceva nu este in regula.
Un bolnav psihic nu reactioneaza la simboluri religioase.

| Narcis2007 a răspuns (pentru Ammizzu):

Vreau sa spun ca oamenii care par a fi posedati de demoni au de fapt probleme mintale, nu exista demoni sau oameni cu adevarat posedati

Răspuns utilizator avertizat
| AdrianDihoricescu a răspuns:

"Cand este incoltita se poate transforma intr-un monstru.
Daca devine agresiva, nepoliticoasa, se uita urat cand aude de preoti de biserica, cand aude rugaciuni, cand faci semnul crucii in fata ei, iti poate da un prim indiciu ca ceva nu este in regula.
Un bolnav psihic nu reactioneaza la simboluri religioase."

Păi zau aşa, dacă aş sta la o bere cu cineva, şi ăla ar avea impresia că-s posedat şi ar începe să facă ce zici tu acolo, să-mi bage o cruce în faţă, să spună rugăciuni, să invoce numele zeilor, aş fi cel puţin iritat, şi n-ar fi vorba că aş reacţiona la "simbolurile religioase" ci la prostia absolută a interlocutorului meu, în cel mai fericit caz probabil aş pleca, într-un caz mai puţin fericit probabil mi-ar scăpa câteva cuvinte "demonice".

| miTzuliK93 a răspuns (pentru ElGreco21600):

Sincer nu. Am vazut cateva documentare dar nu m-au convins.

| bogdancatalin357 a răspuns:

Probleme cu capul au aia care cred in asa cevawinking

| sublime89 a răspuns:

In primul rand, nu exista oameni posedati de demoni, pentru ca nu exista demoni. Un asa-zis om "posedat" este de fapt bolnav psihic. Cum in vremurile de demult, oamenii nu stiau ce e aia o boala psihica, ei trageau concluzia ca acel om trebuie sa fie neaparat posedat de ceva "spirite rele", pentru ca nu-si puteau explica comportamentul complet scapat de sub control al acelui individ. In prezent insa, traim intr-o era mult mai avansata, in care medicina chiar exista, si putem explica aceste fenomene intr-un mod rational bazat pe noile descoperiri stiintifice.

| Inferno a răspuns:

Pana acum nu a fost nimeni posedat de demoni, deci nu stim.

| Holiday a răspuns:

Nu e nimeni posedat. Sunt doar oameni cu diverse afectiuni (boli).

| Robyi a răspuns:

Demonii, de fapt, exista. Ei induc in eroare oamenii sa faca lucruri rele.
Ba chiar uneori, ei pot imita vocea unei persoane dragi care a murit.
Acesti demoni te pot duce sa apelezi la spiritism si la alte chestii de genul.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Robyi):

Dovezi?

| Robyi a răspuns (pentru NOname):

Citeste Sfintele Scripturi si vei afla singur.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Robyi):

Dacă alea sunt dovezi... : ))

| RedDeath a răspuns:

Nu a trait nimeni ca sa povesteasca.
De ce Doamne, voi, astia tineri cu filme aiurite in cap, credeti in asa ceva?! Or fi posedati, dar nu dinaia ce vomita sau isi schimba culoarea ochilor sau danseaza samba! Doar preotii vad asa ceva, si, din fericire, nu sunt multe cazuri in care omul posedat se comporta ca unul. Deseori, o persoana e posedata doar de un singur demon, si atunci n use simte, doar ca acel demon il influenteaza, dar n use vede, nu iti poti da seama. Dar, influenta asta negativa pandeste pe oricine care are credinta la pamant. Iar, dupa ce intrebare ai pus, tu nu stai prea bine cu capitolul asta. Ai grija, uite-te mai intai si la tine.