Corpul uman e creat intr un mod atat de perfect (excluzand mentalitatea secolului XX) si fiecare celula isi are rolul ei astfel incat e greu sa crezi ca am fost un experiment esuat. E necesara existenta unui Creator. Dar toate intrebarile puse de tine nu prea isi au rostul. Nu cred ca oricine are privilegiul de a stii anumite chestii in privinta lui Dumnezeu
Dumnezeu a existat in totdeauna, nu are inceput si nici nu va avea sfarsit.nu l-a facut nimeni...el ne-a facut pe noi. fundita?
Foarte bunăă prima întrebare, nu cred că ştie cineva răspunsul la asta. Mulţi răspund că noi l-am creat, alţii că popa de la biserică la creiat, alţii că nu exista ci c ă noi am evoluat din mainmuţe, Alţii : Daca ar fi creat de cineva ar insemna ca nu mai este Dumnezeu, fiind creat devine creatura si inseamna ca altcineva este mai mare ca Dumnezeu, ceea ce este imposibil si absurd totodata!, alţii : oi l-am imaginat, in neputinta noastra de a putea explica viata si cum s-au de ce existam. Mereu incercam si propunem tot felul de teorii despre simburele vieti aici pe pamant si totusi inca problema nu e rezolvata, este doar la nivelul de teorie dar nimic precis stabilit., alţii : Dumnezeu nu fost creat. Dumnezeu a creat Lumea,Universul, si tot., alţii : Daca popa de la Biserica l-ar fi creat pe Dumnezeu,cine ar fi creat tot ce ne inconjoara?
Apopo,cand vreti sa puneti intrebari pe TPU., ganditi si judecati!, alţii că nu există iar alţii : Pe Dumnezeu la creat credinta, tu daca crezi in el atunci el o sa fie tot timpu cu tine in inima ta, E clar...suntem niște proști! Eu nu știu răspunsul la această întrebare, de fapt...nimeni nu îl știe. Îți dai seama că nu folosim nici măcar 10 % din capacitatea creierului nostru. Geniile ajung doar până la 6 %, iar noi restul și mai puțin. Ar fi culmea să ne dăm seama cum a apărut Dumnezeu, dacă nici măcar nu putem calcula să zicem 347x945 din cap,fără să avem nevoie de foaie.
Răspunsul meu prescurtat e următorul:„Subiectul ne depășește. Suntem atât de mici în comparație cu universul aceasta infinit și plin de mistere nedezlegate"
P.S. Am pus și eu această întrebare, așa că...îmi pare rău, dar trebuie să îți spun că nu ai să primești niciun răspuns concret. E inutil..., Dumnezeu exista din totdeauna-citeste in biblie si o sa vezi. Nu ai cum sa intelegi asta, fiindca mintea nostra nu poate cuprinde cu ratiunea acest lucru.
Asta scrie iarasi in Biblie, dar e cat se poate de adevarata: Dumnezeu a fost din totdeauna. Uite, de ex "Cred intr-unul Dumnezeu, Tatal a tottiitorul". Deci e clar!
Si cei care zic ca Dumnezeu nu exista, am o replica pentru ei :"Doar nebunul zice in inima lui: Nu exista Dumnezeu!" asa ca aveti grija
Pa, pa.
Mai putin, si voi vedea a zecea oara aceasta intrebare pusa aici pe TPU.
Dumnezeu nu poate fi facut, pentru ca nu poate sa apara. Cind spui de aparitia unui lucru, intervine in "ecuatie" timpul. Doar in timp apar lucrurile. Pentru ca aparitia presupune timp, inainte nu era, apoi a fost. Deci numai in timp se poate asta. Ori, timpul e o caracteristica a Universului in care traim. Deci, daca l-ai pus pe Dumnezeu in timp, l-ai limitat la Univers. Ori, Dumnezeu e in afara Universului creat de El. Deci e si in afara timpului, care tine de acest Univers. Deci El nu poate fi facut, nu poate sa fi aparut, odata ce nu e in timp. El doar exista, El doar este.
Eu cred ca Dumnezeu este creatia mintii noastre care cauta tot felul de raspunsuri la intrebari fara raspuns pana la urma.
1.Nu exista D-zeu
2.Da, cred in evolutie.
3.Nu cred in divinitati sau ingeri cu pene de gasca, in omul care a murit si a inviat, in femeia care a murit virgina dupa ce a nascut etc.
Trebuie sa iti dau dreptate aici, Daca reusesti sa intelegi cum functioneaza un univers 4d, Atunci poti explica existenta lui dumnezeu, cat si omniprezenta lui. Daca ne imaginam timpul o constanta, si il scoatem pe dumnezeu in afara ei, noi de fapt ne rotim intr-un cerc, De acee noi nu inteleg cum adica exista din totdeauna. Pace
Nu stiu asa multa religie, cine stie ti'ar putea argumenta.P.s.: urmareste argumentele pro Dumnezeu de pe TPU si de la alte bloguri, si tragi o concluzie.Nu te lasa dus in eroare de cineva daca nu si simti ca e asa...Cred ca in general e mai corect sa taci decat sa arunci cu vorbe tampe sau sa spui prostii.
Asa da,pot sa-ti raspund ceea ce cred si simt,ca exista un ''Dumnezeu''. Cred si'n evolutie, naturala, fara ea nu am evolua...
Dumnezeu nu a inceput sa existe.Nimeni nu L-a facut pe Dumnezeu.El este necreat.Ca fiinta eterna Dumnezeu nu a avut un inceput.El este din vesnicie in vesnicie.El este creatorul tuturor lucrurilor. Acest sistem deosebit de frumos format din soare, planete si comete a putut aparea doar prin sfatul si stapanirea unei fiinte inteligente si puternice.Omul,o fiinta atat de minunata si de complexa, creata dupa chipul si asemanarea Lui. Eu cred in teoria creatiei. Dumnezeu a creat acest minunat univers care functioneaza cu precizia unui ceasornic.El ne-a creat si pe noi dupa chipul si asemanarea Lui.