Aici deja nu mai are legatura cu isus. Stii care este pedeapsa pentru nerespectarea unei porunci nu? Uciderea acelei persoane. Sunt curios cum respectati voi ce va cere dumnezeu, adica sa ucideti acea persoana cand una din porunci este "sa nu ucizi". Fie nu il asculti pe dumnezeu si respecti porunca respectiva, fie il asculti dar incalci o porunca. Oricare varianta o alegi, esti in pierdere.
Sunt curios cum ucizi acea persoana si in acelasi timp, respecti porunca "sa nu ucizi". Poate ai dreptate si nu am inteles nimic. Fa-ma sa inteleg.
Nu mai este valabila legea talionului. Legea talionului, una dintre cele mai vechi legi existente, consta în justa reciprocitate a crimei și a pedepsei. Această lege este deseori simbolizată prin expresia „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".Dar acum Dumnezeu ne cere sa dam si obrazul celalalt.,, Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc,
45. ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.
46. Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii?,,
1 - Am intrebat daca pedeapsa pentru nerespectarea poruncilor este valabila si tu ai zis "Sigur ca da", iar acum, cand ti-am pus o alta problema incerci sa spui ca nu.
2 - Ce legatura are legea talionului cu pedeapsa nerespectarii poruncilor? Ultima data cand am verificat, legea respectiva se referea la cu totul altceva.
Cine a zis ca nu se considera pacat? Sau te gandesti la cruciade.
Si cine ne-a pus pe noi judecatori? Unul singur este Judecatorul.
Ema este o mare mincinoasa, una zice si alta face.
Iata ce sustine Ema;
Dumnezeu ne cere sa dam si obrazul celalalt.,, Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc"
Ce face Ema? Ne da ignore, ce soldat laş are oastea domnului.
Aceasta probagandista Ema, este un real pericol pentru copii de pe forum.
Cele 10 porunci sunt o oglinda in care te privesti si-ti vezi greselile prin incalcarea lor. Prin NERESPECTAREA poruncilor esti supus PACATULUI care are drept consecinta moartea (naturala) oricum ar fi ea deoarece prin intrarea pacatului in lume a aparut si aceasta. Nu daca incalci una dintre porunci trebuie sa fi omorat ci lupta de a nu le mai incalca te scapa de MOARTEA VESNICA.
Cruciadele au fost organizate de biserica catolica. nu amesteca catolicismul cu dreapta credinta adica ortodoxia
"Nu daca incalci una dintre porunci trebuie sa fi omorat"... Gresit. In biblie scrie clar ca acea persoana care nu respecta poruncile trebuie ucisa (in unele cazuri, cu pietre).
Cata modestie. Ii interesant cum va dati in cap unul altuia (ma refer la cei din ramurile crestinismului). Fiecare ziceti despre celalalt ca ei au fost rai, au facut fapte rele, sunt credinte false si va bateti cu pumnul in piept ca versiunea voastra este dreapta, corecta si adevarata.
Esti constient ca pui o intrebare la care am raspuns in trecut, Gaia, nu-i asa? Cred ca esti suficient de inteligent incat sa nu iti fi scapat...
Incearca sa faci diferenta intre perioade, epoci si localizarea respectivei indicatii. Aceste indicatii au fost date pentru poporul evreu INAINTE DE VENIREA LUI HRISTOS.