Mai degraba, de ce el e invizibil?
A folosi in contexte "imagine, chip" e impropriu spus pentru o energie care se afla deasupra simturilor noastre
Altă întrebare negândită.Mă voi obosi să răspund totuşi.
Dumnezeu nu ne-a creat după imaginea Lui ci după chipul şi asemănarea lui.Şi se referă la caracter, pentru că El, ca duh nu are formă. Însă primii oameni, care se numeau Adam şi Eva au fost creaţi după chipul şi asemănarea lui, adică(scurt pe 2): nu erau păcătoşi(nu se certau, nu se înjurau, nu ucideau etc) nu exista procesul de îmbătrânire. Dacă ar fi rămas aşa, ar fi trăit veşnic, după cum Dumnezeu trăieşte veşnic. Lămurit?
Corect! Şi eu mă întreb uneori, de ce din nişte părinţi deştepţi ies nişte copii proşti?
E doar dorinta celor care au creat biblia, de a ridica omul la rangul de specie perfecta, comparando cu o divinitate. nu ma astept crestini sa inteleaga chestiilea astea.
Nu exista omul nemuritor cum se scrie in biblie.
Daca ai citit cateva carti la viata ta, iti poti da seama ca biblie e destul de slaba, si ca fost creata de cativa oameni simpli, fara nici un ajutor divin.
Lasama sa ma indoiesc de faptul ca un om numit moise l-a vazut pe dumnezeu. voi nu intelegeti, chestiile astea nu sunt axiome, trebuiesc demonstrate, altfel nu da le ia nimeni in serios.
Pentru ca altfel n-am nimeri gaura! Funda? Nu de alta, dar sa nimeresc si eu mai bine!
Referindu-se,, dupa imaginea lui'', s-a referit la trasaturi de caracter(iubire, intelepciune, justete, dr-eptate...) si nu la trasaturi fizice, pentru ca Dumnezeu creatorul este o persoana spirituala iar noi persoane fizice. daca doresti mai multe informati intra pe www.jw.org.
"iubire,intelepciune,justete" de ce ai dat exemplu numai trasaturi de caracter pozitive ale noastre?=)
Da trasaturi pozitive, asa l-a creat pe Adam perfect si nu a dorit D-zeu ca Adam si urmasi lui sa cunoasca ce este rautatea, egoismul, ura, invidia, dispretul, stari in care a ajuns omul ce l-a renegat pe D-zeu caruia ii datoreaz viata si s-a aliat de buna voie cu satan, omul a ajuns prin neascultare de D-zeu imperfect, inima lui este inclinata numai catre rau, dar Dumnezeu este mai mare ca inima lui si omul care se lasa invatat de Dumnezeu v-a scapa de rau. daca vrei citeste Psalmul 37; 8-13.
Gruge întreabă: