| Elvina a întrebat:

Dacă eu aș fi Dumnezeu, aș ierta pe toți, nu ar mai fi iad sau păcate. Dumnezeu de ce nu poate să facă asta? Sau poate asta și nu știm noi?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Tu ai o gandire mult mai liberala decat d-zeu, se pare. Nu-i de mirare. Tu traiesti in secolul 21, pe cand cei care l-au inventat pe d-zeu au trait cu peste 2000 de ani in urma.

43 răspunsuri:
| Syela a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Draga nu m-am aprins deloc. Mi-am spus doar parerea la aceasta intrebare. El a pus o intrebare iar eu pur si si plu mi-am spus punctu de vedere. Nu inteleg de unde ai tras tu concluzia ca m-am aprinslaughing In fine.

| Syela a răspuns (pentru Elvina):

Poate ai dreptate. Poate exista un dumnezeu care ne-a creat dar cu siguranta nu e asa cum zice biblia(cel putin nu in intregime). Nimeni nu stie nimica. Toate sunt doar pareri si presupuneri... orice e posibil.

| Elvina explică (pentru Syela):

Nu m-am impacientat. Biblia a fost scrisă prin secolele I - IV, oamenii ăia nu știau prea multe. Pentru ei era păcat să citești sau să tai lemne sâmbăta. Dacă un vraci vindeca oamenii, spuneau că are pact cu Diavolul. După 2 milenii lumea gândește altfel, multe lucruri nu se mai aplică, dar unele rămân neschimbate. Dacă am ști să iubim pe alții, lumea ar fi un loc minunat. Da, în vechiul testament erau duși rău de tot oamenii ăia. Pace!

| killer212121 a răspuns:

Da dar Biblia spune ca Dumnezeu e si drept si mai scrie multe etape care trebuie sa le parcurgi pentru iertarea pacatelor nu ca mergi la spovedit si gata!

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Da sigur in fundul iadului la 2metri. Vezi daca nu accepti Biblia sa stii care este adevarul, care schimba vieti. Satan nu doreste ca oamenii sa cunoasca care este adevarul despre iad, despre el, despre scopul lui Dumnezeu cu omul si cu pamantul El Satan le orbeste mintea, pentru ca el este un egoist si tatal minciunii. Cine este acolitul lui ca el e.

| MadRaven a răspuns:

Bună,
Da, poate face asta. Dar dacă nu merităm asta, de ce să o facă? Dacă nu suntem în stare să respectăm 10 porunci, clare şi la obiect, de ce să fim primiţi în paradis?
Şi iadul ăsta, nu e cum e descris în filme, cu mult foc şi multe furci. Iadul va consta în faptul că noi ne vom dori să Îl vedem pe Dumnezeu, această durinţă ne va arde pe dinăuntru, dar nu Îl vom putea vedea. Ăsta e iadul.
Numai bine!(:

| silvian12 a răspuns:

Pentru toti "destepti"care cred ca Biblia este o simpla carte,nu va mai dati destepti,nu sunteti! Biblia nu a fost scris de simpli oameni,a fost scris de alesi! Daca ar fi fost scris de simpli oameni,de ce anumite lucruri scrise pe vremea aia, s-au adeverit? De ce diavolului ii este frica de cruce si de biblie? Ia ziceti?
Elvina, esti liberul arbitru! Nu a fost din totdeauna asa, dar cand Lucifer si-a "bagat coada", asa s-a intamplat.La inceputul vremurilor,nu exista pacar, pana cand Adam si Eva, impinsi de la spate de Lucifer au mancat din acel pom, pe care Dumneze l-a interzis! De atunci exista pacatul pe pamant, si pana la a 2-a revenire a Sa,asa va fi! Puteti voi sa fiti pagani in continuare,puteti sa faceti pe destepti,ca voi nu traiti dupa reguli, NU NE PASA, STATI IN BANCA VOASTRA, SI LASATI CRESTINISMU IN PACE! Biserica nu controleaza asa cum credeti voi! Ce avem sa luptam impotriva acestor oameni si demoni? Dragostea, pe care VOI NU O AVETI!

| Elvina explică (pentru silvian12):

Nu am nimic cu creștinismul. Biserica controlează: de ce crezi că ni s-a impus să ne facem semnul crucii adesea, iar la catolicii fac crucea întoarsă adesea? Că nu degeaba ni se zice că suntem păcătoși. Sau de ce se cer bani la biserică? Preoții sunt plătiți de stat. Dumnezeu nu are nevoie de bani. Tu nu vezi că în România se constriuesc mai multe biserici decât spitale sau școli? Ai citit Biblia ca să vezi câte lucruri sunt contrare?

| Elvina explică (pentru MadRaven):

Cum să nu merităm? De ce ne bagi pe toți în aceeași oală? Eu sunt într-un fel, tu în altul. Nimeni în lumea asta nu le poate respecta pe cele 10 porunci. alea au fost date în VT pentru ca să îi mai pună la punct pe evrei. În NT Isus spune că legea iubirii e cea mai importantă, restul nu mai contează, implicit și cele 10 porunci. Iadul nu se știe cum e. Momentan sunt păreri și păreri. Până nu murim nu vom ști adevărul. Pace!

| anonimg a răspuns:

Pai tu i-ai ierta pe toti, dar cati crezi ca vor manifesta parere de rau pentru relele facute? Sau cati ar crede ca tu existi? Cati ar simti nevoia de iertare?

| Elvina explică (pentru anonimg):

Eu daca as fi Dumnezeu as aplica alte variante si nu pedeapsa - ci invatarea din greseli, nu pedepsirea si amenintarea cu iadul.

| anonimg a răspuns (pentru Elvina):

Putini sunt acei oameni care invata din greseli. Cum este mama asa este si fiica; cum este tatal, asa este si baiatul. Ia o familie pe care o cunosti mai bine, si vezi daca nu asa stau lucrurile.

| Elvina explică (pentru anonimg):

Nu e adevarat ce spui: daca mama e fumatoare nu e obligatoriu ca fiica sa fie asa, daca tatal e curvar nu e neaparat si fiul. Stiu cazuri concrete. Ce zici tu nu se aplica mereu, am fi doar niste copii (o copie, doua copii), ceea ce nu e neaparat asa.