In primul rand trebuie sa constientizeze ca are nevoie de Sfanta Taina A Spovedaniei, apoi sa sa tina post ( cel putin 3 zile) apoi cu sufletu deschis merge si se spovedeste
De fapt se poate Spovedii fără să țină post, postul e obligatoriu pentru Sfânta Taină a Împărtășaniei. Dar e bine și să-ți scrii păcatele pe o foiță și TU să le citești în fața duhovnicului.
Nu, dimpotrivă este chiar păcat să se confunde momentul spovedaniei cu altceva, cu oferirea unui prinos către Biserică sau către slujitorul ei. Dacă acel credincios ţine cu tot dinadinsul, acest lucru poate fi făcut foarte bine şi separat, într-un alt context. Unii care primesc poate, văzând acea persoana o dată sau de două ori pe an, sunt tentaţi să accepte, dar nu ar fi corect.
Oricum, mie la spovedanie nu mi s-a întâmplat niciodată până acum.
Se pocaieste de faptele sale si nu le mai repeta.
Degeaba te spovedesti daca te intorci din nou in mocirla pacatului!
Cu o pocainta desavarsita si u curatenie in suflet..cu fapte bune si incercarea de a merge pe un drum frumos si drept si dupa ce te spovedesti...
Referitor la spovedanie, tot ce este legat de ea, îşi are originea în primele comunităţi creştine şi în modul de viaţă creştină lăsat de Apostoli. Ce facem, îi contestăm până şi pe Apostoli?
Aceste cuvinte fiind spuse IMEDIAT după ÎNVIERE, capătă o importanţă deosebită:
Ioan 20, 20:,, Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi coasta Sa. Deci s-au bucurat ucenicii, văzând pe Domnul."
Ioan 20, 21:,, Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi."
Ioan 20, 22:,, Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;"
Ioan 20, 23:,, Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."
Noul Testament să fi fost oare scris în glumă, sau ca fapt divers?
Înţeleg unde vrei să ajungi dar, spre exemplu, cel mai mare spital privat, Providenţa, de care ai amintit şi tu, are un număr considerabil de locuri fără plată, pentru cei defavorizaţi. Şi este doar unul dintre exemple.
Dar la urma urmei, cu ce te deranjează pe tine că oamenii din Biserică sunt întreprinzători şi muncesc? Nu se ocupă nimeni cu cămătăria, totul este obţinut prin muncă cinstită. Sau ai prefera ca Biserica doar să aştepte cu mâna îmtinsă banii de care are nevoie, iar în rest să nu desfăşoare nimic?
Oricum, este prezentă ea şi în câmpul voluntariatului prin cele peste 700 instituţii social-filantropice destinate tuturor categoriile sociale defavorizate, pentru susţinerea cărora, spre exemplu, în anul 2011 au fost cheltuiţi peste 54.000.000 lei...