Intrebarea este gresit pusa, trebuia sa intrebi: daca D-zeu nu exista atunci de ce exista universul si materia?
Encefalul primitiv al unora, care atunci cand nu accepta faptul ca la unele intrebari nu poate raspunde oricine, asa ca, Dumnezeu le-a creat. Aceasta este mintea primitiva a majoritatii persoanelor de pe glob. Cand se tem de intuneric, isi creeaza in mintea lor un protector.
Oamenii, cand l-au inventat pe d-zeu, au avut impresia ca rezolva o problema, dar de fapt n-au facut altceva decat sa creeze una in plus. De ce sa faci asa ceva, cand e destul sa spui "nu stiu"? Deja avem un Univers cu origini misterioase, de ce sa mai inventezi si zei a caror origine va fi la fel de misterioasa? Asta e, atat ne-a dus capul se pare.
Daca cineva l-a creat pe Dumnezeu inseamna ca exista cineva mai mare decat Dumnezeu. Daca cineva l-a creat pe Dumnezeu inseamna ca Dumnezeu nu este Dumnezeu. Daca omul l-a creat pe Dumnezeu cum se face ca Dumnezeu este infinit in timp si spatiu si omul este un biet muritor?
Dumnezeu este o fiinta primordiala exista dintodeauna nu l-a creat nimeni El a creat tot ce exista in Univers
Dumnezeu exista si atat. Existand in a 6-a dimenisune,El transcede timpul,dimensiunea omului, el nu apare si dispare, doar exista. Timpul, o notiune extrem de complexa pentru om, este doar o jucarie in fata absolutului.
Mintea oamenilor de acum cativa mii de ani care nu erau asa de dotati si nu puteau explica lucrurile inexplicabile pentru ei.
Dumnezeu este vesnic, nu are inceput si nici sfarsit. El doar este creator a toata faptura. Isus primul creat, ca un inceput al creatiei sale, a devenit mester la creatie alaturi de tatal sau.(Proverbele 8:22-30 ).
Pai daca el avea o putere asa de mare s-a creat singur e ceva gen stiintifico-fantastico (sf)
Presupunand ca nu exista, cum de s-a creat?
De obicei aud ca Dumnezeu a existat mereu.
Ps. 90:2: „Înainte să se fi născut munţii şi înainte ca tu să aduci în existenţă pământul şi solul roditor ca în durerile naşterii, din veşnicie în veşnicie tu eşti Dumnezeu".
Este raţional lucrul acesta? Este un fapt pe care mintea noastră nu-l poate înţelege pe deplin. Totuşi, acesta nu este un motiv să nu credem. Exemple: 1) Timpul. Nimeni nu poate stabili un moment anume ca început al timpului. Este adevărat că viaţa noastră are sfârşit, însă nu şi timpul. Noi nu respingem noţiunea de timp doar pentru că nu înţelegem toate aspectele legate de el. Dimpotrivă, chiar ne organizăm viaţa în funcţie de timp. 2) Spaţiul. Astronomii nu găsesc nici începutul, nici sfârşitul spaţiului. Cu cât scrutează mai mult universul, cu atât descoperă mai multe lucruri. Ei nu resping faptele; mulţi consideră că spaţiul este infinit. Acelaşi principiu este valabil şi în ce priveşte existenţa lui Dumnezeu.
Alte exemple: 1) Astronomii afirmă că temperatura din nucleul Soarelui este de 15.000.000 de grade Celsius. Respingem noi această idee pentru că nu putem înţelege pe deplin ce înseamnă o temperatură atât de ridicată? 2) Se afirmă că dimensiunile Căii Lactee sunt atât de mari, încât unei raze de lumină, cu viteza de aproximativ 300.000 km pe secundă, i-ar trebui 100.000 de ani pentru a o traversa. Înţelege mintea noastră ce înseamnă o asemenea distanţă? Totuşi, recunoaştem că există, pentru că este susţinută de dovezi ştiinţifice.
Care afirmaţie este mai raţională: Că universul este opera unui Creator viu şi inteligent sau că el s-a format printr-o simplă întâmplare, din materie nevie, fără intervenţia unei inteligenţe? Unii optează pentru a doua variantă, pentru că altfel ar fi nevoiţi să recunoască existenţa unui Creator ale cărui calităţi nu pot să le înţeleagă pe deplin. Dar se ştie că savanţii nu înţeleg pe deplin modul de funcţionare al genelor, care se află în interiorul celulelor vii şi care stabilesc cum se vor dezvolta aceste celule. Ei nu înţeleg exact nici cum funcţionează creierul uman. Dar cine ar putea nega existenţa acestora? Ar trebui să ne aşteptăm să înţelegem totul despre o Persoană care este atât de grandioasă, încât a putut să aducă în existenţă universul, cu structura sa complexă şi cu uluitoarele sale dimensiuni?
Am auzit de dimensiunea a 6a, ceva de genul ca poti manca o portocala incepand cu interiorul. E super Dumnezeiro!
AngelErmin întreabă: