Esti pocait?
Numai pocaitii scot din context un verset si il atribuie oricarei inchipuiri.
"Fiindcă mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea acului decât să intre un om bogat în Împărăţia lui Dumnezeu." 26Cei ce-L ascultau au zis: „Atunci cine poate fi mântuit?" 27Isus a răspuns: „Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu.
Asadar vedem aici ca despre mantuirea omului era vorba, nicidecum de niste cai imaginati de tine.
Daca inca mai crezi in caii tai, si te bizui pe ei, atunci raspunde-mi la urmatoarea intrebare:
Este cu putinta ca Dumnezeu sa elimine raul din universul nostru?
Atunci de ce nu il elimina?
Sau poate Dumnezeu sa se autodistruga?
Atunci nu e vesnic daca poate.
Ar fi cu putinta ca Dumnezeu sa elimine raul daca ar distruge intreaga umanitate si pe diavoli, dar atunci ar fi mult mai rau decat daca ar exista rau.
Noi in prostia noastra tipic umana tindem sa credem ca cel mai rau lucru e sa existe rau, dar un lucru mai rau decat existenta raului e anihilarea completa a ființei. Probabil e greu de inteles pentru unii de ce anihilarea e mai rea decat existenta raului de acum (care de fapt nici nu exista ontologic, raul fiind pur si simplu o pervertire a binelui) dar este.
Iar a doua intrebare e o contradictie logica. Pur si simplu nu poti intreba logic asa ceva.
Dumnezeu e existenta in sine si chiar dincolo de existenta.
Normal ca nu s-ar putea ca existenta in sine sa non-existe. Si aici nu e problema ca Dumnezeu nu poate ceva ci intrebarea in sine nu are sens.
E ca si cum as intreba "Poate Dumnezeu sa aodjshsjxkksos?"
Nu stiu, poate? Pai nici n-are sens intrebarea mea, cum sa mai vorbim daca poate sau nu?
Iti reamintesc ca Dumnezeul crestin nu e Zeus sau Jupiter sau Odin. Nu e pur si simplu o creatura puternica dar limitata in cercul ei restrans.
Hai sa facem un exercitiu de imaginatie. Daca Dumnezeu exista trebuie sa fie ceva absolut, ceva care sa fie superior oricarei alte idei de divinitate in orice fel si mod, si normal, sa aiba si sens logic adica sa nu fie contradictorie.
Acum daca spui ca Dumnezeu nu cunoaste viitorul inseamna ca daca ar exista un Dumnezeu care cunoaste viitorul ar fi superior celui care nu cunoaste viitorul deci inseamna ca mintea umana a creat un Dumnezeu superior celui "existent" deci rezulta ca ala nu e existent. Spune-mi, intelegi logica din spate?
Dumnezeu nu elimina raul din univers pentru ca El l-a creat, si ce a creat El e bun, pentru ca binele e incercat prin rau(foc)
Deci raul e bun pentru ca incearca binele.
Asta trebuia sa fie raspunsul la intrebarea mea.
„Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele și răul. Geneza 3:22
Nu degeaba este numit Pomul Cunostintei Binelui si Raului, adica ele doua nu se pot separa, coexista in pom(creier)
Yin Yang e o revelatie divina.
Doar pentru ca vezi tu absolutul in a cunoaste viitorul nu inseamna ca asa si este de fapt, ci doar gasesti o atributa mai inalta decat alta, dar ea e mai rea decat toate.
De ce rea?
Sa facem un ex. de imaginatie.
Daca ai cunoaste viitorul si nu prezentul atunci ai fi in afara prezentului, prin urmare nu poti interveni in prezent cum a intervenit Dumnezeu prin semne si minuni.
In plus devine monoton totul, toata creatia in sine, ceva de care te-ar plictisi si nu te-ar incanta ca Dumnezeu indiferent de cum ar decurge acest prezent.
Adica Dumnezeu traieste o absurditate continua.
Nu esti mereu cu ochiul in patru asa cum il descrie biblia daca ar cunoaste viitorul, decat daca vrei sa influentezi prezentul spre. care sa te declara mai apoi un Dumnezeu care cunoaste viitorul, desi Tu(Dumnezeu) traiesti in acelasi prezent.
Daca Dumnezeu ar trai in prezent inseamna ca Timpul ar fi suveran peste Dumnezeu, adica Timpul in sine ar fi un fel de divinitate impersonala superioara lui Dumnezeu.
Practic perspectiva ta o da intr-un dualism paganesc, chiar politeistic unde Timpul e o divinitate in sine suverana peste Dumnezeu si Dumnezeu trebuie sa se supuna timpului ca saracul n-are ce face.
Si ti-am mai spus asta si ai ignorat aceasta problema pe care am ridicat-o.
Si ai facut o greseala elementara de logica. Ai spus ca daca cunosti viitorul inseamna ca nu esti in prezent ceea ce e fals. Dumnezeu e prezent in tot timpul fiindca este suveran absolut peste timp. Dumnezeu e prezent in trecut, prezent si viitor la fel cum Dumnezeu este prezent in tot locul, la fel este si in tot timpul.
Si ai mai spus o chestie dubioasa rau. Ai spus ca Dumnezeu s-ar plictisi dar cum se poate plictisi o fiinta absoluta? Plictiseala este o goliciune interioara, o stare de lipsa, dar un Dumnezeu absolut nu poate simti niciodata niciun fel de lipsa, plictiseala sau monotonie. Deci Dumnezeu evident nu s-ar plictisi daca ar cunoaste viitorul
Nu am ignorat eu cat ai ignorat tu de cand vorbim de Dumnezeu care cunoaste viitorul.
Eu ignor interpretarile si convigerile tale din simplu fapt ca nu sunt biblice.
Eu nu cred in predestinare.
Predestinarea este o caracteristica a cunoaşterii viitorului, daca cunoaste viitorul atunci prezentul e deja stabilit.
Viitorul deja s-a intamplat, e un paradox al vietii.Eu asa cred.
Dupa parerea mea, nu exista trecut sau viitor, ca ce a trecut a fost prezent, si ce a urmat la fel va fi, prezent.
Nici in rai nu va exista trecut si viitor, doar prezent, dar acela e un prezent vesnic.
Alta eroare de logica facuta de tine. Eu nu inteleg cum poti sa nu-ti schimbi opinia cand iti pun in evidenta atatea si atatea erori de logica elementare...
Predestinarea inseamna ca Dumnezeu a facut El viitorul, l-a proiectat El si noi n-avem nicio alegere.
A stii ca ceva se intampla in viitor nu e predestinare. Daca stiu ca maine o sa ploua nu inseamna ca eu am predestinat ploaia de maine ci inseamna ca am obtinut in prezent o informatie despre cum va fi viitorul.
A stii nu inseamna a face.
A face viitorul e predestinare
A stii vitorul fara sa-l faci tu e doar stiinta.
LOL Cica Predestinarea inseamna ca Dumnezeu a facut El viitorul
Pai dar cine l-a facut Domle, nu El?
Vrei sa pari inteligent dar prin cuvintele tale te dai de gol, este?
PREDESTINARE, predestinări, s. f. Acțiunea de a predestina și rezultatul ei. Existența unui destin al omenirii stabilit de voința divină. – V. predestina.
Asta am luat-o direct din dex. Nu stiu de ce esti asa distrat. Asta e definitia cuvantului.
Dupa cum am spus, nu cred in predestinare. Nu cred ca Dumnezeu prin propria vointa a proiectat un destin al umanitatii ci cred ca Dumnezeu ne-a dat darul liberului arbitru si in consecinta darul de a ne face noi prin alegerile noastre viitorul.
Ce ti se pare ca am zis atat de prostesc? Am folosit pur si simplu definitia din dex. Eu nu incerc sa par inteligent dar vad ca tu incerci sa pari cat mai prost cu putinta
Ba da, s-au facut studii empirice referitoare la puterea rugaciunii asupra altora, pe cei care urmau sa fie operati de inima, impartiti in trei grupuri: unii pentru care nu se faceau rugaciuni, unii pentru care se faceau rugaciuni si stiau asta si altii pentru care se faceau rugaciuni si nu stiau asta. Cei care stiau ca altii se roaga pentru ei au avut rezultate statistice semnificativ mai proaste decat restul.
https://en.wikipedia.org/wiki/Studies_on_intercessory_prayer
Te inseli. O teorie care face predictii bune nu este retrasa din uz, ci doar imbunatatita. De ex. fizica newtoniana este in continuare in uz intr-o multime de domenii, in care nu e nicio nevoie de a face calcule cuantice sau relativiste.
Ti-am zis, eu nu cred in predestinare, nu cred in niciun viitor imaginat de religia ta, nu cred intr-un Dumnezeu care cunoaste viitorul.
Tu ai zis ca predestinarea este posibila in cazul in care Dumnezeu a facut viitorul, si eu ti-am demonstrat ca argumentele tale sunt inutile din moment ce viitorul pe care il cunoaste l-a si facut deja.
Asa ca teoria ta nu poate fi validata, intrebarile mele nu au avut raspuns, iar convingerile tale sunt aberante din moment ce predestinarea este o caracteristica a cunoasterii viitorului.
Google te ajuta cu raspunsuri dar nu te ajuta sa dezvolti aceste raspunsuri, acolo ai nevoie de mintea ta, care la tine se vede ca e goala.
De cate ori sa-ti spun ca eu nu cred in predestinare?
Cred doar ca Dumnezeu stie viitorul, dar nu si ca El il face. Stie in sensul ca stie ce alegeri vom face noi.
Un Dumnezeu care stie viitorul e superior unui Dumnezeu care nu stie viitorul.
Si mi-ai ignorat obiectia cum ca daca Dumnezeu se afla sub timp inseamna ca exista 2 divinitati, Dumnezeu si Timpul. Cum raspunzi la aceasta obiectie?
Fii pe faza la urmatoarea mea intrebare si incearca sa explici clar, concis ca sa inteleaga toata lumea.
Ce fain, mi-ai ignorat din nou obiectia. Se vede ca nu ai niciun raspuns la problema asta.
Deci mastodont avea dreptate, nu cunoaste viitorul in sensul ca stie ce vom face in perioada x, ci doar cunoaste posibilitatile ca sa se implineasca.
Din cate stiu nu ai fost de acord cu aceasta idee, si acum esti?
Deci viitorul nu exista, in sens ca il cunoaste, exista probabilitati de a implini acel viitor.
Ce rost mai are atunci intrebarea mea daca esti de acord cu ce am afirmat si au afirmat si altii?
Si ti-am ignorat obiectia a doua oara, nu prima data. De ce?
Pentru ca trecutul si viitorul este si a fost prezent atat pentru Dumnezeu cat si pentru oameni.
Si nu este limitat de viitor, pentru ca conform legilor stiintifice nu poate exista un portal spre viitor sau trecut.
Deci vrei sa spui ca Dumnezeu e limitat de "legi stiintifice"?
Dumnezeu cunoaste viitorul la perfectie. Stia acum 1000 de ani ce faci tu in momentul asta fiindca alegerea ta a cauzat cunostiinta Lui, nu viceversa.
Pai daca legile stiintifice nu sunt tinta spre cunoastere atunci vorbesc cu cineva absurd.
Stia ce fac eu in momentul acesta?
Cat de indoctrinat sa fii, ca sa crezi asta, cand Dumnezeu arata de multe ori cat de surprins este, de nestiutor, de gresit cand i-a anumite decizii sau altii in locul Lui.
E suficient, ai demonstrat cat de pupincurist esti tu atunci cand vine vorba de opinia publica.
Primii urmasi ai lui Isus au fost numiti Crestini.
Religie" înseamnă tot ce este împotriva facerii voinţei lui Dumnezeu. Ea este închinarea dată creaturii şi se bazează pe spusele creaturilor în contrazicerea Cuvântului lui Dumnezeu; de aceea, anulează Cuvântul lui Dumnezeu şi-l face fără valoare. Ea înseamnă mai degrabă teamă de creaturi, decât teamă de Atotputernicul Dumnezeu, Creatorul. Religia este bazată pe cuvântul unei creaturi mai degrabă decât pe Cuvântul şi poruncile adevăratului şi viului Dumnezeu Iehova, fapt exemplificat de poporul ales al lui Dumnezeu, dar care a părăsit legile credinței. (Matei cap. 23) Religia este de la adversarul lui Dumnezeu, care plănuieşte să se facă pe sine „asemenea Celui Prea Înalt". (Isaia 14:12-14). Închinarea pe care o aducem Creatorului înseamnă credință, așa o numește apostolul inspirat Pavel la Evrei cap. 11. Toate faptele care i-au distins pe servii aprobați ai lui Iehova din vechime au stat sub semnul CREDINȚEI și nu a unei forme de religie. Același serv al Celui Prea Înalt, arată deosebirea între religia urmată de el în trecut și credința descoperită lui de Isus Cristos - Filipeni 3:3-8; Galateni 1:13, 14.
anonim_4396 întreabă:
nesuferit întreabă:
anonim_4396 întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: