1) să citești din Biblie și de pe site-uri/din cărți creștine când ai timp
2)să mergi la biserică când poți
3)să te rogi când ai timp
4)să te spovedești și împărtășești odată la ceva timp
5)să fii un om bun
Cam așa.
1. Ascultă Dumnezeu toate rugăciunile?
Bărbat rugându-se lui Dumnezeu
Dumnezeu invită orice fel de oameni să se apropie de el prin intermediul rugăciunii (Psalmul 65:2). Dar el nu ascultă, sau nu aprobă, toate rugăciunile. De exemplu, rugăciunile unui bărbat care se poartă rău cu soţia lui pot fi „împiedicate" (1 Petru 3:7). De asemenea, când israeliţii au continuat să facă ce era rău, Dumnezeu a refuzat să le asculte rugăciunile. Înţelegem că rugăciunea este un mare privilegiu. Dumnezeu însă ascultă chiar şi rugăciunile celor care au comis păcate grave, dacă se căiesc. — Citeşte Isaia 1:15; 55:7.
2. Cum trebuie să ne rugăm?
Rugăciunea face parte din închinarea noastră. Aşadar, trebuie să ne rugăm numai lui Iehova, Creatorul nostru (Matei 4:10; 6:9). De asemenea, întrucât suntem imperfecţi, trebuie să ne rugăm în numele lui Isus, deoarece el a murit pentru păcatele noastre (Ioan 14:6). Iehova vrea să ne rugăm din inimă, nu să repetăm rugăciuni scrise sau învăţate pe de rost. — Citeşte Matei 6:7; Filipeni 4:6, 7.
Creatorul nostru aude chiar şi rugăciunile spuse în gând (1 Samuel 1:12, 13). El ne invită să ne rugăm cu orice ocazie, de exemplu la începutul şi la sfârşitul zilei, la masă sau când ne confruntăm cu probleme. — Citeşte Psalmul 55:22; Matei 15:36.
3. De ce se întrunesc creştinii adevăraţi?
Oameni citind Biblia la o întrunire creştină
Nu este uşor să ne apropiem de Dumnezeu, deoarece trăim în mijlocul unor oameni care nu cred în Dumnezeu şi iau în râs promisiunea sa de a aduce pacea pe pământ (2 Timotei 3:1, 4; 2 Petru 3:3, 13). De aceea, avem nevoie de compania încurajatoare a colaboratorilor în credinţă, iar ei au nevoie de noi. — Citeşte Evrei 10:24, 25.
Asocierea cu cei ce îl iubesc pe Dumnezeu ne ajută să ne apropiem de el. Întrunirile Martorilor lui Iehova sunt o sursă de încurajare, întrucât fiecare poate observa credinţa celorlalţi. — Citeşte Romani 1:11, 12.
4. Cum te poţi apropia de Dumnezeu?
Bărbat citind Biblia în timpul pauzei, la serviciu
Meditând la ceea ce înveţi din Biblie, te poţi apropia de Iehova. Aşadar, gândeşte-te profund la acţiunile, la îndrumările şi la promisiunile sale! Meditarea sub rugăciune îţi sporeşte aprecierea pentru înţelepciunea şi iubirea lui Dumnezeu. — Citeşte Iosua 1:8; Psalmul 1:1–3.
Te poţi apropia de Dumnezeu numai dacă ai credinţă şi încredere în el. Dar credinţa este ca o fiinţă vie care trebuie hrănită. Aşadar, consolidează-ţi în permanenţă credinţa reamintindu-ţi ce stă la baza convingerilor tale. — Citeşte Matei 4:4; Evrei 11:1, 6.
5. Ce foloase ai dacă te apropii de Dumnezeu?
Iehova le poartă de grijă celor ce îl iubesc. El îi ocroteşte de tot ce le-ar putea periclita credinţa şi speranţa vieţii veşnice (Psalmul 91:1, 2, 7–10). Dumnezeu ne avertizează să evităm orice mod de viaţă care ne-ar putea pune în pericol sănătatea şi fericirea. Iehova ne arată care este cel mai bun mod de viaţă! — Citeşte Psalmul 73:27, 28; Iacov 4:4, 8.
Fundulica
Ai auzit de biserica adventista de ziua a 7-a? Ea te poate ajuta in acest sens.
Incercand sa il cunosti cat mai bine. Sa vezi cum este El cu adevarat si care este voia Sa. Rugandu-te, cerandu-i ajutor. Cerand sa iti dea painea noastra cea spre fiinta.
Adica adevarata hrana, hrana spirituala. Prin care sa poti ajunge sa intelegi diverse lucruri, sa poti vedea ceea ce inainte nu puteai si prin care sa il cunosti mai bine spus, ca sa ii poti face voia.
Nu pot sistine o biserica care nu are adevarul biblic. Nu stiu cat cunosti despre adventism dar iti poate oferi o imagine de ansamblu mult mai clara asupra lui Dumnezeu si Cuvantului Sau. Ortodoxia nu incurajeaza asta, cunosterea de Dumnezeu la un alt nivel, poate pretinde asta dar faptele nu spun asa. Adventismul incurajeaza pe om la o legatura stransa de prietenie cu Dumnezeu, fiind prieteni cu Dumnezeu il putem cunoaste mai bine.
Și ortodoxia încurajează o legătură strânsă cu Dumnezeu, dar fiecare pădure cu uscăturile ei. Ortodoxia există de 2000 de ani nu ca adventismul jlde 100 și ceva, ca adventismul.
Și adevărul Biblic îl are ortodoxia nu adventismul.
Daca l-ar fi avut atunci ar fi stiut ca sistemul preotesc a fost desfiintat de mult.
Așa si eu aș putea să-ți spun că dacă adventismul ar fi avut adevărul ar fi știut că icoanele nu sunt idoli, copiii se pot boteza de mici și etc. Aici contează și în ce măsură înțelegi Biblia, există mărturii ale creștinilor din primele 3 secole despre lucrurile astea. A spune că ai înțeles în secolul 19 ce spune Biblia și cei din primele 3 secole(atunci când credința și înțelepciunea erau foarte mari ) s-au înșelat, e greu de crezut.
Să știi că nu ne certăm, doar discutăm calm și civilizat.
Oamenii se inchina "sfintilor" de pe Icoane(nu ca n-ar fi fost sfinti dar Dumnezeu spune in prima porunca ca doar Lui sa I te inchini). Voi nu intelegeti botezul. Botezul e un legamant sacru dintre om si Dumnezeu, el se face prin propria vointa a persoanei care se boteaza si prin urmare n-are cum sa fie facut cand esti bebelus. Ioan a botezat oameni maturi sau in stare sa ia o decizie.
E doar o formă de respect că ne închinăm sfinților(la fel cum se putea îngenunchia în fața chivotului legii.), nu îi considerăm pe ei Dumnezeu.
Botezul se poate face și la copii, Ioan boteza doar adulți pentru că atunci era alt context, din nou zic, uită-te în primele 3 secole creștine și ai să vezi astfel de lucruri, voi cu învățăturile astea ați apărut abia după 1500.
Crezi ca in primele 3 secole crestine Satan a stat degeaba? Nu.
Chivotul reprezenta Tronul lui Dumnnezeu si prezenta Sa era manifestata prin El, prezenta lui Dumnezeu nu este reprezentata prin icoane, dupa cum probabil sti, doar preotii pitea atinge chivotul fiindca astfel mureau pe loc. Forma de respect pentru ce? Pentru un om mort care n-aude, nu vede, nu gandeste..." Pleca de aici Satan-o caci este scris: Domnului Dumnezeului tau sa-I slujesti si numai Lui sa I te inchini." Versetul asta iti e cunoscut?
În primele 3 secole nu a stat Satan degeaba, dar credința și înțelepciunea erau mult mai mari decât în prezent.
Formă se respect pentru un om care l-a iubit pe Dumnezeu.
Dacă în viitor te vei duce vreodată să pui o floare pe(sau să smulgi buruienile de pe lângă) mormântul părinților tăi, care nu o să mai audă, nu o să mai vadă, nu o să mai gândească, atunci vei înțelege ideea de,, formă de respect".
Îmi e cunoscut, noi nu considerăm icoanele că sunt Dumnezeu. (Dumnezeii noștri inventați) orice creștin ortodox când se închină în fața icoanei se gândește la Dumnezeu cel Biblic.
Orice ortodox, nu prea cred, ortodocsii au in general o cunoastere mult mai slaba pentru religie, biserica, Dumnezeu... in special tineretul. Lui Dumnezeu nu-I trebuie o reprezentare grafica. Nu prea faci diferenta intre ce e omenesc si ce e dumnezeiesc. Icoanele sunt doar un exemplu, biserica ta are multe alte dogme, traditii si datini ale batranilor, niciuna dintre acestea neavand legatura cu adevarul biblic.
Acidclorhidric întreabă:
DeProfundis99 întreabă: