Pai, fiecare spune despre religia sa ca este "singura adevarata". Si fiecare are argumentele sale. Cel care nu se simte confortabil in religia sa, fie adopta alta religie fie devine ateu.E greu sa convingi un buddist ca e bine sa treaca la crestinism, mai ales ca Buddha a trait cu vreo 600 de ani inaintea lui Hristos. E greu sa-l convingi si pe musulman sa treaca la crestinism, pe motiv ca Mahomed a trait la vreo 500 de ani dupa Hristos. Fiecare are credinta sa, chiar si acela care nu crede in nimic.
~R
Fiecare dogma religioasa se,,bate''cu pumnii in piept ca Dumnezeul lor este cel adevarat,când de fapt in spatele acestor institutii OMENESTI,stau cei care culeg roadele indobitocirii. Divinitatea nu poate fi indicata din nici un punct de vedere dogmatico-religios,fiindca toate cultele,sectele,religiile, SUNT SUBIECTIVE, si au alte interese. Spuneti : daca religiilor li s-ar lua profitul banesc si material, care religie ar mai sta in,, picioare''? Ortodoxia e pe primul loc la capitolul profit de pe urma plebei - ce legatura are Divinitatea cu,, astea''? Nici una!
Stai asa ca la asta stiu raspunsul, hmm. are legatura cu Diavolul. Dap, Diavolul vrea sa insele oamenii sa ii duca in eroare sa ii departeze de credinta cea adevarata.
Nu doar ca nu este singura religie, dar nici macar ea nu e unita. Sunt foarte multe versiuni ale zeului crestin. Avem un zeu catolic, unul ortodox, altii protestanti, etc. Si intr-un fel fiecare crestin crede in porpia lui varianta de zeu fara sa-si dea seama. Fiecare are om are felul lui unic de a si-l imagina si interpreta pe "d-zeu".
Asta spun dogmaticii. Oamenii au preluat invatatura lui Isus,adica iubirea, si au transformat-o intr-o dogma. Budistii au preluat invataturile lui Gautama adica nonatasamentul,invatatura ce avea la baza expresia "Totul este o desertaciune " si urmarea eliberarea omului de toate dogmele, adica un fel de nonspalare pe creier. Bineinteles, mai tarziu, dupa moartea sa, el a fost zeificat si astfel s-a nascut o dogma. La fel este si in cazul religiei musulmane.
"Crestinismul este sigura cale! " este o expresie invechita a unei minti inguste.
Dar sa vedem de ce spun ca sunt dintre cresini, adica a fi crestin, inseamna a crede in ceva, dar in cazul acesta care tu intrebi crestinatatea de azi cica, crede si in ISUS CRISTOS, DAR VAI de credinta lor, uite ce rezultat au,. IN acest crestinism fals intra o multime de forme religioase care nu comunica intre ele, nu se iubesc. Ori ISUS a spus, ca, ADEVARATII CRESTINI VOR FI RECUNOSCUTI, PRIN IUBIRE. citeste daca doresti Ioan 13:34, 35; Matei 7:21.
Sunt foarte multe reigii care spun ca sunt crestine, dar adevarata religie trebuie sa se bazeze in totalitate pe Biblie, nu pe traditii si obiceiuri.
In orice caz, iubire nu se poate gasi la o secta ce practica amenintari cu moartea pentru cei ce doresc sa iasa din ea...
"Nu vă lăsaţi înşelaţi. Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune." I Corinteni 15, 33 etc…
Deci in concluzie, conteaza DE UNDE vin acele obiceiuri si traditii: de la Martin Luther si acolitii lui, Calvin si Zwingli (eretici ai sec XVI), sau daca acele traditii sunt lucruri neschimbate de catre secte de-a lungul timpului, lucruri lasate chiar de EPISCOPII PRIMELOR SECOLE CREŞTINE!
Ceea ce in Biserica este numita Traditie nu este altceva decat un corp compact de invataturi patristice neschimbate. Atât de "neschimbate" încât atunci când în istoria Bisericii s-a schimbat un singur cuvânt, doar unul singur (filioque) din Sf. Traditie, a aparut prima schismă si prima grupare dizidentă, separată de Biserică: Catolicismul.
În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.
Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!
Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica este una singura.
Pentru ca au venit alti destepti care nu au crezut in Dumnezeu, nu au fost ortodoxi si si-au creat ei alte religii.
Iisus când s-a referit la poporul credincios nu s-a referit la o religie credinta nu o gasesti into religie o gasesti acolo unde conteaza cel mai mult in inimile noastre
Nu inteleg nimic din raspunsul tau.Te rog rescrie-l cu virgule si puncte.
Nu se aplica si pentru cei care cred in Zeus? Care ar fi diferenta? Si ei cred cu toata inima in El.
Ai sarit un detaliu pe care l-am spus si anume sufletu. ei nu-l vad pe Zeus cu ochiul sufletului
Mayhem666 întreabă: