| BeyondTheDarkSun a întrebat:

Daca Diavolul a creat Raul,Dumnezeu de ce se foloseste de arma lui Satan,rautatea,si il acuza pe Demon de rautate,blestemandu-l? Inseamna ca Dumnezeu a aprobat rautatea,devenind o parte din el? De ce nu a putut,cu toata atotputernicitatea lui,sa-l indrepte in bine,in loc sa-l blesteme? Nu credeti ca Dumnezeu a creat raul prin orgoliul sau,acela de a stapani ratiunea pe deplin,ramanand singura entitate inteligenta?

Pana la urma,de unde stiti ca Diavolul nu este Dumnezeu,cel la care va rugati,fiindca vad ca nu doreste sa-si arate fata?
Dumnezeu a murit, Diavolul l-a inlocuit.Ce credeti?

29 răspunsuri:
| TheStory a răspuns:

Daca Dumnezeu este Diavolul. Si daca o fi tot no sa ne faca fata. Nu exista ceva mai rau decat omul. Parerea mea. El blesteama, da e ceva rau, da noi ne omoram intre noi. Eu cred ca nu ne mai vegheaza nimeni si am ramas singuri.

| EmaS a răspuns:

Diavolul este cel care a pierdut lupta. Sfarsitul lui va fi in focul cel vesnic. Hristos a zdrobit capul sarpelui.

| dragos9234 a răspuns:

"'De ce nu a putut, cu toata atotputernicitatea lui, sa-l indrepte in bine, in loc sa-l blesteme?''
Aici or sa spuna ca fiecare este liber sa faca ce vrea.
In rest intrebarea este geniala.

happy

| dracu14 a răspuns:

Imi aduci aminte de LaVey.

| BeyondTheDarkSun explică (pentru dracu14):

Ironic,nici nu stiam de el.

| Angel0 a răspuns:

Dumnezeu nu se arata curiosilor, dar copiilor sai stie cand sa-si faca simtita prezenta.
Ateii am inteles ca sunt mai stresati si ca mor mai repede, asa sa fie?
Sunt oare mai stresati ca sunt ingrijorati de soarta credinciosilor?
Nu au alta treaba mai buna de facut?

| gvdgdsgvdgvdgd a răspuns:

De unde ti-a venit intrebarea?

| BeyondTheDarkSun explică (pentru gvdgdsgvdgvdgd):

Din neuroni. Unii sunt rai, altii sunt buni.Cred ca majoritatea sunt rai, sau buni? Nu se stie.

| HueyFreeman a răspuns (pentru dragos9234):

O da, libertatea aia gen "esti liber sa faci ce vreau eu", daca nu o sa arzi vesnic.

| BiAnq13 a răspuns:

Diavolul, inainte era un inger bun, care a devenit rau pentru ca dorea putere. si Dumnezeu nu isi arata fata, doar Sfanta Fecioara Maria... daca oamenii sunt rai, cum vrei ca el sa isi arate fata? El vrea sa ne puna la incercare, pentru a vedea daca credem in el, chiar daca niciodata nu l-am vazut. Sper ca te-am ajutat (sa nu mai crezi niciodata ca Dumnezeu este diavolul)

| savvy12 a răspuns:

Stai un pic, pai daca l-ar fi indreptat pe Satan atuncea nu iar mai fi dat vointa libera(liber arbitru), Dumnezeu l-a lasat in pace sa face vrea.
Dumnezeu n-a creat raul, de la picarea in pacat oameni puteau sa faca orice, daca nu ar exista rau, n-ar fi liber arbitru, ai face numa bine fara sa vrei, si binele e Dumnezeu raul este Diavolul si ai de ales pe cine sa urmezi.

| RAY a răspuns:

Fi serios, omul ca sa explice raul la inventat pe satana, noi cream raul nu personaje imaginare, cum ipocrizia ne definieste nu ma mir ca dam vina pe pers imaginare

| RAY a răspuns (pentru dragos9234):

Corect asa e

| justitiarulnemilos a răspuns:

Urla fiara in tine, ha?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Diavolul este doar o arma. Ca dumnezeu sa fie ''atotputernic'' avea nevoie si de diavol, deci si de rau. Cred ca dumnezeu inca nu si-a dat seama ca diavolul este mai inteligent, sau poate doar ne lasa sa credem asta? Poate totul este doar un plan. Poate ''binele'' si ''raul'' colaboreaza.

| dracu14 a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

El a afirmat in public ca dumnezeu e mort, d-asta ziceam ca imi aduci aminte de el

| Camii1003200 a răspuns:

Uite...nu mi-o lua in nume de rau.Esti ortodox?raised eyebrows Daca da.Si chiar daca nu.Inceteaza cu intrebarile aste stupide.:*

| minahrs a răspuns:

Ai auzit de liberul arbitru?

| BeyondTheDarkSun explică (pentru dracu14):

Da,am citit despre el acum.

| Nolkyz a răspuns:

Daca Dumnezeu este pe treapta suprema, iar restul este subordonat Lui, inseamna ca si Satan ii este subordonat, deci face parte din El. Oricum, Dumnezeu fara Satan nu exista cum nici Binele fara Rau nu exista. Ambele sunt indispensabile.

| chazz a răspuns:

Nu ar trebui sa iti permiti sa iti pui aceste intrebari, esti prea mic ca sa faci asta happy

| BeyondTheDarkSun explică (pentru chazz):

Si cati ani am, ca mor de curiozitate?

| xXdoareuXx a răspuns:

Dumnezeu a creat raul ca sa ne incerce credinta. Dumnezeu exista/traieste ca si Satan dar noi putem aduce raiul pe pamant

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Diavolul n-a creat nimic si n-a vrut sa asculte, a cazut din cauza mandriei.

| chazz a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Nu m-am referit la varsta ci la noi ca oameni happy

| William a răspuns:

Diavolul nu a creat raul, el este intruchiparea raului.

| AnicaiAlin a răspuns (pentru Angel0):

Din ce imi aduc aminte nu ateii sunt cei care bat din usa in usa pentru sfintirea caselor, nu ateii umbla dupa mila crestinilor, nu ateii construiesc biserici multe pentru turme.
Oare cine e mai ingrijorat pentru soarta credinciosilor. Ateul, de cele mai multe ori nepasator de soarta, sau crestinul care se zbate sa ii aduca pe unii pe "calea cea buna" uitand ca in Romania numarul ateilor nu este mare, dar la nivel global este enorm de mare?

| Davide22 a răspuns (pentru savvy12):

Satan nu poate sa faca ce vrea. Daca ar face ce vrea fi sigur ca nu ar sta nimeni pe TPU sa faca comentarii linistiti cu sticla de pepsi si picioarele pe birou.El poate sa faca doar cat ii ingaduie Dumnezeu. Daca citesti cartea Iov vei intelege.

| anonim4565 a răspuns:

Stii ai vazut filmultetul cu Einstein sau cum se scrie... Dumnezeu nu a creeat raul.
raul e absenta binelui cu intunericul e absenta luminii