anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca considerati ca Biblia e un basm atunci crimele biblice nu ar trebui sa fie fictive si ele?thinking

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ba da DAR... crimele comise din cauza bibliei NU sunt fictive. Crestinii nu considera ca povestea din acea carte este fictiva motiv pentru care, daca ei accepta ca este real, trebuie sa accepte si acele crime. Nu merge sa alegi doar ce iti place. Intelegi?

Nu merge sa o arzi cu "ui ce bun si iubitor este semizeul meu, e hippie si o arde cu flower power" dar sa ignori faptele imorale ale zeului principal atunci cand pretinzi ca acea carte este corecta si ca povestea e reala.

10 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

Nu toata Biblia e un basm. Unele intamplari sunt inspirate din realitate. Unele crime sunt fictive, dar altele chiar s-au intamplat.

| RAY a răspuns:

Biblia nu-i fictiva e o carte a naibi de reala, biblia este istoria poporului evreu pe cale orala sunt si intamplari reale si unele cu tenta fictiva
crimele din biblie cred ca unele au fost reale
v

| Mădă0611 a răspuns:

Pai sunt fictive, dar daca insisti ca biblia nu e basm, inseamna ca nici crimele nu sunt.

| M25M a răspuns:

Problema nu consta in veridicitatea sau acuratetea faptelor relatate, cele referitoare la crime, ci in invocarea acelei carti si a acelui Zeu in ipostaze morale, pasince, iubitoare, cand de fapt in acea carte si acel Zeu sunt relatate, ordonate si comise crime. Aici este discrepanta.

In plan real sunt sanse ca unele crime sa se fi comis altele nu. Insa cu siguranta acele pasaje cu cei care au omorat sub indemnul lui Dumnezeu, sunt fictive.

| Buresbista123 a răspuns:

Asa si care e punctul pe care vrei sa l scoti in evidenta? aia care au zburat avioanele in World Trade Center cum crezi ca au gandit?

| Dumniezău a răspuns:

NU chiar toata biblia e un basm

| doctorandus a răspuns:

„Important este că, fie că afirmațiile ei sunt sau nu adevărate, Biblia este presupusă a fi sursa moralității noastre. Iar poveștile biblice ale distrugerii Ierihonului de către Iosua și invadării spațiului vital (lebensraum) al Țării Făgăduite nu pot fi în general distinse din punct de vedere moral de invadarea Poloniei de către Hitler sau de masacrarea kurzilor și arabilor din mlaștini de către Saddam Hussein. Biblia poate fi o operă de ficțiune captivantă și poetică, dar nu este o carte potrivită pentru ca s-o dai copiilor tăi ca să învețe moralitatea."
—ABC Radio National, 26 noiembrie 2006, Background Briefing. Richard Dawkins and God.

| Jackul336 a răspuns:

Crimele sunt inspirate din fapte cat se poate de reale

| Aiwendil a răspuns:

Biblia a fost scrisa dupa 200 de ani de la toate evenimetele care s-au intamplat despre crestini, apostoli, Fecioara Maria, Iisus, Dumnezeu.Asa ca nu se stie ce e adevarat si ce nu. Exista o samanta de adevar in fiecare poveste, dar omulu care acesta poate fi rau ii place sa infloresca sau sa schimbe niste lucruri la anumite evenimente.Asta nu insemna ca Dumnezeu nu exista.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Aiwendil):

Eh,stiu si eu, dar ateii faceau caz de VT si le-am intrebat "verde in fata".