In Biblie, mai ales in Vechiul Testament nu s-a intamplat exact cum scrie acolo.Gandeste-te ca V.T. a fost scris acum mii de ani, este posibi ca Adam si Eva nici macar sa nu fi existat si asta sa fie doar o poveste sa ne faca sa intelegem ca omul este creat de Dumnezeu.
Detalii, o sa vina sa iti explice mai multi acum ca Adam si Eva nu erau singuri si nu s au inmultit din incest, ca trebuie sa cauti tu prin colturi ascunse in biblie niste chestii ascunse, da trebuie sa cunosti adevarul absolut ca sa le intelegi samd.
In prima familie traditionala se facea sex fara atatea restrictii ca in ziua de azi.
Abel nu a fost de acord si a sfarsit rau.
Ce știu eu despre "adevăr" din mai multe surse puse cap la cap, e ca omul a fost creat altfel decât știu marea majoritate și cu un scop anume, pe care putini îl stiu și nici nu trebuie să îl știe.Cand toate religiile se vor unii și fiecare om va înțelege "adevărul" va fi sfârșitul lumii.
Ma bucur ca tu esti singurul din 7 miliarde care a prins adevarul. Stai linistit nu toti suntem asa inteligenti ca tine, nu va veni sfarsitul.
Pe Arca lui Noe ar fi fost opt oameni, insuficienti pentru supravietuirea speciei, conform geneticii.
http://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0006320707002534
Noe a luat cu el atat animale cat si fii lui si nevestele lor, deci teoretic ar fi putut sa se inmulteasca mai departe.
Nu, patru cupluri nu sunt suficiente pentru perpetuarea speciei.
De ce crezi că sunt eu singurul? Crede-mă că sunt destui inclusiv Vaticanul și mulți preoți, dar nu vor să vorbească. Poate ai auzit destul de de des in ultimul timp expresia:"Biserica spala creiere"
Primul om nu a existat, ci primatele s-au transformat treptat in oameni. Se pare ca niciodata n-au existat mai putin de zece mii de oameni (sau de primate care se transformau in oameni).
O specie de vertebrate cu mai putin de o mie de exemplare este practic sortita pieirii.
Aaaa tu asta zici. Tu excluzi ca omul ar fi putut sa fie creat de Dumnezeu. In cazul asta, nu iti pot raspunde.
Nu, serios, din punct de vedere genetic este imposibil ca o populatie globala de doar opt oameni sa conduca la supravietuirea speciei umane. Poate fac niste copii, poate copiii aia fac si ei copii, dar nu exista suficienta diversitate de ADN pentru a preveni efectele nefaste ale incestelor, deci nu vor putea face fata molimilor, catastrofelor naturale, pradatorilor, etc. De ex. s-a putea ca la generatia a patra sau a cincea toti copiii lor sunt retardati, ologi sau nebuni.
Doar doi baieti? Noe si atat?
un nou record la cele mai neinformate persoane in categoria asta.
De ex. din multe rase de caini e mai usor sa nimeresti un caine bolnav sau cu probleme decat unul perfect sanatos. Iar rasele au mai mult de opt indivizi. Corciturile si maidanezii sunt mult mai sanatosi.
Multi caini de rasa sunt nascuti bolnavi sau betegi. Daca iei un maidanez si-l cresti de mic si-l dresezi, va fi in general un caine mai sanatos ca aia de rasa.
Întrebarea e clădită pe două afirmații false (din punctul de vedere al Bibliei).
Adam și Eva au avut trei fii cărora le știm numele: Cain, Abel, Set și o mulțime de fii și fiice.
Noe a urcat în arcă împreună cu familia sa: soția lui, cei 3 fii și soțiile lor.
Kiragagash2012 întreabă:
Banita_Carmen_1989 întreabă: