| Inferno a întrebat:

Daca Dumnezeu exista, atunci unde este contributia sa?
In prezent putem explica foarte bine existenta Universului, cat si aparitia sa cu ajutorul unia dintre cele mai bune modele cosmologice, modelul L.C.D.M. - Lambda-Cold-Dark-Matter.
Putem explica aparitia tuturor formelor pe care materia le ia in timpul tranformarii cu cateva mici exceptii dar neimportante.
Deci a lasat Dumnezeu universul la voia intamplarii?

44 răspunsuri:
| Purec a răspuns (pentru Inferno):

Pai te contrazici singur cu link-ul asta. Care sunt acele lucruri care sprijina DIRECT teoria Big Bang?

| Inferno explică (pentru Purec):

Daca nu se bazeaza pe nimic atunci societatea stiintifica este idioata din moment ce a declarat-o teorie stiintifica. O teorie stiintifica trebuie sa fie testata le nesfarsit si sa detina o sumedenie de dovezi, cum este teoria gravitatiei de exemplu.

Nu ma contrazic deloc urmareste videoclipul pana la capat.
Big Bangul este o teorie stiintifica, iar o teorie stiintifica este mul mult mai mult decat o teorie. Daca T big Bang nu are dovezi in sprijinul ei si este "total falsa" cum spui tu, atunci de ce oamenii de stiinta au avansat-o la gradul de teorie?

Au avansat-o la grad de teorie pentru simplu motiv ca nu exista o alta explicatie macar plauzibila. Pentru ca big bangul nu ar incalca niciun fel de lege a fizicii. Big Bang-ul este posibil. Nu am zis ca este "total falsa" am zis doar ca o sa apara curand o noua explicatie despre aparitie universului. M-am si oferit sa iti trimit datele dar se pare ca ori nu te intereseaza, ori preferi sa crezi orbeste in lucruri nedemonstrate. De dragul discutiei, astept inca dovezile pe care le poti gasi in sprijinul big bangului. Dar vreau dovezi directe!

Ma refeream ca acel clip te contrazice pentru ca el spune ca o teorie stiintifica este sprijiita de dovezi, iar teoria BB nu are in sprijinul ei absolut nimic, decat faptul ca " Este posibil sa se fi intamplat asa"

Evident ca fiind o teorie stiintificaeste se poate demonstra ca nu este adevarata.
Nu ma contrazice pe mine, contrazice comunitatea stiintifica, pentru ca ea ia acordat acest grad, nu eu.

Eu nu spun ca teoria Big Bang este 100% adevarata, doar ca nu este o prostie asa cum s-a inteles din ce ai spus tu, este o Teorie Stiintifica. "Au avansat-o la grad de teorie pentru simplu motiv ca nu exista o alta explicatie macar plauzibila." Nu exista asa ceva, jignesti comunitatea stiintifica.
Radiatia cosmica de fond este o dovada directa, pentru ca numai un eveniment atat de mare ca Big Bangul ar fi putut genera o asa lumina, transformata astazi in unde radio.
Expansiunea este iar o dovada ce arat ca materia era la inceput intr-o singura regiune. Am studiat datele din cele 2 "capete" ale universului vizibil si am constatat ca se potrivesc identic, deci ambele au fost in acelasi loc la un anumit punct.
Deci, stim sigur ca toata materia a plecat dintr-o singura regiune si ca un eveniment de proportii a produs o lumina colosala.

Astept acele documente de care vorbesti.

Pai am ajuns la ceea ce am zis eu la inceputul discutiei. Am fi facut economie de tastatura happy. Big bang = Universul ESTE POSIBIL sa fii aparut ca urmare a unei explozii uriase care sa petrecut acum 13, 7 miliarde de ani si contionua si astazi.
Crestinul iti va zice: Eu cred ( deci este posibil) ca Dumnezeu a pocnit din degete si a aparut universul. Dumnezeu este creatorul

In ambele cazuri, nu exista dovezi in sprijinul teoriilor, dar nici impotriva lor. Nu poti spune cu certitudine ca big bangul nu a avut loc, dar nu poti spune cu certitudine nici ca nu exista Dumnezeu. Dupa parerea mea, si astept sa ma contrazici, ambele teorii sunt EGALE

Daca ma gandesc mai bine si Relativitatea generală este o dovada, ea spune că Universul trebuie fie să se extindă, fie să se contracte – mărimea lui nu poate rămâne mereu aceeaşi.

"In ambele cazuri, nu exista dovezi in sprijinul teoriilor, dar nici impotriva lor. Nu poti spune cu certitudine ca big bangul nu a avut loc, dar nu poti spune cu certitudine nici ca nu exista Dumnezeu. Dupa parerea mea, si astept sa ma contrazici, ambele teorii sunt EGALE"
nu intelegi ca aici vorbim de o teorie stiintifica ce cuprinde dovezi nu o teorie?
Evidnet ca daca este o teorie trebuie sa fie falsicabila, dar asta nu inseamna cae falsa.
Si teoria gravitatiei trebuie sa fie falsicabila, si cea a atomului.
Teoria Big Bang este o teorie stiintifica ce a fost testata iar, si iar si iar si iar. eoria ştiinţifică ocupă locul central în arhitectura ştiinţei. Cunoaşterea ştiinţifică parcurge drumul de la cunoaştere de fond – problemă – ipoteză – lege – teorie ştiinţifică,

Deci tot nu itnelegi. Vreau dovezi directe nu dovezi indirecte. O iei pe urmele prietenilor nopstrii crestini de pe aici. Faptul ca universul trebuie sa se extinda nu este o dovada a big bang-ului, decat daca asa vrei tu sa fie. Ce te poate impeidica sa spui ca Dumnezeu a creeat Universul si la facut sa se tot extinda ca are El planuri marete. E acelasi lucru

| criyssu a răspuns (pentru Inferno):

Este adevarat ca in ziua de azi totul poate fi explicat de stiinta, dar eu una cred cu adevarat ca cineva a creat toate astea. se spune ca orice legenda orice mit are la baza lui un adevar. eu chiar cred ca dumnezeu exista. daca lumea a ajuns asa cum e azi nu este din vina lui. el ne da diferite optiuni iar noi alegem una care vrem noi si ne pedepseste pe fiecare dupa greseli.

| Killala21 a răspuns:

Dumnezeu a lasat oamenilor liber arbitru, pentru ca noi sa facem diferenta intre bine si rau...