| angelica02 a întrebat:

Daca ati vrea sa il intrebati pe preot ceva,ce l-ati intreba ca pe mine ma intreaba mereu la spovedit daca vreau sa ii zic ceva sa il intreb,dar nu ma refer sa il intreb daca e pacat daca ai facut dragoste sau chestii din astea, vreau raspunsuri serioase multumesc (p.s.si nu stiu ce sa il intreb)

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Pai il intrebi daca ceva te framanta daca nu atunci, nu!
Daca nu ai nici o intrebare NU trebuie neaparat sa nascocesti una, ii spui pur si simplu ca nu ai nimic de intrebat!

4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Nu mai merge la preot la spovedit; avem sus în ceruri pe Marele nostru Preot care mijlocește pentru noi înaintea lui Dumnezeu, pe Isus Hristos. La El trebuie să venim așa cum suntem. Omul muritor nu trebuie să aibă cunostință de păcatele noastre. Sa le mărturisim dar doar înaintea Aceluia care poate sa le ierte - să le marturisim doar inaintea Aceluia impotriva căruia am păcătuit, si sa ne lăsăm de ele.
Citeste capitolul 5 din Evanghelia după Matei ca sa stiu cum poti face aceasta. Noi trebuie să avem o relație cu Dumnezeu; nu este suficient doar sa venim la El când avem nevoie de El. Oare cum s-ar simti un părinte când copii lui ar veni la el doar când acestia au nevoie de el? Noi trebuie sa-L cunoaștem pe Dumnezeu, si sa avem o relatie neîntreruptă cu El.

| milan9 a răspuns:

Fiul lui Dumnezeu a legat adevărata pocăinţă (prin spovedanie) de Biserica Sa - Una Singură.

În afara Bisericii nu există decât regretarea păcatului, fără o lucrare a harului. sad Ori Hristos nu vorbit degeaba atunci când a legat iertarea de o lucrare a harului...

IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos a transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:

Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (lucrare încredinţată Bisericii)

| PerfectLoveDrivesOutFear a răspuns:

Eu una l-as intreba daca e corect sa te inchini la icoane odata ce in Biblie scrie 'sa nu faci chip cioplit'.

| lpavel a răspuns (pentru anonimg):

Tu cred ca esti un pocait sau ceva de genu' big grin Cine crezi ca-ti va asculta aberatiile? Te obosesti degeaba... laughing))