Alfa si Omega sunt prima, respectiv ultima litera a alfabetului grecesc. Isus s-a identificat pe Sine ca fiind Alfa si Omega, inceputul si sfarsitul. Ce inseamna asta?
In primul rand faptul ca Dumnezeu este Alfa si Omega inseamna ca El este inceputul, Creatorul tuturor lucrurilor (vezi Ioan 1:3) si tot El va fi prezent si la finalul lor. A doua sa venire pe pamant va insemna sfarsitul creatiei – asa cum o stim noi (2 Petru 3:10). Ca Dumnezeu, El nu are nici inceput si nici sfarsit, este vesnic. Apoi, Isus este numit astfel pentru a fi identificat ca Dumnezeul din Vechiul Testament (vezi Isaia 41:4).
Acum, legat de intrebarea dvs. „ De ce ne rugam si credem ca putem schimba ceva?". Ne rugam pentru ca credem ca rugaciunea schimba lucrurile. Ea nu este un ritual. Ea reprezinta comunicare cu Dumnezeu, este parte a unei relatii intre om si creator, care se restaureaza dupa ce a fost franta de pacat.
Este important sa intelegem un lucru. Da, Dumnezeu cunoaste toate lucrurile, inclusiv viitorul. Este corect. In egala masura, faptul ca El stie ce se va intampla nu inseamna ca intervine in mod nedrept, predestinandu-ne la alegeri proaste! Cunoasterea lui si alegerea noastra sunt lucruri paralele, perfect compatibile si care nu se exclud unul pe celalalt. El stie ce vei alege, dar TU ESTI CEL CARE FACE ALEGEREA. Nu poti spune „El stie ce voi alege, prin urmare nu mai are rost sa aleg bine".
Oamenii au liberul arbitru si pot sa isi schimbe personalitatea sa fie in armonie cu normele divine si atunci viitorul lor e frumos.Psalmi37:9-11
Prin Alfa si Omega,s-ar intelege inceputul si sfarsitul. Daca relatarea fictiva,numita Dumnezeu,Alah, Buda sau care zeu ati dori voi sa fie, s-ar incadra cu Alfa si Omega, am putea spune ca, in sfarsit, mapamondul a inteles tarasenia tuturor religiilor.
„ Dar, prea iubiţilor, să nu uitaţi un lucru; că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi." (2 Pet. 3, 8)
Fizicienii au inteles ca timpul este relativ, de curand.
Deci fizicienii sunt in urma religiei cu cateva mii de ani.
Cand o sa intelegi cum sta treaba cu timpul vei gasi si raspunsul la intrebare.