Și eu aș alege creștină fiindcă acea persoană nu s-ar ruga la alții sfinții, și ne-am înțelege mai bine fiind de aceași religie.
Categoric un ateu!
Persoana crestina se va ruga la Dumnezeu sa-i ajute, ateul va cauta o solutie de salvare sau supravietuire.
si pe net va bateti cu pocaitii, in realitate probabil v-ati omori; eu vreau o persoana atee, dar atee, nu crestina anti teista, si de preferat cineva care a ajuns la ateism prin forte proprii :d, pentru ca astia sunt oameni rationali, cu bun simt, majoritatea.
Si daca va rugati impreuna se aprinde focul singur, pica hrana din cer, vine cineva sa va ia de acolo?
nu m-ar interesa in ce crede, nu asta conteaza cand esti pe o insulita din papua noua guinee. conteaza sa fie cat mai dibace, mai priceputa la toate sa marim sansele de supravietuire pana vine cineva sa ne caram de acolo.
Aş naufragia cu partenerul meu de viaţă!
Iar dacă pe lângă, ar mai trebui să iau pe cineva şi toţi ateii ar fi ca pe TPU (ironici şi îngâmfaţi) categoric aş alege o persoană creştină (indiferent de confesiunea religioasă)
Dumnezeu este cu omul oriunde se duce acesta. Si daca omul stie ca Dumnezeu este cu el, are mai multa incredere si forta de a supravietui. Supravietuire lui tine intr-adevar de cit de dibaci este acesta, pentru ca Dumnezeu da dar nu baga in sac, insa cind crezi in Dumnezeu stii ca nu esti singur.
Aş prefera să fie o persoană empatică, binevoitoare, inteligentă, îndemânatică, onestă, puternică...
Nu m-ar interesa preferinţele ei religioase, care o privesc doar pe ea.
"Daca ati fi in situatia de a naufragia pe o insula pustie [...] m-as intelege mai bine si ne-am ruga impreuna"... ai inceput decent si ai terminat prost.
" ati prefera ca acea persoana sa fie crestina (indiferent de cult) sau atee?"... pentru mine nu conteaza.
"Puteti motiva si de ce?"... amandoi vor avea acelasi gust.
N-ar conta religia. Crestin sau ateu...ateu sau crestin. Cred ca asta ar fi ultimul lucru care m-ar interesa. fiecare e liber sa creada (sau sa nu creada) in ce vrea. Tot ce ar conta, ar fi sa lucram impreuna pentru a supravietui, atat. Cand te gasesti ranit, ud si infometat, nu stai sa faci chestionare "De unde esti?, Ce religie ai? Cu ce partid tii?" pur si simplu lupti sa supravietuiesti. Parerea mea.
Nu-mi pasa, orice ar fi as merge in alta parte pe insula si m-as descurca singur.
Dintre voi doi ar fi partea slaba care trebuie epurata, nu?
Poate intr-o zi o sa inceapa sa-l auda pe Dumnezeu, iar tu sa nu te mai trezesti la un momendat.
Poate fi și preot, atâta timp cât își vede de treaba lui și nu încearcă să-mi bage pe gât ideile sale despre dumnezeu.L-aș respecta tot atât cât aș respecta un ateu cu, capul pe umeri.
În general evit discuțiile despre religie, rar mă trezesc și-n oră să spun câte ceva.
Baftă!