| tavadaresti a întrebat:

Daca ateii neaga existenta unui creator unei fiinte inteligente, atunci care e scopul, ce vor sa demonstreze?

53 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

Ca nu suntem interesati de oferta voastra.
Daca eu iti vorbesc toata ziua despre Inorogul invizibil roz si incerc sa te conving sa crezi in el, tu nu ai face la fel? Adica, nu te aperi?

| TepesStyle a răspuns (pentru Mădă0611):

Auzi mada da tu alta in afara de inorogu roz n-ai?

| Mădă0611 a răspuns (pentru TepesStyle):

Nu il jigni, e Inorogul invizibil roz. smug
Nu.

Sa inteleg ca nu ma esti ateu si esti inorogist rozaliu? laughing

M-ai prins, dar nu mai zice nimanui. Iar il jignesti, o sa te trimita in iad. E invizibil, apoi roz.
Slava tie, Inorogule invizibil roz not worthy, slaveste-l si tu, pentru o viata vesnica in care o sa ai parte de tot ce iti doresti.

Nu combina crestinismul cu ironogismul (1 imi zignesti religia. 2sa te strapunga inorogul cu cornul in patlagica tongue

Bun crestin, ai si tu un os. E credinta mea, cu ce te deranjeaza in ce cred eu? Si stai linistit, Inorogul invizibil roz nu e ca zeii, razbunator, egocentric s.a.m.d.

Inorogu roz e rau cand ii dai fan te musca laughing

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Ei nu vor să demonstreze nimic ci sunt doar nişte fete/băieţi deştepţi.
Pe curând!

| dragos9234 a răspuns:

Ce te face sa crezi ca trebuie sa fie un scop?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca in afara de Creatie, mai pot exista si alte variante, cel putin la fel de plauzibile.

| tavadaresti explică (pentru anonim_4396):

De ex. cre ar fi?

| anonim_4396 a răspuns (pentru tavadaresti):

Evolutia,extraterestrii,intersectia Universelor, poate si altele.Multumit?

Nu cumva e tot creatie, citeste primul capitol din geneza

Depinde ce intelegi prin creatie. Daca te referi la cea din Biblie, NU

Da acea creatie inglobeaza crearea a tot universului, nu asa ne vorbeste Biblia in cartea Geneza

In primul rand ca in Creatie, se pune in centrul acesteia Pamantul.Restul Universului sunt facilitati pentru bunastarea acestuia.Stiintific acest fapt este clar un neadevar.Interpretarile care se fac in prezent,pentru "a drege busuiocul",nu pot fi sustinute (incearca s-o faci tu!), decat tot prin afirmatii fara acoperire
In al doilea rand, daca nu accept pamantul si tot ce este pe el, fara existenta unui Creator, de ce sa admit existenta unui Creator fara sa fi fost creat la randul lui?

De ce tot ce trece peste ratiunea noastra negam, si ne rezumam doar la ce e facut de mana omeneasca si stiinta scotand din ecuatie pe Cel care ne-a creat Cel care a pus temeliile acestei lumi=>nu este ea rezultatul /Priveste la Lucifer cum a vrut el sa fie mai presus de Dumnezeu acuzandul ca ii ascunde multe dintre taine si legea iubiri si a armonii a atacato

Eu nu am negat, dar nici nu pot admite ceva la care singura dovada este afirmatia, fara alte dovezi, ce nu pot fi contrazise, macar in momentul in care sunt facute. Tu esti cel care negi totul in afara Creatiei.Asa ca, intre noi doi, eu sunt cel conciliant. Ma poti contrazice?

Ai pus la indoiala natura Lui Dumnezeu''de ce sa admit existenta unui Creator fara sa fi fost creat la randul lui''

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Ma poti contrazice? "... nu-l subestima laughing

1 - Dovedeste ca totul a fost creat de UN singur zeu.
2 - Dovdeste ca totul a fost creat de zeul TAU si nu de zeii altora.

* daca dovezile tale se pot aplica si altor zei, ele nu sunt valide.

Cu biblia pot face asta doar pe acest fundament vom merge daca doresti?

Am specificat :

* daca dovezile tale se pot aplica si altor zei, ele nu sunt valide.

Tu oferi biblia, eu pot sa-ti ofer scrierile altor religii ca dovada pentru existenta altor zei. Deci dovada "cartea mea" nu este valida pentru ca se aplica si altor zei.

Tu accepti scrierile altor religii ca dovada pentru existenta acelor zei? Daca nu, eu de ce sa o fac? Daca da, atunci ti-ai "demonstrat" singur ca exista si alti zei pe langa al tau la fel de puternici, sau poate chiar mai puternici.

Totusi, cartile "sfinte" nu sunt bune ca dovezi. Sa dovedesti ca zeul/ zeii tai exista folosind biblia e ca si cum ai folosi benzile desenate sa dovedesti ca Batman sau Hulk exista.

Alte dovezi ai? Ceva cu adevarat bun.

Daca tu te increzi in mai multi zei eu ma incred in doar unu si Biblia e cea mai buna dovada pana in ziua de astazi toata istoria vorbeste de mii de ani.

Deci mai pe scurt, nu ai dovezi cu adevarat bune.

Iar tu ai pus la indoiala natura stiintei.Care este deosebirea dintre noi doi? Iti spun tot eu.Eu pot admite afirmatia ta, daca ai dovezi stiintific valabile. Eu nu o sa-ti pot demonstra niciodata inexistenta a ceva, despre care simturile noastre si mijloacele pe care le-am creat pana in prezent nu ne permit sa le percepem.De aici incolo intervina credinta, care nu poate fi insa neaparat adevar.

Gaia,in mod normal, a contrazice presupune a argumenta la nivelul celui cu care te contrazici.Restul se cheama altfel. Sper sa am dreptate.

Ai, dar slabe sanse sa primesti argumente macar acceptabile in cazul de fata. Totusi, daca o sa primesti, acea "sclipire" cel mai probabil o sa fie de scurta durata.

Atat de slaba ne e credinta de asta in zilele in care traim schiopatam pe zi ce trece fiindca ne inaltam pe noi insine ''eul''

Ce ai zis acum e irelevant. Eu ti-am cerut dovezi.
Iti mai dau o "sansa".
Ai sau nu dovezi cu adevarat bune pentru :

1 - UN singur zeu a creat totul
2 - Zeul acela este zeul tau

Sigur am biblic s i se poate observa e tot ce ne inconjoara. Geneza 1.1> ioan 12.26

Ti-am zis ca biblia nu este o dovada valida si ti-am explicat de ce.

Recent mi-ai raspuns la un alt comentariu si ai zis "nici nu vor exista vreodata" referindu-te la dovezi.

Din moment ce ai recunoscut ca nu exista dovezi suficient de bune, e ilogic sa mai incerci acum sa oferi asa ceva nu crezi?

Nu mi-ai zis de ce biblia nu este o dovada valida=?

1 - Sa dovedesti ca zeul tau exista folosind biblia e ca si cum ai folosi benzile desenate sa dovedesti ca Batman sau Hulk exista.

2 - Nu e valida pentru ca acelasi gen de argument/dovada se aplica si altor religii. Tu ai cartea ta, alte religii au scrierile lor. Daca accepti o carte, trebuie sa le accepti pe toate. Daca le accepti pe toate, atunci in cel mai bun caz ai demonstrat ca exista mai multi zei nu doar al tau. Si ai demonstrat ca mai multi au creat totul. Nu merge sa alegi doar ce iti convine.

Tu accepti scrierile altor religii ca dovada pentru existenta altor zei? Cel mai probabil vei zice "NU". Si presupunand ca le-ai accepta, tot trebuie sa demonstrezi ca zeii exista. Doar pentru ca scrie intr-o carte ceva, nu inseamna neaparat ca acel ceva este si real/corect.

Gaia eu sunt crestin, discutia pe care o port cu voi toti membri se adreseaza celor care au acelasi orentare nu voi incerca sa fortez pe cineva sa creada ceea ce eu cred, insa cei care credem in Dumnezeu Sfintelor Scripturi vreau sa le cunosc credinta ce argumente au despre ceea ce cred fiindca se gasesc multe erori atat in a mea cat sia celor din jur

| AlexeHellsing a răspuns:

Și noi creștinii și ei și alții avem același scop, să trecem lumea către împărăția Cerurilor, atâta că au căzut puțin, doar nu poți spune că noi creștinii nu mai cădem. Omu-i om, toți ne-am născut creștinii, și toți murim creștini.

| tavadaresti explică (pentru AlexeHellsing):

Tocmai''omu-i om'' sa nu incercam de a lasa loc de o astfel de scuza fiindca vom pasi pe alt taram si ne vom hrani cu o hrana slaba, grija mare ai mei prieteni

| doctorandus a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Crestinii nu se nasc crestini, ci se fac crestini prin indoctrinare.

| tavadaresti explică (pentru doctorandus):

Asa e majoritatea printr-o indoctrinare gresita

| doctorandus a răspuns (pentru tavadaresti):

Da, ba, numai tu si secta ta aveti adevarul, restul crestinilor se duc direct in iad.

| HellGirl666 a răspuns:

De ce să credem în ceva care nu există? Pe bune acum, treziți-vă la viață, oameni buni.

| tavadaresti explică (pentru HellGirl666):

Care viata prietene?
asa cum tu vezi un avion iti pui intrebare logica ca nu a aparut de la sine insusi, ci este un proiectant in spatele caruia a fost facut avionu si atunci crezi.
tot asa cum noi privim stele luna etc. pana si planeta Terra deducem cu gandu ca in spatele acestora exista un Proiectant-Dumnezeu fie ca crezi sau nu El tot exista. Amin

| HellGirl666 a răspuns (pentru tavadaresti):

Fiecare are dreptul să creadă în ce vreawinking.

| a3e6u9 a răspuns:

Bănuiesc că pentru unii oameni adevărul e important și preferă să-l spună cu voce tare, dacă tot au libertatea să facă asta.

| casablanca40 a răspuns:

Ce vrem sa demonstram? Omul s-a nascut fara religie, fara constinta existentei unui anumit zeu. Noi nu am facut decat sa revenim la aceea stare de normalitate. Dumnezeu este doar o iluzie creata de om, el nu a existat dintotdeauna in constiinta omului.

| tavadaresti explică (pentru casablanca40):

Ce argument aduci, asta e doar o parere ce iti apartine. priveste in trecut cum popoare sau prabusit facand o astfel de alegere. dar crezi ca exita bine si rau?

| 1libercugetator1 a răspuns:

Personal nu cred ca exista zeul tau si alt zeu, scopuri avem cu toti nu exista om care sa nu aiba vreun scop, la ce fel de scop te referi?

| tavadaresti explică (pentru 1libercugetator1):

Referitor la intrebarea de profil negarea divinitatii scopul ar fi de a aduce contrarii nu?

| 1libercugetator1 a răspuns (pentru tavadaresti):

Scopul tau e sa negi existenta lui zeus? n-am nici un scop sa neg mereu existenta vreunui zeu, pur si simplu ma exprim liber, ateismul nu-i negarea activa a zeiilor e doar lipsa credintei in zeii atata tot ce vorbesti tu e un fel de anti teism sau satanism asta e altceva sunt persoane care urasc biserica din diferite motive unele bine intemeiate vezi averea biserici 4 mld de dolari eu as face niste cantine pentru copii, batrani, as face niste fabrici, dar asa nu se face nimic, http://ro.wikipedia.org/wiki/Antiteism

| ImmaDucK a răspuns:

Ateii nu au nici un scop, ei doar nu cred in existenta unei fiinte divine.

| tavadaresti explică (pentru ImmaDucK):

Saracii de ei, nici un scop! e prea usor sa crezi.