Dumnezeu umple fiecare spatiu. El este in noi oarecum in acelasi fel in care undele electromagnetice sunt in noi. Asta nu inseamna ca suntem, in acelasi timp, receptori si emitatori de unde electromagnetice.
Ai zis bine... "daca".
El doreste sa fie in noi, dupa cum este scris:
"Drept raspuns, Isus i-a zis: "Daca Ma iubeste cineva, va pazi Cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el." (Ioan.14:23)
Dumnezeu singur este Creator, iar noi suntem creati. Ca prin noi a inmultit neamul omenesc, asta nu inseamna ca exista in noi puterea de a da viata. Nici macar ingerii nu au puterea aceasta -cu cat mai putin omul muritor. Ca asa, si animalele se inmultesc -intr-un fel sau altul; dar asta nu inseamna ca ele au putere creatoare.
Altfel spus, daca omul da nastere, face aceasta pentru ca Dumnezeu ne-a lasat aceasta bucurie.
Buna! Adica Dumnezeu e in noi=sufletul e in noi. Dumnezeu ne-a dat viata din sufletul lui.
La revedere!
Esti creatorul vieti tale.
Uita-te la vita ta actuala, TU ai creat asta prin alegerile tale indiferent ca esti multumit sau nu.
Sa te lamuresc?
Dumnezeu nu exista. La fel ca orice alt zeu din aceasta lume. NU EXISTA.
Nu te pot contrazice, dar cand faci astfel de afirmatii explica-le si exemplifica putin.
La fel de bine pot sa spun si eu ca Dumnezeu exista.
Da, intr-o anumita masura sunt de acord cu tine.Iar acum intrebari: Crezi in puterea gandului?, Crezi ca iti poti schimba viata dupa cum vrei cu ajutorul gandirii?
Ok. Deci explicatie:
Toti zeii au fost creati(descoperiti, daca vrei) in perioade diferite si si-au pierdut credibilitatea in fata altor zei. In functie de geografie, ivazii ale altor popoare, etc.
De unde stiti voi ca Dumnezeu este cel adevarat doar fiindca nu si-a pierdut credibilitatea?
Dovezi:
Evolutionismul si asemanarea dintre adn-ul uman si cel al maimutelor.
Faptul ca toate speciile din prezent seamana cu cele din trecut.
Faptul ca Dumnezeu nu s-a aratat nici odata.
.
.
Mai sunt dar ma opresc aici.
Suntem creatori ai propriului destin, creatori de opere de artă, etc dar nu creatori ai materiei, existenței, universului.
"Faptul ca Dumnezeu nu s-a aratat nici odata." Dumnezeu, Iisus, Buddha, Allah, cu totii s-au aratat. Dar cui s-au aratat? S-au aratat celor care credeau in ei.Si de ce multe astfel de aparitii se petrec copiilor? Pentru ca ei sunt usor influentabili si au fost prea indoctrinati.
Nu o sa i se arate nimanui Dumnezeu daca persoana respectiva nici nu a auzit de Dumnezeu.
"Evolutionismul si asemanarea dintre adn-ul uman si cel al maimutelor."
Da, dar si evolutionismul are si slabiciunile lui. Uite ce am gasit intr-o carte: http://postimg.org/image/6ndrqfirb/ continuarea : http://postimg.org/image/8ldoq8213/
Deci implicarea extraterestrilor a facut ca noi sa fim inteligenti? Posibil...
Care ar fi problema? Asta nu inseamna ca ne-a CREAT o fiinta inteligenta, ci ca ne-a ajutat sa evoluam.
Iti pui te rog intrebarea: "de ce Dumnezeu s-a aratat numai oamenilor saraci si inculti?"Nu putea sa se arate unui filozof sau om de stiinta? Pun pariu ca si filozoful a auzit de Dumnezeu.
Totusi, interesanta carte. Cum se numeste?
Misterele universului de Erich von daniken. Am vazut ca cevinde doar la comanda pentru ca nu mai este in nici un stoc.Are lucruri foarte interesante. Trateaza foarte multe enigme si teorii.
Raspuns la intrebarea ta: Pentru ca oamenii sunt disperati si inculti dupa cum ai spus si tu.Am vazut mai demult un studiu (nu-l mai gasesc) in care se arata ca foarte multi filozofi nu cred in Dumnezeu.
"Asta nu inseamna ca ne-a CREAT o fiinta inteligenta, ci ca ne-a ajutat sa evoluam." Sunt de acord cu tine.
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: