| Teddy1517 a întrebat:

Daca esti ateu si crezi ca lipsa dovezilor te face sa nu crezi in Dumnezeu, te intreb: ce ar trebui sa se intample ca sa crezi in Dumnezeu? Ce fel de dovezi doresti?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa apara sa il vedem

198 răspunsuri:
| Teddy1517 explică (pentru Teddy1517):

Omule big grin strategia ta de a castiga acest argument este sa ma disperi efectiv?,, Dar scrie absolut clar de *ziua dinainte/dupa masa de Paste.*" Arata-mi unde. Sau, daca te referi la cele 3 versete date de tine mai sus, tot ce am sa fac e sa iti dau copy-paste la fostul meu comentariu pe care ori l-ai ratat, ori nu l-ai citit, ori l-ai ignorat. Incep citatul: Aha, probabil te referi la versetele astea: 1. Marcu 14:12, 2. Marcu 15:25, 3. Ioan 19:14. Hai sa vedem: 1. ,, În ziua dintâi a Praznicului Azimilor, când jertfeau Paștele," 2.,, Era ceasul al treilea[a] când L-au răstignit."(asta nu are relevanta cu privire la zi) 3. ,, Era Ziua Pregătirii Paştelui, cam pe la ceasul al şaselea". Nu vad contradictia intre 1 si 3. Cand citesti un text, exista ceva numit context, sper sa tii si tu cont de el pe viitor. Sa iti explic. Textul 1 se refera la un moment care a avut loc inainte de Cina Cea de Taina, joi. Textul 3 se refera la un moment ce a avut loc vineri dimineata, dupa Cina cea de Taina(urmareste si tu cronologia evenimentelor). Inchei citatul ca sa adaug ceva ca sa iti explic mai bine. Tu chiar nu observi ca in primul citat se prezinta o scena de dinaintea Cinei cele de Taina, cand ucenicii pregatesc masa pascala, iar al doilea citat are loc deja, la judecarea lui Iisus, dupa Cina? Poti intelege asta sau mai doresti vreo explicatie?

| doctorandus a răspuns (pentru Teddy1517):

Bible.org este un website mult-iubit de crestinii credinciosi. Citeste singur ce scrie pe https://bible.org/question/was-last-supper-passover-seder

De acolo reiese foarte clar ca este o chestiune spinoasa, dezbatuta aprig intre crestinii care cred in Biblie. Vezi versetul cu trompeta care nu da un sunet deslusit.

Inca o data: bible.org nu este website de teologie liberala, ci este fondat pe surse adresate crestinilor conservatori.

| Teddy1517 explică (pentru doctorandus):

Vezi ca acesta e al doilea comentariu, sa nu-l ratezi pe cel precedent. M-am gandit intre timp ca probabil te referi la confuzia asta,, ziua pregatirii",,, ziua praznicului azimelor". Caz in care ori iti explic eu daca vrei, ori poti cauta tu daca nu vrei, ca sa vezi ca Pastele la evrei tinea cam 7 zile, iar in fiecare din ele exista praznice si obiceiuri diferite.

Dap, te crezi singur mai destept decat o droaie de teologi credinciosi citati pe bible.org. Dupa cum scrie la Carte, nu mai e nicio speranta pentru cel care se socoate singur intelept.

Of, ca iar ma disperi happy In linkul dat de tine e acelasi gen de contradictie ca,, oare ziua crucificarii a fost miercuri sau vineri?" Adica, nu e nicio contradictie intre Biblie si Biblie acolo, ci doar opinii teologice fiindca Biblia lasa in acele locuri loc de interpretare(atentie, nu se contrazice, omite detaliul zilei si lasa loc de interpretare). Cat despre cealalta parte a,, contradictiei", sper ca ne-am lamurit.

Ba da, marile biserici crestine care interpreteaza Biblia literal drept adevar istoric recunosc faptul ca ziua crucificarii este o mare problema, in timp ce tu nu recunosti asta. De ce? Pentru ca nu ai nici teologie coerenta si nici interpretare coerenta a Bibliei. Obiectezi cu ce-ti trece pe chelie in loc sa pui mana pe carte si sa-nveti. Interpretezi Biblia anarhic si intempestiv. Se cunoaste ca n-ai studiat niciodata teologie.

Problemele reale ale textului Bibliei tu le combati prin ignoranta si prostie teologica. Nu te deranjeaza pentru ca nu ai suficienta minte si suficienta carte ca sa le pricepi.

| doctorandus a răspuns (pentru Brizbriz):

Dap, m-am prins: individul sufera de prostie si nestiinta de carte. El este prea prost pentru a pricepe teologia propriei biserici, ce sa mai vorbim de teologia altor biserici.

,,recunosc faptul ca ziua crucificarii este o mare problema, in timp ce tu nu recunosti asta." Ce anume nu recunosc? Am recunoscut ca Biblia lasa loc de interpretare, daca era miercuri sau vineri. Dar nu se contrazice. In fine, vad ca pur si simplu nu poti procesa o explicatie scrisa. Nu mi-ai dat nici macar o contradictie biblica pe care sa nu ti-o explic, cu argumente. Repet, tu mi-ai dat niste texte gen,, marti s-a intamplat x si miercuri s-a intamplat y", iar contradictia ta e,, Uite, uite, scrie ca x s-a intamplat si marti si miercuri". What? Bun, fie cum doresti tu, n-am suficienta carte pentru tine. Nu cred ca as avea nervi sa-ti explic a mia oara aceeasi chestie. laughing

| Brizbriz a răspuns (pentru Teddy1517):

"acum 8 ore | Teddy1517 explică (pentru Brizbriz):
Voi toti ateii aveti complexul asta de superioritate?"

hmm, let me trow it back at ya

voi toti credinciosii aveti toti complexul asta de superioriate?
ca voi stiti mai bine, INDIFERENT de argument?

am vazut odata un pocait care vorbea cu o atitudine net "superioara" ca ei fac, ce trebuie in viata asta si tot restul... NU

si mai si confundati SERIOS soarta cu un D-zeu care "cica" ca are logica, sunteti la nivel de astrologie, care e o stiinta ABSOLUT exacta (matematica e perfecta) doar ca are pamantul in centrul universului

nici macar nu am spus ca sunt ateu, sunt anti-biserica si religie care ambele sunt pline pana la refuz de imbecilitati amarate, iar tot ce ai reusit sa imi arunci in fata, a fost...
NUMAI CUM VEDE BISERICA SI RELIGIA TA PE D-zeu

HAIL bisericii cu preoti care isi cara kuru GRAS in masini de sute de mii de euro
si cu preoti care ar trebui sa fie umili si sa se imbrace in zdrente, dar sunt... metrosexuali

Bine, scrie pe Google:

did jesus eat the passover

O sa primesti tot felul de raspunsuri, retine-le doar pe cele de la crestini credinciosi. Daca ei sunt cinstiti, recunosc pe sleau ca e o mare problema, iar restul vor da raspunsuri care se bat cap in cap. De ce? Chestia cu trambita...

Sinopticii te asigura ca Cina cea de Taina era Pastele, iar Ioan neaga asta. Si una si cealalta nu se poate! Asta e: in Evanghelia dupa Ioan Isus n-a mai apucat sa manance Pastele. Un fapt real despre un material empiric real (manuscrisele evangheliei).

| catalynx a răspuns:

Hai sa ne uitam la Ucraina, tara ortodoxa. Cu ce o ajuta pe ea acum faptul ca crede in Dumnezeu?
- Bombele tot pica peste oameni, soldatii ortodocsi rusi tot ucid oameni, bisericile ortodoxe tot cad. Te ajuta la ceva ca crezi sau nu intr-o zeitate?

| Teddy1517 explică (pentru catalynx):

Dimpotriva. Intreb: ce sens au toate astea, ce sens are sa ne aparam de razboi, daca nu exista nimic, nici viata dupa moarte, nici Dumnezeu? Ce sens mai are lumea?

| ania a răspuns:

Cine nu e convins de existenta Creatorului cred ca merita sa il provoace: Creatorul meu, daca existi reveleaza-mi-te asa cum stii Tu ce esti!
Daca nu-s-ar intampla nimic cel putin la Judecata de Apoi ar putea sa se apere si sa-I souna:"Te-am provocat sa mi te arati si n-ai facut-o!"

| doctorandus a răspuns (pentru catalynx):

Eu cred in Dumnezeu. Dar lumea nu are sens. Nu stiu daca ai citit Biblia (in special Ecleziastul) ca scrie asta la carte.

Intr-adevar, scrie-n Biblie ca viata nu are sens.

| catalynx a răspuns (pentru Teddy1517):

Cu sau fara dumnezeu, alah, duda, satan lumea chiar are un sens, iar sensul acestei lumi este sa-si traiasca viata asa cum se cuvine si sa lase cea in urma ei.

| Teddy1517 explică (pentru catalynx):

Sa lase ceva in urma, bineinteles asta pana soarele va inghiti pamantul si se sterge orice urma de umanitate. Deci, sa lase ceva in urma pentru cativa ani de zile.

| catalynx a răspuns (pentru Teddy1517):

Cativa ani de zile?, ce vrei sa spui? Omul inca de la inceputurile sale s-a straduit sa lase ceva in urma

| Osax a răspuns:

In primul rand cine crede in Dumnezeu cu toată puterea va zic că i se va arăta el ai aici cu noi numa ai greu de văzut )))

Întrebări similare