| DaciaRomania a întrebat:

Dacă ești creștină credincioasa tare, chiar e normal sa porți mai tot timpul numai fuste peste genunchi lungime, fără machiaj și cu ceva pe cap, gen batic, eșarfă, basca?

Răspuns Câştigător
| FreddieM a răspuns:

Dacă te consideri crestina/credincioasa, automat vei încerca sa păstrezi o aura de decenta a propriei imagini în orice circumstanta, inclusiv în comportamentul social.
Adică acea limita care sa nu stârnească controverse legate de apartenenta cultului pe care îl urmezi. Acum probabil te intrebi care ar fi acea limita. Aici intervine nivelul de inteligenta a persoanei în cauză pentru a-și proteja/păstra acea imagine.
Cheers

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nimic din ce fac credinciosii habotnici nu e normal.

| Fatamuntilor a răspuns:

NICI macar preotii nu te obliga la asa ceva.Nici in biserica/Totusi cand merg la manastiri imi iau o esarfa
ma gandesc ca doar sotiile /fiicele preotilor poarta fuste si ce ai zis tu pentru a un exemplu pentru comunitate.

| T0Teu a răspuns:

Da, e normal. Cine citeste Biblia si o înțelege stie cum trebuie sa se imbrace

| T0Teu a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Nu trebuie sa te oblige. Biblia spune ceva. Si cum in biserica sa nu fie obligatoriu? Tocmai atunci contează cel mai mult sa ai capul acoperit deoarece te rogi. Se vede cine nu citeste Biblia sau n o înțelege din raspunsurile de pe TPU.

| Numaizicnimic1 a răspuns:

Eu o să vorbesc de o creștină ortodoxă, de restul nu mă interesează, deși regula se poate aplica, presupun, la orice creștină.
Dacă nu ești ortodoxă, va fi în zadar răspunsul.
Deci, asta cu fustă și eșarfă nu e obligatorie. Numai când te duci la o Sf. Mănăstire sau Biserică, atunci ar fi normal (nu că ar trebui, ci doar ar fi normal) să-ți iei fustă și eșarfă, în rest, nu trebuie să umbli cu așa ceva.
Sănătate!

| Xena20 a răspuns:

E normal sa te îmbraci cum îți place, cum te simți tu mai bine, nu cum îți zic unii sau alții!

| EestiSodalane a răspuns:

Dacă tu decizi că asta vrei sa porți atunci da, e normal. Fiecare persoana are dreptul să decidă ce poartă în functie de constiinta ei.

| DaciaRomania explică (pentru Xena20):

Ușor de zis, mai greu de făcut, in familie

| anonimg a răspuns:

Astăzi femeie a ajuns să se numească orice bărbat travestit sau care chiar și-a schimbat sexul.
Când cineva va ajunge să iubească pe Dumnezeu, va trăi în ascultare de El, împlinind poruncile Lui. "Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele."

Femeia este o atracție sexuală din tălpi și până-n creștetul capului. Ba chiar mai departe, că până și părul îi este frumos.
De aceea ca să nu devină o ispită pentru bărbat, ea trebuie să-și acopere picioarele cât mai mult posibil, iar hainele nu vor fi mulate, ci vor fi de bun gust.
Dacă o femeie iubește pe Dumnezeu, ea nu va putea să nu se îmbrace cuviincios.
Dacă femeia prin îmbrăcămintea ei face să cadă un bărbat în ispită, cu siguranță că ea își va lua osânda.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Am avut o profesoara asa, in liceu.
Pana la finalul liceului, s-a transformat in Marilyn Monroe laughing
Cu iubit si tot ce trebuie.

| gaminator a răspuns (pentru Numaizicnimic1):

Dupa sfintele canoane, femeile nu au voie sa se imbrace barbarteste, insa astazi noi aplicam in foarte multe cazuri iconomia. pentru ca traim intr-un stat ateist, oamenii neavand o educatie duhovniceasca

| leo59 a răspuns (pentru gaminator):

Stat ateist? Cine si unde este denumit astfel? Si nu avem educatie duhovnicească? Educatia se face si in familie si in scoală si la Biserică, numai persoana să se deschidă.

| gaminator a răspuns (pentru leo59):

Statul e ateist, nu exista religie de stat in Romania, desi poporul este intr o mare proportie crestin ortodox. Nu avem educatie duhovniceasca, cu 30 de milioane de avorturi de la revolutie incoace, poti sa te duci la culcare daca crezi ca Romania e crestin ortodoxa, e doar cu numele si atat.