Da, poţi. Simplu, îţi converteşti religia(eventual faci unele ritualuri specifice religiei pe care vrei să o adepţi, ca de exemplu botezul).
Btw, anarhismul nu e o religie. E un curent politic.
Învârte-te de 3 ori, dă-te cu capul de pereți 5 minute începând cu ora 3 dimineața într-o zi de vineri 13, în timp ce spui o rugăciune ce aparține religiei la care vrei să aderi. Apropo, anarhia n-are nici o treabă cu religia.
Adica daca ai devenit satanist, anarhist sau ateu? Daca vechea ta religie e crestinismul ortodox/catolic, nu e nimic ce trebuie sa faci, pentru ca esti botezat. Pur si simplu revii la vechile idei, credinte, obiceiuri, etc.
Anarhia nu are leatura cu religia!
Da desigur ca poti, faci si ce faceai inainte sa te lepezi de religie.Dar e cam aiurea... sper ca nu vrei sa faci asta de frica unui zeu
Care-i legătura între anarhism și religie?
Oricum de putut e logic că poți, te poți pocăi și pe patul de moarte dacă vrei, nu te ține nimeni.
Oricum, care zici că-i legătura cu anarhismul?
Cat imi placeau raspunsurile ce le dadeai. Cu intrebarea asta ai dat-o cu mucii-n fasole.
@Laura, scumpo. Te invit sa imi arati tu prima . Si din cate vad eu, categoria T/a e putin mai jos. Hai, du-te si fa o tura.
Măi, ştiu că anarhia n-are legătură cu religia [de fapt e aproape acelaşi lucru ca şi ateismul, nu crezi in nici o religie, zeu etc. Bine, nu chiar are rost ce am zis dar na ]. Dar nu înteleg de ce toţi v-aţi fixat pe cuvantul "anarhist" cand eu am întrebat ceva. Adică na, ştiţi cum se spune, fiecare întrebare aşteaptă un raspuns.
@MămăligăVssMandarină Ţi-am răspuns la întrebări dar am vrut să-ţi atrag atenţia în legătura cu greşeala aia.
Anarhia n-are nimic de-a face cu religia. Ateul crede în nimic, anarhistul crede în ce vrea(deşi majoritatea sunt atei). De ce? Anarhia are o singură 'regulă': fără reguli. Asta înseamnă că dacă eu vreau să cred în ceva, sunt liberă să o fac. Deşi evident, odată cu o religie vin şi 'reguli religioase' ca să le zic aşa şi astea nu prea merg cu anarhia. Totuşi, dacă cred într-un zeu nu sunt obligată să respect regulile religiei respective. Deci, anarhia nu e 'aproape acelaşi lucru cu ateismul'.
Cum să te întorci la Dumnezeu? Păi,nu e mare lucru de făcut,că nu cred să depinde doar de tine! Ma gândesc des că de fapt e vorba speranța aceea, care e mereu cu noi, că acel Dumnezeu perfect și Atotputernic, ar exista.Acea speranță indestructibila ESTE suflul,bătaia din aripi a porumbelului, adierea "Că iată Domnul va trece; și înaintea Lui va fi vijelie năprasnică ce va despica munții și va sfărâma stâncile, dar Domnul nu va fi în vijelie. După vijelie va fi cutremur, dar Domnul nu va fi în cutremur; După cutremur va fi foc, dar nici în foc nu va fi Domnul. Iar după foc va fi adiere de vânt lin și acolo va fi Domnul". Duhul Sfânt, îi spunem.E de ajuns sa Îl recunoaștem ca atare dar ne e imposibil să Îl stăpânim
Nu trebuie facut nimic.Totul vine de la sine.Este vorba doar despre evolutie spirituala.Nu poti grabi pasul, sau sari etape.A fi ateu este doar o etapa care poate dura 1an, o viata, sau mai mult.
Pai sper ca nu ti-ai vandut sufletul divolului ca atunci nu e de bine atat timp cat n-ai facut asta poti pur si simplu sa te rogi dar din celalat punct de vedere daca ti-ai vandut sufletul nu stiu daca poti sau cum poti
ia-auzi este imposibil să îți vinzi sufletul diavolului cum vrei să vinzi ceva ce nu îți aparține?