| soimos a întrebat:

Daca Dumnezeu ne-a dat in VT porunca sa urmam Legea (adica cele 10 porunci) pentru ca vom fi judecati si mantuiti conform faptelor noastre, oare cine la "inspirat" pe falsul apostol Pavel, (cel care s-a remarcat ca un Ucigas si prigonitor de crestini, adica unu care a incalcat Legea "Sa nu ucizi", deci stia bine ca nu mai are sanse sa fie mantuit de Dumnezeu) sa raspandeasca o noua "lege" in care sunt ingropate cele 10 porunci ale lui Dumnezeu, si astfel mantuirea nu se mai capata prin respectarea celor 10 porunci ci prin credinta in Isus-Christos?

Oare aceasta "lege" a unui criminal si tortionar al crestinilor, lege in care nu conteaza Faptele ci doar credinta, oare poate veni de la Dumnezeu sau vine de la Diavol?
Ce parere aveti?
Ati auzit cumva ca cele 10 porunci nu mai conteaza pentru mantuire pentru ca mantuirea vine prin credinta in Christos?

12 răspunsuri:
| Freedom_1119 a răspuns:

Anume respectarea celor 10 legi si presupune credinta in Christos.

| soimos explică (pentru Freedom_1119):

Da?
A cata porunca e asta, ca zau ca nu am vazut-o in cele 10 porunci?

Dar in schimb am vazut porumca din Deuteronom 13.1-5 in care Dumnezeu iti cere sa-l omori pe Isus!
Oare cine abereaza?
Tu sau Dumnezeu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crestinismul religia iubiri are ca fundatie un criminal de crestini ce ironie, da am auzit de multe ori ca vechiul testament e istorie si ca noul conteaza oare e bine asa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

5. Prorocul sau visătorul acela de vise să fie pedepsit cu moartea, căci a vorbit de răzvrătire împotriva Domnului Dumnezeului vostru care v-a scos din ţara Egiptului şi v-a izbăvit din casa robiei, şi a voit să te abată de la calea în care ţi-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să umbli. Să scoţi astfel răul din mijlocul tău?

E inutil, sincer.nu am nevoie de porunci scrise, nu am nevoie de demostratii...stiu ce e bine si ce e rau si sunt capabila sa fac alegerea->BINELE.Pentru mine sa fac doar bine se asociaza cu credinda in Dumnezeu.Pentru tine nu, insa nu conteaza atita timp cit ambii nu o sa facem rau.Ideea nu e ca Dumnezeu e binele si satana raul,ci ca noi putem fi sau buni sau rai si aceasta depinde doar de noi. Unii cred in Dumnezeu,unii nu cred in nimeni, altii pina astazi mai cred in zei, dar nu asta e esentialul.Primordial este sa diferentiam binele de rau si sa facem alegerea corecta, importante sunt faptele noastre si nu ceea ce spunem sau in cine credem.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru soimos):

Dami te rog Deuteronom 13.1-5 ca sa vad si eu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru soimos):

De astea vb? 1. Dacă se va ridica în mijlocul tău un proroc sau un visător de vise care-ţi va vesti un semn sau o minune,
2. şi se va împlini semnul sau minunea aceea de care ţi-a vorbit el zicând: "Haidem după alţi dumnezei" - dumnezei pe care tu nu-i cunoşti - "şi să le slujim!"
3. să n-asculţi cuvintele acelui proroc sau visător de vise, căci Domnul Dumnezeul vostru vă pune la încercare ca să ştie dacă iubiţi pe Domnul Dumnezeul vostru din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru.
4. Voi să mergeţi după Domnul Dumnezeul vostru şi de El să vă temeţi; poruncile Lui să le păziţi; de glasul Lui să ascultaţi; Lui să-I slujiţi şi de El să vă alipiţi.
5. Prorocul sau visătorul acela de vise să fie pedepsit cu moartea, căci a vorbit de răzvrătire împotriva Domnului Dumnezeului vostru care v-a scos din ţara Egiptului şi v-a izbăvit din casa robiei, şi a voit să te abată de la calea în care ţi-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să umbli. Să scoţi astfel răul din mijlocul tău.

| wales a răspuns:

" Un învăţător al Legii s-a sculat să ispitească pe Isus şi I-a zis: „Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică? "

" Isus i-a zis: „Ce este scris în Lege? Cum citeşti în ea? "

" El a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău; şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi." Luca 10:25-27.

Legea nu s-a desființat. Primele 4 porunci din lege sunt cu privire la Dumnezeu, iar următoarele 6 porunci se referă la relațiile interumane, exact așa cum le-a concentrat Domnul Isus să priceapă tot poporul, dar se pare că unii nu pricep nici așa. Acum; legea doar îți face cunoscut păcatul:

" Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea Lui prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunoştinţa deplină a păcatului." Romani 3:20.

" unde nu este o lege, acolo nu este nici călcare de lege." Romani 4:15.

Cine ține legea și înlătură Harul, Biblia spune:

" O, galateni nechibzuiţi! Cine v-a fermecat pe voi, înaintea ochilor cărora a fost zugrăvit Isus Hristos ca răstignit? Iată numai ce voiesc să ştiu de la voi: prin faptele Legii aţi primit voi Duhul ori prin auzirea credinţei? Sunteţi aşa de nechibzuiţi? După ce aţi început prin Duhul, vreţi acum să sfârşiţi prin firea pământească? În zadar aţi suferit voi atât de mult? Dacă în adevăr, e în zadar! Cel ce vă dă Duhul şi face minuni printre voi le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinţei? Tot aşa şi „Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi credinţa aceasta i-a fost socotită ca neprihănire." Înţelegeţi şi voi, dar, că fii ai lui Avraam sunt cei ce au credinţă. Scriptura, de asemenea, fiindcă prevedea că Dumnezeu va socoti neprihănite pe Neamuri, prin credinţă, a vestit mai dinainte lui Avraam această veste bună: „Toate neamurile vor fi binecuvântate în tine." Aşa că cei ce se bizuie pe credinţă sunt binecuvântaţi împreună cu Avraam cel credincios. Căci toţi cei ce se bizuie pe faptele Legii sunt sub blestem; pentru că este scris: „Blestemat este oricine nu stăruie în toate lucrurile scrise în cartea Legii, ca să le facă." Şi că nimeni nu este socotit neprihănit înaintea lui Dumnezeu, prin Lege, este învederat, căci „cel neprihănit prin credinţă va trăi." Însă Legea nu se întemeiază pe credinţă; ci ea zice: „Cine va face aceste lucruri va trăi prin ele." Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi – fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn" – pentru ca binecuvântarea vestită lui Avraam să vină peste Neamuri, în Hristos Isus, aşa ca, prin credinţă, noi să primim Duhul făgăduit." Galateni 3:1-14.

Mântuirea se capătă doar prin Har:

" Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." Efeseni 2:8.

Cu privire la mântuire, Biblia spune:

" Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." Ioan 14:6.

" În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi." Fapte 4:12.

Ce spuneai tu că nu pricepi?

Deci si faptul ca sustii o minciuna despre un fals Dumnezeu impusa in biserici de un criminal, minciuna care a cauzat moartea a zeci de milioane de oameni, il asociezi cu binele?

Deci totusi Faptele sunt importante, si nu ceea ce scrie in Noul Testament, adica izbavirea prin credinta

P.s.iti recomand sa citesti cartea lui N. Dabija "Tema pentru acasa" si iti vei da seama ce se intimpla acolo unde nu este religie,cum oameni nevinovati sufera din cauza unor cretini care nu au idee, ba mai mult, critica existenta lui Dumnezeu.Atrage atentie la capitolul unde se povesteste despre penitenciarul ''Bejbojenka''unde au fost adunati mii de oameni de diferite religii cu scopul de a-i convinge ca odata ce exista mai multe credinte,mai multi "dumnezei", nu exista nici o credinta, ca asta e doar o aberatie.Insa oamenii care,intr-adevar, aveau credinta in suflet, nu s-au certat, nu au cautat dumnezeul cel mai Dumnezeu, ci s-au rugat impreuna pentru binele lor si a semenilor sai.Acest pasaj demonstreaza ca nu conteaza cum il numim pe Dumnezeu, caci toti credinciosii cred intr-un singur El.Nu trebuie sa ne complicam viata citind porunci sau alte chestii de genul asta, caci faptele noastre demonstreaza de la sine mergem sau nu spre mintuire.

| Freedom_1119 a răspuns (pentru soimos):

Da,eu consider, ca faptele sunt importante si anume faptele bune, caci ele intr-o mare masura constituie implinirea poruncilor.

< ce se intimpla acolo unde nu este religie, cum oameni nevinovati sufera din cauza unor cretini >
In mod sigur ca nu din cauza lipsei de religie se sufera, ci din cauza lipsei de educatie!