anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca Adam si Eva nu stiau ce e bine si ce e rau, cum ar fi putut sa-l asculte pe dumnezeu (sa nu manance fructul cunoasterii binelui si raului)? thinking

63 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Nu exista bine si rau. Nu faci un lucru pentru ca e rau, nu? dar daca dumnezeu le-a dat minte fara judecata, cum sa pedepsesti pe cineva ca ai gresit tu intai? O fi fost diavolul mai convingator.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Un animal, caine de exemplu, cum isi asculta stapanul? Crezi tu ca el stie ce este bine si ce este rau?

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Unii da, altii nu, dar nu stapanul lui il face neintelept si apoi il "omoara" pentru neascultare.

| Mădă0611 a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Facere, cap 2:
16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă şi a zis: "Din toţi pomii din rai poţi să mănânci,
17. Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit!
Cap 3:
4. Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!
5. Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul".

Ei nu stiau daca e bine sau rau sa cunoasca binele si raul. Asta e pacatul stramosesc laughing, pentru asta o sa suferi o eternitate daca mori nebotezat, desi nu ai avut pacate mari, doar pentru ca dumnezeu cel atotstiitor n-a stiut ca fara sa cunosti asta n-o sa stii ce sa faci cand esti pus sa alegi. "Cul!"

| Mădă0611 a răspuns:

Nenea ex ateu? Daca da, pentru ca ori imi dai ignore, ori iti dispare contul, nu te mai obosi sa dai raspunsuri, nici daca nu sunt jignitoare, inca.

Il pedepsesti pentru eternitate, cu tot cu urmasi, de fapt le pregatesti direct moartea/iadul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

Vezi,asa a fost si cu ei (Eva in special,ea a fost si a ramas capul rautatilor).Dar nu au fost "omorati", ba dimpotriva, au fost eliberati din ceva ce risca sa devina, in timp, un fel de inchisoare.

| Lizzu a răspuns (pentru Mădă0611):

"4. Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!
5. Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul".

Dar ma intreb de ce daca Dumnezeu stia ca acel copac dezvaluie binele si raul omului si il face sa aiba o vedere larga asupra realitatii fara val pe ochi atunci de ce a mai creat copacul?

Si de ce ar fi dorit d-zeu ca oamenii sa fie doi amarati fara minte si sa-l asculte orbeste? De ce? Care ar fi fost smecheria in asta? Eu nu o vad...

Buna intrebarea ta. Nu ar fi putut sa-l asculte tocmai pentru ca nu stiau ce e bine si ce e rau, nu experimentasera pe pielea lor. Ca si in viata. Nu -ti poti da seama ca ceva e gresit decat DOAR daca il experimentezi, il pui in practica si vezi ce rezultate da, intelegi?

happy sau era o intrebare retorica?hee hee

| Mădă0611 a răspuns (pentru Lizzu):

Da, atatea intrebari sunt si la toate exista raspunsuri. L-am intrebat odata ceva pe un profesor, preot, si mi-a zis ca anumite lucruri nu pot fi cuprinse de mintea umana. Poate a lui. (daca nu exista rau, cum a putut Lucifer sa aleaga raul?)

http://i.imgur.com/XRVWBrR.jpg mai mult conversationala :)), cam stiu raspunsurile crestinilor, vreau sa vad ce idei noi au, din 2007 a trecut mult, am ramas in urma poate, plus ca doar cu ortodocsi am avut de a face.

In concluzie, te mananca iadul pentru greseala lui dumnezeu.

Da, total adevarat rationamentul din foto happy
Sa stii ca pe masura ce trece timpul descopar o gramada de idei care se bat si se anuleaza una pe alta in biblie...

"daca nu exista rau, cum a putut Lucifer sa aleaga raul?"

Asta ar constitui o alta intrebare la sectiunea Religie laughing

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Am mai pus întrebarea asta acum aproximativ 5 luni, dar fără rezultat, ca de obicei.Toți sar pe tine cu versete, psalmi și citate biblice.Crede și nu cerceta!

Ai mancat din pomul cunoasterii binelui si raului si ti s-au deschis ochii. happy

"Anumite lucruri nu pot fi cuprinse de mintea umana" si gata, ai raspunsul.

| Mădă0611 a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Am cautat la intrebari si raspunsuri si n-am gasit la prima vedere, desi tineam si eu minte ca parca am citit undeva o intrebare asemanatoare.
Naspa, niste idei de raspunsuri noi ar fi binevenite. big grin

| Mădă0611 a răspuns:

Nici eu nu cred, de asta e intrebarea. Cum poate sa existe iadul la care esti condamnat inca de la nastere desi tu nu ai gresit cu nimic, nici macar cei cu al caror pacat cica te nasti?

| Mădă0611 a răspuns (pentru andreidu):

Aha, prea grele intrebarile astea...

Concluzie logica. laughing

Sper numai sa nu fiu arsa...

frumos raspuns, da laughinghee hee

| Alphawolf a răspuns:

"Copilul cand este mic isi asculta parintii chiar daca nu stie ce este bine si ce este rau.Cand face de capul lui este pedepsit.
Este asa greu de priceput?"

Gresesti.
1. Unui copil trebuie sa i se explice de ce nu este bine sa faca un anumit lucru, nu sa i se dicteze sa nu faca un anumit lucru.
2. Un om normal nu-si pedepseste copilul care greseste fara o explicatie in prealabil.

Au trebuit sa isi scuze cumva misoginismul. Omule, Eva nu stia ce e bine si ce e rau "multumita" lui dumnezeu, de ce sa fie capul rautatilor? Pacatul inseamna moarte.
Cum sa devina inchisoare daca nu stiau ce e o inchisoare?

De ars o sa arzi, in stele, dar n-o sa doara. smug

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru andreidu):

Daca tu ai trai intr-un palat, avand la dispozitie tot ce-ti doresti, dar nu ai avea posibilitatea sa cunosti nimic din ce exista in afara, desi stii ca exista, ce ai alege? Iarta-ma nu am stiut ca imaginatia ta nu ti-a permis sa intelegi ce am spus initial.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

Mada,de ce oare citesti "din doi in doi". Eu am spus ce le oferea poate viitorul, daca ramaneau in gradina raiului, nu ce gandeau ei atunci. Poate de atunci si zicala:Tot raul spre bine!

| Lizzu a răspuns (pentru Alphawolf):

"Un om normal nu-si pedepseste copilul care greseste fara o explicatie in prealabil."

Perfect adevarat.

Abia astept... tongue happy

Nu apar toate notificarile si nu verific mail-ul, daca la asta te referi cu cititul din 2 in 2. laughing

Pai ei nu gandeau nimic, iar daca nu exista "afara" nu ai cum sa te simti prizonier, apoi adeptii religiilor avraamice o condamna pe Eva pentru raul adus in lume, asa ca zicala "tot raul spre bine" nu e valabila in cazul asta pentru ca a devenit "tot raul spre rau".
Cata lipsa de logica in povestea asta, "cresteti si va inmultiti fara sa ganditi". laughing