anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cunoașteți semnificația numărului "şase sute şaizeci şi şase"?

30 răspunsuri:
| Deleb a răspuns:

Numarul diavolului.

| AnAnGeLWiThOuTnAmE a răspuns:

Cu am zis ea (jelly)

| EmaS a răspuns:

Stiu ca este numarul fiarei.

| silviu67 a răspuns:

Din cunostintele mele e numarul diavolului dar nu vad ce ar putea fi ...nu prea cunosc seminificatia exacta

| Artesano a răspuns (pentru EmaS):

Da,dar care este semnificația acestui număr?

| anonim4565 a răspuns:

Exact cum a zis si cel din primul raspuns.Nush ce sa zic de semnificatie nu stiu sa aiba vreuna in afara de ca e cifra deavolului.
asta mmai e in Biblie in legatura cu acest numar:13 Greutatea aurului care venea pe fiecare an lui Solomon era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur,..."nu stiu daca are vreo legatura

| EmaS a răspuns (pentru Artesano):

Scrie ca este un nume de om.

| Artesano a răspuns (pentru anonim4565):

Cu siguranță nu este numărul diavolului!

| Artesano a răspuns (pentru EmaS):

Aștept răspunsul tău, ești pe drumul cel bun.

| FucktheSystem a răspuns:

Iron Maiden știe!

| anonim4565 a răspuns (pentru Artesano):

Stiu
no ma refeream ca e nr fiarei :Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

| EmaS a răspuns (pentru Artesano):

Ar fi posibil sa fie: Papa - locţiitorul lui Cristos pe pămînt (Vicarius Filii Dei).

| CranBoy a răspuns:

Codul fiarei (asa cum e prezentat in biblie)

| anonim4565 a răspuns (pentru Artesano):

Trebuie sa fi luminat de Dumnezeu sa intelegi unele chesti din Biblie, mai ales din Apocalipsa.
Parerea mea.

| scarharo a răspuns (pentru anonim4565):

Exact. Poate unele lucruri trebuie lasate asa cum sunt.

| Mentos a răspuns:

666. Acesta este cel care schimbă numele în numere. Iar atunci când omul încetează de a mai fi partenerul dialogului personal cu Dumnezeu, el devine un număr, aşa cum sunt prizonierii din lagăre, puşcăriaşii din puşcării, personalul unei fabrici; omul devine o funcţie, precum maşinile pe care le construieşte. Omul este utilizat după numărul pe care îl poartă şi nu mai este chemat după numele său, ca o persoană cu voinţă proprie

| JeSa a răspuns:

In Apocalipsa lui Ioan, precizeaza in mod categoric faptul ca ''666'' este insemnul fiarei sau, poate fi interpretat ca si numar.
De altfel, in viziunea sa, la nivelul sau antic de cunoastere a scrierilor ebraica, greaca si latina si a formelor literelor si cifrelor, este posibil ca, sa fi asemanat, sau chiar sa fi confundat (se zice ca,) - litera majuscula ''C'' cu cifra ''6'', si in loc de ''CCC'', sa fi retinut si interpretat mai usor, ceea ce parea mai firesc, adica ''666''. Este o supozitie. Asadar, ''CCC'', inseamna ''antihrist'', iar ''666'' vine tradus ca ''cel rau'' sau, daca respectam numai cele confirmate de - Eliphas Lévi ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Eliphas_Lévi ) - spre exemplu, - insemnul ''666'' ar reprezenta nu altceva decat, cica, ''cel rau, al tenebrelor''.

Poftim, mai gasesti raspunsuri si aici, http://www.TPU.ro/shopping/ce-inseamna-numarul-666-1/

| DarknessAngel a răspuns:

666 este simbolic Erei Varsatorului, era in care El va domni din nou.Prin El ma refer la Lucifer.Si nu sunt deloc de acord cu termenii : fiara, diavol. Nu a facut rau nimanui. De ce il credeti asa? Credeti ca daca urati o persoana cu toata fiinta voastra va veni la voi si va va ajuta, va va indruma? Gresiti! El este foarte bun, pacat ca nu va puteti da seama de acest lucru. Si nu vreau acum comentarii la raspunsul meu. Este parerea mea personala si nimeni nu interzice exprimarea propriei pareri.

| Deleb a răspuns:

"Numarul numelui fiarei" se refera si la numele antihristului, in latina, greaca si ebraica literele au si semnificatie numerica.

Apoi cei 3 de 6 mai inseamna si 3 patimi care vor stapani (sau deja stapanesc) lumea: Pofta fara de minte, inchipuirea pripita si mania fara judecata. Apoi cei 3 de sase mai pot insemna si cea mai urata forma de idolatrie din istoria omenirii: inlocuirea lui Dumnezeu cu omul, afirmatia ca "omul este masura tuturor lucrurilor", si nu Dumnezeu. Asta se observa bine in organizarea Uniunii Europene si in general a intregii societati de astazi: Dumnezeu nu este mentionat deloc in statutul uniunii, omul decide ce e bine si ce e rau, fara a face apel la Dumnezeu. Omul decide daca e bine sau nu se se faca avorturi, etc...

| DragosConstantin a răspuns:

Daca calculezi numele lui Papa Ioan Paul al doilea iti da numarul 666 (IOANES PAVLVS SECVNDO). Spune ceva si-n Biblie in felul urmator: Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase [Apocalipsa 13:18].
sau VICARIUS FILII DEI acest nume se afla scris pe palaria papei care insemna ceva de genul ca papa se credea Iisus Hristos si daca il calculati obtineti 666.Deci nu pot sa fie amandoua o simpla coincidenta nu e asa?

| harciog a răspuns:

Doamne apara si pazeste cite timpenii.Eu nu mai spun ca-mi sariti toti in cap pentru ca explicatia data intr-un reportaj pe National Geografic era departe de toate tembelismele astea si nici nu prea am timp. Poate miine.

| Woodenpints91 a răspuns:

Da,e o melodie de la Iron Maiden.
http://www.youtube.com/watch?v=dx5KnFr9xSk

| sabin89 a răspuns:

Hai Artesano, spune-ne, nu ne mai tine pe jar. Ca stii raspunsul, daca i-ai zis lui Ema ca e pe drumul cel bun.

| Artesano a răspuns (pentru sabin89):

Fiara are un nume, iar acest nume este un număr: 666. Cifra şase este folosită cu referire la duşmanii lui D-zeu. Un bărbat filistean din seminţia refaimiţilor avea „o statură neobişnuit de mare" şi „câte şase degete la mâini şi la picioare" (1 Cronici 20:6). Regele Nabucodonosor a înălţat un chip de aur, lat de 6 coţi şi înalt de 60 de coţi, în scopul de a-i determina pe demnitarii lui să practice acelaşi fel de închinare. Când slujitorii lui Dumnezeu au refuzat să se închine chipului de aur, ei au fost aruncaţi, la porunca regelui, într-un cuptor aprins (Daniel 3:1-23). Cifra şase este inferioară cifrei şapte, care reprezintă ceva complet în ochii lui Dumnezeu. De aceea, de trei ori cifra şase reprezintă imperfecţiune accentuată.
Un nume identifică o persoană. Aşadar, cum poate identifica acest număr fiara? Ioan spune că „este un număr de om", nu de fiinţă spirituală, ceea ce confirmă că fiara este pământească, simbolizând astfel guvernarea omenească. Aşa cum cifra şase este inferioară cifrei şapte, şi numărul 666 (6 de trei ori) este un nume potrivit pentru uriaşul sistem politic mondial care este departe de a corespunde normelor divine de perfecţiune. Fiara politică stăpâneşte peste întreaga lume sub un nume-număr, 666; sistemele politice, religioase şi comerciale susţin fiara ajutând-o să asuprească oamenii.

| sfântaSmecta a răspuns:

666 - Apocalipsa
999 - Smectalipsa

| PreaSfintitu a răspuns:

Pentru mine n-are nici o semnificatie, este doar un numar.

| Orton35 a răspuns (pentru DragosConstantin):

DragosConstantin cum adica sa calculezi numele? cum se calculeaza ca nu stiu? te rog sa-mi spui.

| DragosConstantin a răspuns (pentru Orton35):

Se calculeaza cu ajutorul cifrelor romane:
i 1
v 5
x 10
l 50
c 100
d 500
m 1000

Ioanes Pavlvs Secvndo

i - 1, o - 0, a - 0, n - 0, e - 0, s - 0
p - 0, a - 0, v - 5, l - 50, v - 5, s - 0
s - 0, e - 0, c - 100, v - 5, n - 0, d - 500, o - 0
si daca le aduni iti da 666.

| Deleb a răspuns:

Spui o data ce e corect?

| Artesano a răspuns (pentru Deleb):

Eu cred că deja am facut-o:-Artesano explică (pentru sabin89): (15 Februarie 2012 14:06 )