| EmaS a întrebat:

Daca ar fi sa muriti la noapte si ati sta in fata lui Dumnezeu, si Dumnezeu v-ar intreba: "De ce ar trebui sa te las sa intri in cerul Meu?" ce I-ati spune?

Răspuns Câştigător
| ЖAngelOfLoveЖ a răspuns:

Am avut ocazia sa imi marturisesc si eu operatia mea complicata care necesita moartea in 2010.Am fost operata la Bucuresti de coloana.Am avut scolioza idiopatica foarte grava...Am simtit dragostea si iubirea lui Dumnezeu si am vazut chiar intrarea in Rai. Aceea clasica..cu multa verdeata fericire si un Pom in mijloc. Fizionomia fetei mele era inca fericita si calma, chiar daca acestia ma inghetasera ca sa ma poata opera.Cand m-am dezghetat dr mi-au spus ca am stat foarte cuminte si ca eram fericita si alba ca si zapada de afara.Eram linistita. Acuma, va rog sa nu ma credeti o nebuna. Acesta a fost adevarul meu. Stiu cum e sa simti moartea, asa ca mai bine ne-am schimba opinia despre Dumenzeu si l-am privi ca pe un tata adevarat.

46 răspunsuri:

Eu nu as putea sa Ii spun nimic, pana nu vad ca El chiar ma intreaba acest lucru si i-as spune: Toata viata mea, m-am gandit sa fac bine, sa imi fie cat mai bine si sa ajung in cele din urma ca Tu sa ai in continuare grija de mine, exact cum o faceai pe Pamant happy.

Eu am experimentat dragostea si iubirea din Rai. Ema are dreptate! Chiar exista Rai. Iadul nu l-am experimentat si nici nu vreau!

| EmaS explică (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Sa te ajute Dumnezeu nici macar in vis sa nu il vezi!
Sa ne intalnim in rai.

| Nucreeed a răspuns (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Da ma...Ema are dreptate...i'ar trebui si un premiu nobel.le stie pe toate vad.rolling on the floor tipic crestinilor

| BlackSulphur a răspuns (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Si poti sa-mi spui si mie cum ai experimentat?

| Lizzu a răspuns (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Experimentezi doar ce vrei tu, asta e.
Raiul oricine si-ar dori sa-l experimenteze, iadul in schimb toti fug de el, de asta nu experimentezi.

Cum ai experimentat? In vis sau altfel?

| EmaS explică (pentru Nucreeed):

Dar in Biblie gasesti raspuns la toate intrebarile.Cam ce ai vrea sa stii? laughing

| Vladuthz a răspuns (pentru EmaS):

,,Dar in Biblie gasesti raspuns la toate intrebarile.Cam ce ai vrea sa stii? "

Care sunt factorii ce i-au determinat nevroza psipopatica a lui dzeu?

| EmaS explică (pentru Vladuthz):

Stii tu vorba aia:Cine rade la urma, rade mai bine?''

Cine rade la urma de raul ce i se intampla altuia sau cum? Poti rade de mine pentru ca ma voi duce in iad, si eu voi rade, ii voi rade in fata zeului tau, si stii ce-am sa mai fac? Am sa vorbesc cu satan, am sa-l intreb de ce se lasa inferiorizat de un nenorocit numit dumnezeu si chinuie atatia oameni, cand in schimb poate profita de chestia asta, poate sa-i ajute, sa faca ceea ce dumnezeu nu a facut pentru ei, chiar daca imi ia aproape o eternitate, tot voi face chestia asta. Si cand o sa-mi iasa, vom veni cu toata armata noastra si-l vom detrona pe acest pseudobinevoitor.
Acuma ca am terminat cu ipoteticul sf, stii vorba aia:

Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
Cel ce în astă lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi.

Numele autorului este Mihai Eminescu, iar poezie se cheama Imparat si Proletar.

Vorbisem cu un prieten si faceam urmatoarea comparatie:
Sa presupun ca gasesti pe masa din sufragerie niste rezultate ale testelor de sange si constati ca tu si parintii tai aveti grupe sangvine total diferite. Este normal sa apara indoiala, ca parintii tai nu ar putea fi cei biologici. Si te duci sa-i intrebi asta. Ce vor face ei, te vor izgoni din casa pentru ca ai avut curajul sa le pui la indoiala paterinatea pe baza unor teste,, irelevante"?

La fel si cu dzeu, daca apar anumiti factori care te determina sa-ti pui anumite semne de intrebare, iar acest dzeu este cu adevarat fiinta suprem rationala si atotiubitoare, ar trebui sa fie de acord cu tine in privinta indoirii tale cand ai anumite lucruri in fata si sa te lase sa meditezi, pentru ca asa e normal.
BTW, impunerea cu frica si chinul etern al iadului nu va naste oameni buni, ci doar ipocriti ce fac lucruri bune de frica acelui iad. Un om cu adevarat bun va face un lucru bun din propria vointa, si nu in numele a ceva sau de frica a ceva.

Mi-ai fost vecin și cumsecade
Nu ne-am certat, nu ne-am urât
Mi-ai fost prieten, chiar și frate
De ce n-ai spus că sunt pierdut?

N-aveai încredere în mine
Și nici în alți vecini la fel,
Știai de Dumnezeu prea bine,
De ce n-ai spus nimic de El?

Vecine bun, vecine dragă,
O vorba dacă mi-ai fi spus
Ce fericit aș fi în slavă
Și cum ți-aș mulțumi nespus!

Când te chemam la băutură
Spuneai ca ești prea ocupat,
De ce n-ai spus atunci în față
Că ce faceam era păcat?

Dar vai! ai stat pe-aceeași stradă
Și ma știai că-s păcătos
Știai că n-aveam mântuire
Și din pedeapsă nu m-ai scos.

Dacă veneam târziu acasă
Dădeai din cap când mă vedeai
Puteam să strig, să cant, să urlu
Tu tot nimica nu ziceai…

Și mă gândeam: vecin ca tine
În toata lumea nu găsești,
E bun, simpatic, nu mă ceartă,
Cu așa vecin să tot traiești…

Ai vrut sa fii doar cumsecade
Doar respectuos și bun vecin
Dar tu mergeai pe calea dreaptă
Iar eu pe-un drum plin de venin…

Nimic acum nu mai pot face
Primesc pedeapsa mea în iad
Dar nu uita că sunt aicea
Fiindcă m-ai lasat să cad.

Spune la toți acum, să știe,
Că ești salvat și mântuit
Să nu faci ce mi-ai făcut mie
S-ascunzi ca ești un pocăit…

(Autor: Costache Ioanid)

Sa inteleg ca te consideri vecinul cel bun si eu ala pacatos?
Observ ca voi crestinii tot timpul stiti 100% ca sunteti pe calea cea dreapta si nu mai aveti nevoie de nici un,, adevar", deoarece il detineti.
Un religios va citi putin timp si va crede ca detine adevarul suprem.
Un om cult va citi toata viata si tot va crede ca inca nu stie nimic si mai are de aflat.

| chelstone a răspuns (pentru Vladuthz):

Ea crede ca discuta cu sectantii ei aici, si s-a gandit sa ne posteze unul din cantecele pe care le canta la ei in biserica. Pana azi n-am auzit de nea costica asta, si nu cred ca eu sunt de vina... Nu de alta dar pe Eminescu l-am studiat...

| EmaS explică (pentru chelstone):

Este un poet crestin si eu iubesc foarte mult poezia, recit multe poezii compuse de el.

Si de ce tu crezi ca noi nu citim si alte carti in afara Bibliei?

Pentru ca sunteti ferm convinsi ca o carte de vreo 3000 de pagini (nu stiu cate are exact) surprinde tot adevarul unui univers infinit.

Multumesc Emaaaa!:* prima data cand am fuda la tineblushing. Ma simt onorata!:*Pup

| EmaS explică (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Sa nu te rusinezi niciodata sa spui ceea ce ti-a aratat Dumnezeu si sa vorbesti despre experientele tale.Astfel cei ce nu cred ar oputea sa inceapa sa isi puna intrebari si de ce nu, sa Il gaseasca pe Dumnezeu.

| Rorro_Mexicanos_1985 a răspuns:

I-as spune:
Doamne, faca-se voia ta...

| Guildo a răspuns:

Nu ma intereseaza raiul tau, mai bine lasa-ma in groapa, sa imi duc somnul vesnic.

| Al99 a răspuns:

Doar sfintii intra in rai.
Ceilalti trebuie sa scape de toate defectele si vom mai vedea.
Imperfectii nu au ce cauta in rai.

| Lizzu a răspuns (pentru Al99):

Cata discriminare.

| nogomani a răspuns:

De ce as vrea sa intru in cerul tau? Si de ce as vrea sa traiesc o eterniate? Ar mai avea viata valoare daca este eterna?

| EmaS explică (pentru nogomani):

Moartea nu este un punct, ci o virgula. Nu se sfarseste totul la mormant, ci urmeaza vesnicia. In rai sau iad.

| nogomani a răspuns (pentru EmaS):

Asta este doar o dorinta de a ta, dar nu are nici o legatura cu realitatea. Da sigur, ar fi frumos sa mai traim si dupa ce murim, ar fi frumos ca eu sa fiu miliardar, ar fi frumos sa traiesc intr-o tara dezvoltata, ar fi frumos ca fiecare om sa aiba ce manca, dar nu fac niciodata greseala sa confund dorintele mele personale cu realitatea in care traiesc.

De unde stii ca nu esti tu cel care se inseala?!

"De unde stii ca nu esti tu cel care se inseala?!"

Eu nu ma bazez pe certitudini absolute, asta este treaba religiei, dar atata timp cat creierul meu ma face sa fiu cine sunt, iar dupa ce creierul moare nu am nici un motiv sa cred ca voi trai cumva fara ceea ce ma facea sa fiu cine sunt, fara prostutul meu creier.

Prostutul tau creier te poate duce in iad pentru o eternitate.http://www.viatavesnica.ro/......ea-clinica

| Lizzu a răspuns (pentru EmaS):

Nu. Nu cred ca urmeaza o vesnicie.s-ar aglomera pe acolo de suflete.
Cred ca urmeaza reincarnarea, de fapt. E un proces continuu in care te transformi si evoluezi ca spirit, Ema.
Sa zic, daca chiar exista ceva dincolo, tu ca suflet nu poti evolua si nu te poti transforma intr-o singura viata. Ar fi imposibil. Asta cred eu. Ar fi un timp prea scurt sa le faci pe toate, nu crezi?

| EmaS explică (pentru Lizzu):

Este timp suficient ca sa iti pregatesti locul unde iti vei petrece vesnicia.

"Prostutul tau creier te poate duce in iad pentru o eternitate."

Ti se pare corect, ca dupa o amarata de viata de ~70 de ani sa ti se determine un destin etern care consta in placere eterna sau chin etern? Nu pot concepe existenta unei asemenea divinitati diabolice.
Imi pare rau de bunicul tau si de visele lui nebune, dar ar fi trebuit sa stie ca sunt doar vise, nu sa se panicheze atat de tare incat sa isi afecteze sanatatea si sa stea in pat doua saptamani. Cum poate Bunicul tau sa iubeasca pe cineva care are puterea sa ii opreasca suferinta propiei mame, dar nu o face?

