Biblia e o referinta pentru moralitate man, nu baza de legi. Sunt unele legi care azi ar fi total abstracte. Gen nu ai voie sa te barbieresti, sau sa porti haine din mai multe animale, sau sa mananci porc, animalul favorit al romanilor
Știu că nu are legătură cu întrebarea ta dar te rog uită-te la videoclipul asta care contine dovezi că Dumnezeu există https://youtu.be/gRGVpYDMv1Q; de asemenea îți recomand canalul de Youtube 3. 16vlog, ca să îl găsești pe Dumnezeu trebuie sa îl cauți și îl vei găsi!
Regii, imparatii, bogatii au creat moralitatea pe care au vrut-o ei, care sa le serveasca intereselor lor! Stia ca lumea a cam fraiera asa si ca vor prelua tot ce zic ei ca ar fi normal, si exact asta se si intampla.
Si moralitatea se schimba, ce era legal devine ilegal si invers in functie de interesele lor!
Asa cum tot ei au inventat chestia cu Isus, biblie si altele.
Asa cum si moda, de ce se schimba? Ca sa castige niste magnati ai hainelor miliarde. Dar cine s-a prins de asta? Putini, nu s-a intrebat nimeni de unde vine asta.
Cand lumea are bani si se stie, moda s-a schimbat des, cand lumea a saracit, se schimba mai greu, deci e f clar.
Lasa tu cele 10 porunci copy paste din mitologia egipteana, in fapt sunt 600 de porunci
Dumnezeu exista dovada cutremurul din 1977 cand blocuriile din Bucuresti sau facut praf si pulbere 7, 2 pe scara raicter.
Dumnezeu da cutremur pentru ca pacatele noastre au ajuns la culme.
Lumea se duce de rapa din cauza pacatelor sale. De ce? de prosti ce sunt.
Biblia "Sa nu credeti ca voi sunteti ai vostri, pentru ca aiti fost cumparati cu un pret".
"Viata pe care o aveti pe pamant nu e a voastra e a lui Dumnezeu pentru ca El stia totul despree voi"
"La nastre Dumnezeu stia ce fel de om vei fi tu in viata aceasta pe pamant inainte ca tu sa te nasti si stia si ce fel de viata o sa ai pe pamant, pentru ca El tea creeat"
Viata bate filmul: acum esti in viata peste 30 de secunde s-ar putea sa nu mai existi.
Viata nu e perfecta.
In Biblie scrie asa: "Cine isi dedica viata pentru Evanghelia mea o va salva dar cine isi traieste viata dupa propriile reguli o va pierde" deci cu alte cuvinte cam asa sta treaba.
Numai Dumnezeu decide care om se va putea naste din nou si care nu.
In Sfanta Scriptura adica Vechiul si Noul Testament scrie ca in fata lui Dumnezeu absolut toate formele de viata de pe pamant sunt egale.
Cutremurul din Turcia de pe 30 octombrie a fost ca o demonstratie ca intr-adevar exista un Dumnezeu pe pamant care judeca si face dreptate.
Cand barbatii se f+ut in c+ur pamantul se cutremura pentru ca toti cei de sex masculin sunt facut din samant lui Adam exact cum scrie in Biblie: "Este pacat sa te culci cu un barbat ca si cand te-ai culca cu o femeie ca in fata lu Dumnezeu este o scarbosenie." https://www.youtube.com/watch?v=UMq49OgtumM
In vechiul testament sunt mai multe porunci dar o mare parte dintre ele sunt ceremoniale, datinile ceremoniale au fost scoase, pentru ca s-au implinit, jertfele de miei si tapi, sarbatoarea corturilor, etc.
Dar poruncile, legea morala este aceeasi, doar legea ceremoniala este schimbata.
Pai nu s-au schimbat dar nu le respecta lumea. Plus oamenii au inventat un nou set de legi care ne tin sclavi ca sa poata sa ne foloseasca si sa ne suga de bani.
Dumnezeu există și este înțelept. Legile date de El nu s-au schimbat. De fapt s-au schimbat oarecum, au devenit mult mai grele.
Legile au fost date la început pentru Israel. Ei au fost robi în Egipt timp de 300 de ani... Tine cont că mulți nici nu mai știau exact cum e Dumnezeu.
El le-a dat legi, și le-a făcut "upgrade" treptat ca să se poată adapta.
Dumnezeu a dat doar 10 porunci. Doar 10. Restul au fost pentru jertfe și pentru ordinea poporului, nu pentru mântuirea lor, ci pentru ordine. Însă fariseii, saducheii și cărturarii lor au făcut din Legea Lui 613 de legi... și legile oficiate pentru ordine, le-au transformat în legi pentru mântuire.
600 de porunci, în mare parte acestea au fost date printr-un legamant cu un popor pe Munte.
Deci, ca sa înțelegi, legămîntul e precum un contract, pe care l-au semnat evreii pentru tara Canaan promisa.
Noi, creștinii, avem alt legamant, se mai numeste legea lui Hristos cuprinsă în 2 porunci.
Până aici e ok, Dumnezeu nu s-a schimbat, întrucât nu a rupt contractul cu evreii, ci a început un altul nou, mai libertin, mai democratic cu noi.
Cei drept, prima lege a fost prea comunistă si aspră pentru pacatosi, dar nu a fost rea pentru sfinți.
A doua (cea a lui Hristos) nu e rea decât pentru cel care întoarce obrazul celălalt.
Ce preferi, dinte pentru dinte(adică pedeapsa capitala) sau întoarcerea obrazului celălalt(adică pedeapsa prin detentie)?
Indiferent ce ai alege, nu ar fi bun sau rau, dar nu pune capat răului o dată și pentru totdeauna.
Deci ambele legi sunt bune.
Sunt legi preotesti, de morala, de igienă și de medicină, toate bune si frumoase.
Da, nu sunt frumoase pentru păcătoși, stiu, dar sa nu uitam ca printre acești păcătoși suferă omul cat trăiește. Parca tu erai cu sloganul "Iadul sunt oamenii." Numai bine.
Omule iisus a spus ca a venit sa implineasca legea nu sa o desfinteze, numai mintiti ma
Matei 5:17-18 VDC
Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu vor trece cerul și pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.
"Iadul sunt oamenii. scrie in biblie sa nu ai incredere in oameni doar in dumnezeu
Versetul acela trecuse prin fața ochilor cand tastam primele cuvinte.
Nu sunt de azi pe mâine sa nu cunosc ce vorbesc, dar important nu este a cunoaște, cat a înțelege la ce se referea și evenimentul care a avut loc.
Legile au rămas aceleasi pentru evrei, și El aici era în spațiul evreiesc, prin urmare El se adresa evreilor, nu neamurilor.
Eu ce am zis până acum am referinte biblice și te zapacesc cu ele daca vrei.
Nu mai exista jertfe de animale fiindca jertfa e Hristos.
Nu mai exista dinte pentru dinte pentru ca e întoarce obrazul celălalt...smd.
Păi tocmai ca îți dau dreptate cu "Iadul sunt oamenii". Te-ai simtit ofensat?
Acum s-a amestecat lumea, asta se intampla dintotdeauna peste unii. Faza e ca dzeu exista cand fura de undeva ca sa ii dea cuiva nu stie ce se intampla acolo. Si in tarile din estu europei existau bogati, inainte de america de nord, i-au distrus cu revolutii sa creeze teritoriile noi. Se scoate din india, se aduce aici la pret de 20 de ori mai mare, si nimeni nu stie cum se produce.
Exista o clasa de nemernici care au construit societatea asta satanica.
Aa. E bine ca citim.
In general ateii nu citesc biblia, decât cei care vor sa atate pe religioși. Mie îmi convine, eu nu sunt religios, daca eram nu aveam răspuns bun la întrebarea ta și continuam să îmi dau dreptate singur.
Eu ma concentrez pe Coran, Vedele și biblia si le consider toate veridice prin faptul că nu se contrazic.
Vei ajunge sa cunosti asta dupa ce le-ai citit litera cu litera, cuvant cu cuvant cu o inima care vrea sa cunoasca adevărul despre originea vieții.
Aici ai dreptate dar sunt multi atei palavragii care nu au citit în viața lor biblia și se multumesc doar cu niste reproșuri precum "spiridusi", si cand aduc în discuție Big Bang-ul lor, se agita, pentru ca ei stiu ca orice formă de energie nu poate aparea din neant, din "nimic".
Sau că "carte de povesti", cand acolo sunt scrise fapte istorice, geografice care au avut loc, și "lucruri magice" care au o explicație științifică, cum ar fi foc și pucioasă din Sodoma și Gomora unde se spune într-un verset că s-a amestecat grindina cu fulgerul și a dat impresia ca, cade foc din cer.
Sau profeții care s-au împlinit cuvant cu cuvant și poate chiar dupa 2000 de ani.
Maj. ateilor care citesc biblia o fac ca sa se convinga și mai mult ca biblia este o înșelăciune, dar cati atei sunt interesați de profeții? Cati? Căci nu sunt putine care s-au împlinit și nu multe care o sa se împlinească.
Convingerile noastre rămân și prietenia noastră la fel daca nu te irită ca sunt credincios.
Și și pentru mine.
Am un ateu lângă mine, e chiar fratele meu de sange.
Cum a ajuns el ateu nu stiu, dar un lucru stiu sigur, nu stie o boabă din biblie.
Acum a fi ateu e o modă, cum e RawVegan, diferenta dintre cele două este ca una e buna si alta e rea.
Frate-miu mi-a spus că ar deveni credincios daca Dumnezeu l-ar binecuvânta cu o iubită frumoasa, sa fie frumos si sa aiba bani, atunci de drag ar crede într-un Creator.
Nimeni nu este în măsură să zică că nu exista nimic dupa moarte atata timp cat nu a depășit bariera morții, și nimeni sa zică că există viata dupa moarte cand nu a depășit bariera morții.
50% la noi, 50% la voi, după moarte vedem sau nu vedem celălalt procent.
Daca trăiești frumos macar ai siguranță mântuirii, asta e valabil în ambele părți.