Sunt 2 cai pe care le alegi in viata - cararea cu flori sau cea cu c... de aceea exista raul - Dumnezeu te lasa sa alegi pe ce carare doresti sa te afli
El poate şi vrea să o facă prin noi că să ne testeze, că dacă n-ar fi rău
Ar merge toţi oamenii nimeni în rai fără să facă nimic
Ma nu te antreba atatea porcarii dumnezeu vrea sa afle cat de loeali ai suntem cu raul printre noi
'Daca El poate, dar nu vrea, atunci nu este bun'? Daca sa presupunem prin absurd ca ai un copil evadat dintr-un spital care se crede in legea junglei pe ultia, iar tu nu il omori ca sa scape lumea de el, atunci esti rau?
Daca as fi fost omnistient, ca Dumnezeu, nu as mai face nici-un copil, pentru ca as sti ca va deveni nebun.
Ce varsta ai ma? Ca sa stiu daca mai merita sa scriu ceva.
mai repet odata:
Daca Dumnezeu este atotstiutor (deci stie tot) atunci de ce mai trebuie sa ne teste
El ne testeaza ca sa vada daca suntem buni sau rai da? Dar daca el stie deja toate alegerile noastre si tot ce o sa facem, atunci ce mai vrea sa vada?
Dumnezeu stia ce o sa facem inainte de a ne naste.
Nu ma incurc in nimic. Vad ca tu esti cel ce se incurca. Nici nu sti ca Dumnezeu este omnistient. Da cred ca nu am cu cine sa vorbesc.
Vezi cat esti de prost? Spuneai ca subiectul ma depaseste.
intrebarea mea "prosteasca" si "lipsita de logica " este paradoxul lui Epicur.
Tu ai dat un raspuns stupid la acest paradox si eu ti--am raspuns cu alt paradox. Paradoxul liberului arbitru.
Da acum vad ca tu nici macar nu ai inteles rationamentul.
Inca o intrebare: Tu ai inteles intrebarea si nu ai gasit un raspuns sau nici macar nu ai inteles-o?
Dumnezeu poate sa ne influenteze sa luam decizii, dar nu poate sa le ia pentru noi.Noi am creat raul nu Dumnezeu.El poate sa ne influenteze sa il eliminam, dar nu sa ne oblige.
Bre Inferno in 5 rinduri ai demonstrat ca nu exista Dumnezeu, ai maturat asfaltul cu o credinta de 2000 de ani, ba si evreii ii vad fluierind a paguba de ii aud din ierusalim. Acum stau si ma intreb noi (care mai credem) partea "ailalta" care asteptam cu sufletul la gura sa ne dai o solutie sa stim incotro sa o apucam.
Vad ca ai expus magnific inexistenta Bunului Dumnezeu dar nu crezi ca este cazul sa pui in practica cele spuse noua? Mai precis sa dai o fuga la o Biserica de la tara cind sunt taranii la Sf Liturghie, le explici si lor stralucitele tale idei, apoi o sa primesti de la ei cel mai calificat raspuns si garantat o sa il ai scris in suflet, dataorita celor scrise pe spinare si pe c,,, cu chestia aia cu care miluiesc taranii caii pe circa
Eu zic sa te faci om de treaba si la culcare sa spui Tatal Nostru Nu ne mai deranja cu chestii de adormit copii ca ajungi de risul la cei mici si te iau de neserios
Omnistient? Am stat ceva vreme sa-mi dau seama lce ai vrut sa scrii. Omniscient sau nu, consideri ca din punct de vedere religios nu ai dreptul la viata? Ce ii cu rasismul asta?
Şti ce adam şi eva au creat răul iar dumnezeu aşteaptă până la judecata şi pana atunci ne lasă pe noi să ne alegem drumul şi la judecata vă elimina răul că dacă îl va elimina acum ar fi că şi când
near obliga să alegem drumul cel bun.Acum pricepi?