Cat despre marturiile oamenilor in moarte clinica, poftim:
http://www.descopera.ro/......r-o-iluzie

| Lizzu a răspuns (pentru nogomani):

"Nu pot concepe existenta unei asemenea divinitati diabolice. "

Nici eu. Pai daca este atat de rau cum se spune atunci mai bine ma duc in iad de buna-voie si gata, fara nici o nevoie de a fi judecata.
Poate in iad nu se intampla atatea maceluri din vina diavolului ca din vina domnului, cum zice in biblie.

| ЖAngelOfLoveЖ a răspuns (pentru Lizzu):

Nu stii ce spui, crede-ma. Nu stii cata durere e in iad. Asa credeam si eu, cand spuneam asta. apoi am vazut cata mila are Dumnezeu de mine, ca imi da detoate. Uneori, fara sa Ii cer.

| Lizzu a răspuns (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Toata viata mea am simtit ca cineva ma ajuta cumva si ca unele situatii isi iau cursul normal fara prea mare efort din partea mea.
Pur si simplu m-am simtit ca un spectator la viata mea, fara a participa.
Dar incerc sa analizez si varianta a doua : aceea de a nu fi crezut si materializat in viata dorinta mea de protectie, prin autosugestie creata de mintea mea si nu de cineva superior.

Nu poti sa fii sigura de ceea ce spui ..stiu ca tu crezi ca ai vazut Raiul, dar poate peste un timp vei crede ca a fost doar un vis sau o extensie a unei dorinte adanc inradacinate in sufletul tau,aceea de a simti iubire, iar pentru credinciosi, iubirea lui d-zeu pentru ei e cea mai mare care poate exista.

Nu vreau sa intelegi gresit, ca te judec, te rog. Incerc doar sa asimilez si sa inteleg multitudinea de pareri si raspunsuri.

Scuza-ma, insa mi se pare de-a dreptul bolnav. Oamenii care au gresit trebuie indreptati, in nici un caz trimisi in iad pentru o eternitate. Dumnezeul tau e un psihopat. Cat despre acele marturii, ai auzit de cazul epileptic a impartului constantin? Tipul asta era grav bolnav, avea sistemul nervos facut praf, ceea ce-l facea sa aiba iluzii si vedenii (faimoasa sa vedenie cu crucea de foc pe cer). Asta pe langa faptul ca si-a ucis membrii ai familiei, dupa care a fost canonizat.

| StaicuEdy a răspuns (pentru EmaS):

Moartea este doar trecerea intr-o alta etapa a vietii

| Ancutza12 a răspuns:

Deoarece sunt un om care se lasa in voia Lui si sa ma ierte pentru toate pacatele pe care le-am facut. happy

| RazvanDanc a răspuns:

Desi am gresit, am incercat sa caut fericirea...

| EmaS explică (pentru RazvanDanc):

Si crezi ca fericirea se afla in iad?

| Garganoit a răspuns:

"tu chiar existi"

| opreamircea a răspuns:

Mai bine te intrebi " Ce pot face ca sa ajung in cer? ", decat sa te straduiesti sa gasesti raspunsul pe care nu-l ai atunci cand vei fi in fata lui Dumnezeu.

| PepsiLite a răspuns:

Pai dumnyezo stie tot deci nu trebuie sa i dau eu motive. daca vrea ma lasa sa intru daca nu asta e! eu nu cred in rai si in iad dar daca l-asi intalni pe dumnezeu i-asi da o bere! sincer!

| MarioBril a răspuns:

Ca nu merit, dar ma rog Lui sa ma ierte ca un Dumnezeu bun si iubitor ce este.

| EmaS explică (pentru MarioBril):

Ce parere ai tu, nu este prea tarziu atunci?

| MarioBril a răspuns (pentru EmaS):

Bineinteles ca este. Insa ortodoxia afirma clar ca oamenii sunt pacatosi si ca putem cel mult spera la iertarea pacatelor facute si nu sa clamam vreun drept la Mantuire.

| Băă_Corina_1999 a răspuns:

Nu mai sunt bine primita pe Pamant.

| AlinaEremia09 a răspuns:

"Doamne,faci ce vrei cu mine.Nu pot spune ca sunt o sfanta.Am pacatuit poate n-am prea mers la biserica dar nici n-am pacatuit extrem de mult incat sa nu ma primesti in Imparatia Ta. Fundaa

| 1dandan1 a răspuns:

Iasi arata degetul din mijloc apoi mas culka...