| baiasuciprian a întrebat:

Daca eu nu pot demostra ca nu exista Dumnezeu, asta inseamna clar ca el exista?

Voi cum puteti demonstra ca el exista? Propun un mic exercitiu: Sa zicem ca exista un ceainic(alege tu obiectul) care orbiteaza intre planetele Marte si Pamant. Sa presupunem ca eu cred cu tarie acest lucru. Cum nu se poate observa acel obiect, fiind atat de mic, inseamna ca nu poti sa imi dovedesti ca nu exista, si deci el exista? In cazul in care sunt singurul care crede ca exista ceainicuri care orbiteaza prin sistemul solar, sunt convins ca voi fi considerat nebun. Dar, daca suntem mai multi, si ne facem "Cultul celor care slujesc Ceainicul", atunci deja ii religie si toti ar trebui sa imi respecte religia si sa fie modesti si sa renunte a mai jigni oamenii cu credinta(in ceainicuri care orbiteaza) "when one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion." - Robert M. Pirsig "atunci când o persoana sufera de o iluzie se numeste nebunie. Când multi oameni sufera de o iluzie se numeste religie." Alt mic exercitiu: In cazul in care crezi ca pentru a avea moralitate avem nevoie de religie: sa presupunem ca ai stii sigur ca nu exista Dumnezeu.Ai omora, da in cap, viola s. a. m. d? Daca nu ai anumite probleme psihice, eu sunt convins ca nu ai face face nici o atrocitate. De regula religia provoaca fanatism, care duce la atrocitati. Papalitatea de exemplu nu incurajeaza utilizarea prezervativelor, in conditiile in care acestea erau impartite pentru a prevenii BTS. ateismul este o dovada a unei minti independente si sanatoase.

9 răspunsuri:
| Alex0192 a răspuns:

Poi ce sa zic... Daca esti atent toate religiile cred intr-un creator, De fapt eu cred ca pana la urma nu conteaza numele " Dzeu" in nici una dintre religi deoarece este vorba de aceeasi persoana( excepti cateva religii " Satanisti " etc) Fie ca e Dzeu, Budah. Iehova sau mai stiu eu ce denumiri. Pentru mine nu conteaza ca esti crestin, catolic, adventist deoarece Toti credem in aceeasi persoana. Important este sa credem. Acum ca o fi adevarat sau nu, nu se poate stii 100 %, Dar daca exista demoni sigur exista si Dzeu. In lume tot timpul sunt 2 energii, una buna una rea. Chiar daca nu le vedem ele exista. Chiar daca nu il vedem pe Dzeu el exista!
Asta vom vedea cu totii doar dupa ce vom murii. Dar este bine sa crezi, deoarece credinta te motiveaza sa faci multe lucruri.

| Adolf7 a răspuns:

"Căci cine are motiv să se mintă singur pe sine pentru a abandona realitatea? Acela care suferă din pricina ei." -Friedrich Nietzsche

Pentru majoritatea oamenilor cu o minte ''independenta si sanatoasa'', aceasta este o teorema care explica pentru ce a fost creata divinitatea in imaginatia omului!

Faptul ca aceasta iluzie care este religia este purtata mai departe este o greseala facuta de epicul om prost; aceasta iluzie continuie sa existe pentru ca este ca un virus ce se transmite in creierul uman: invata-ti cainele sa-si faca nevoile afara, si acolo le va face cand va creste! cam la fel creierul uman, odata antrenat de mic sa creada, el nu are nevoie de dovezi, stie doar ca ''asa este adevarat'', ''asa trebuie'' si ''asa este corect''! Un fel de lant format din oameni ale caror creiere se robotizeaza unul pe altul!
Printre aceste zale ale lantului de oameni dependenti de un creator exista si oamenii ce pot gandi cu propria minte, ce nu au nevoie de imaginatie pentru a trai si nu sunt dependenti de creierul, gandirea si conceptiile altora, ei le au pe cele proprii, sunt in masura sa si le aleaga, si prefera sa traiasca intre realitate si ratiune decat in optimism, aceia se numesc atei!
Nu stiu ce intelegi din postul meu, si cat ti se pare de rationala una dintre ideile pe care eu ca ateu ma bazez, insa pentru cei ce nu accepta religia (crestinismul) si nu inteleg ratiunea (ateismul), exista a3-a cale, Agnosticismul, insa este cam dureroasa pentru cei curiosi, iar tu pari unul!

Cat despre teoria ta cu ceainicul, ai facut o comparatie interesanta, insa ceainicului tau ii mai trebuie o carte scrisa de niste genii numita Biblie, si sunt sigur ca se vor gasi oameni ce vor infiinta ''Ceainiteismul'', nu te joci cu creierul omului!

| costis a răspuns:

Nu putem demonstra existenta lui Dumnezeu nici matematic, nici prin teoreme ale fizicii sau chimiei. Dumnezeu ne-a lasat cautarea, unora revelatia, altora ascultarea. De asta ortodoxismul se mai numeste si credinta. Se pare ca tu il vei numi doar nebunie sau sir de atrocitati. Eu merg de vreo 10 ani la biserica si vad oameni normali, ca si pe strada, ca si la serviciu; in plus, nu vad atrocitati, fiecare incearca sa fie mai bun.

| Minks a răspuns:

Nu e de datoria ta sa demonstrezi ca ceva nu exista, e absurd. Cel ce emite pretentia trebuie sa le demonstreze celor ce se indoiesc de spusele acestuia ca este adevarat ce se spune si nu invers.

| baiasuciprian explică:

Adolf7 eu o numesc teoria Ceainicului :)) si nimic mai mult... teorie ce-i drept demna de luat in considerare. acum fiecare intelege cam cat il duce capul. Este o idee care aduce o lumina noua, originala, in legatura cu cine suntem, de unde venim si care-i destinul omului la nivel universal. http://baiasuciprian.blogspot.com

| baiasuciprian explică (pentru Minks):

Eu am specificat ca tot ceea ce am spus acolo nu sunt decat TEORII si nimic mai mult... teorii ce-i drept demne de luat in considerare. acum fiecare intelege cam cat il duce capul. Sunt niste idei care aduc o lumina noua, originala, in legatura cu cine suntem, de unde venim si care-i destinul omului la nivel universal laughing si nu in ultimul rand un mesaj pentru baieti de la TPU de ce nu mi se afiseaza toate intrebarile si raspunsurile? scriu cate o ora si cand dau sa postez nu primesc nici un mesaj de confirmare nimic.

| Minks a răspuns (pentru baiasuciprian):

Am inteles ceea ce ai vrut tu sa expui. Reply-ul era mai mult pentru crestinii care vroiau ca noi, ateii sa le demonstram lor ca nu exista, nu invers. happy

Legat de raspunsuri. Dureaza un pic pana se actualizeaza raspunsurile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dat in urma.mergi pe o carare batatrita de mult.si nu esti singurul.deschide-ti drumuri noi.fiti temerari. Dumnezeu ne permite asa ceva.ba chiar ne sfatuieste sa o facem.voi a-ti ramas incuiati in aceeasi carapace? e trist.

| Melania_Emma_1996 a răspuns:

Ceainic laughing0