"The world is my country, science is my religion" - Cristiaan Huygens. Nu trebuie sa mi-o mai "fabric", pentru ca exista deja.
Nu am nevoie de una, dar dacă aş avea, ar fi un concept filosofic fără constrângeri, bazat pe iubire.
http://youtu.be/r-eXYJnV3V4
Daca am face asa ne-am baza pe legile si ideile noastre, nu ne-am lasa indrumati de Dumnezeu.
Religia mea este deja demult, si satisface necesitatile spirituale ale enoriasilor ei, se bazeaza intru totul pe Biblie, nu adauga traditii si obiceiuri la Cuvantul lui Dumnezeu, respecta cu strictete normele si principiile biblice.Membrii ei isi iubesc semenii si au unrespect deosebit pentru Dumnezeu Suveranul de drept al Universului si fata de fiul Sau Isus Cristos. Este neutra din punct de vedere politic.Isi respecta semenii.Iar fratii de credinta manifesta o iubire de sacrificiu.Se supune legilor statului pana unde nu contravin legii lui Dumnezeu.
Nu as schimba nimic pentru ca e totul adevarat.Nu pot sa schimb asa ceva.
Si daca as schimba ceva as deveni o sectanta iar Dumnezeu nu tolereaza sectele si nici eu.
Cand omul "fabrica" religii atunci in mod clar, ele nu vor avea legatură cu Divintatea, nu vor fi autorizate să poarte mesajul Divinităţii! Nu vor veni ca iniţiativă a lui Dumnezeu...
Şi asta pentru că El deja s-a exprimat, în mod unitar, fără contradicţii, fără religii "concurente"...
Nu e bine să se încerce aşa ceva...
Şi asta pentru că, în mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.
Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!
Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că BISERICA SA ESTE UNA SINGURĂ!
- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...
"Seriozitatea" afirmaţiilor Sale privind unicitatea sunt în legătură cu faptul că şi-a dat viaţa pentru ea, pentru ca acea Biserică să rămână Una Singură - Fapte 20, 28;
Eu as pune oamenii sa se inchine big-bang-ului, sa aiba icoane cu big-bang, poruncile big-bang-ului si stiinta sa fie ca un fel de preot! (glumesc)
Una in care sa domine toleranta intre oameni, intelegere, iubire.Sa nu existe motive de razboi, de rautate, ura.
Una in care toti oamenii sa se simta egali si sa aiba drepturi egale indiferent de orice.
In care banii sa nu fie singurul mod de a supravietui sau poate chiar sa elimine banul astfel incat sa nu existe motive de crima.
Dar asta poate intr-o alta dimensiune sau alta viata.
"ar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că BISERICA SA ESTE UNA SINGURĂ! "
--milan9, tu sustii asta pentru ca esti crestin si crezi in dzeu. Astfel ca "stii" ca religia ta e singura adevarata si ca este unica.
Exact acelasi lucru sustin si ceilalti oameni de alte nationalitati si religii.
Faptul ca budhismul sau hinduismul sunt singurele adevarate in credinta lor si nu vad cum alta religie ar putea sustine ca ea e cea reala. Fiecare crede "orbeste" in religia in care a fost nascut si crescut.
Spune-mi acum, cum putem stii ca una sau cealalta e reala si adevarata, unica? si care sunt false?
Exact asa cum o vede un ateu convins care s-a documentat temeinic!
Adica o religie in care Biblia trebuie inlocuita cu manuale de popularizare a stiintei, o religie in care Omul este sfant si societatea omeneasca este Adevaratul Dumnezeu si mantuitor una in care societatea dezvoltata dumnezeieiasca sa isi asume responsabilitatile conducerii lumii si sa isi propopuna sa salveze umanitatea de autodistrugere prin exagerarea consumului ca si consecinta a diabolicului spor demografic impus de instrumentul diabolic numit religie!
Nu mam gandit la un nume, dar zeul principal as fi eu, dezbracat la mielu gol, sa ma venereze lumea
Religia mea ar fi catalogata drept filosofie iar aceasta ar fi bazata pe rationalism si logica si ar avea un puternic caracter anti-religios, anti-cleric, anti-crestin.
VreauSaZborCatreStele: "Hinduismul si budismul nici macar nu sunt religii, si da are dreptate."
Zău?
- http://dexonline.ro/definitie/budism
- http://dexonline.ro/definitie/hinduism
Dulce, acrisor si ceva fermecator- si din greseala El a adaugat elementul chix...
O religie pe care oamenii sa o respecte, in care sa n-aiba ce cauta majoritatea preotilor din ziua de azi.
xXLucyferXx întreabă:
IntrebariIntrebatoare întreabă: