anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca exista Dumnezeu, de ce oamenii care vad ingeri, demoni, Iisusi si vorbesc cu ei sunt considerati schizofrenici? big grin

35 răspunsuri:
| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Eu nu simpatizez nici o religie.

| Steregoi a răspuns (pentru Mircea08):

Sa dea bine in recensamant sau in statistici. Romanului ii place sa se stie ca respecta o traditie religie stramoseasca dar in realitate stie ca nu este asa.

| RAY a răspuns (pentru Yurisa):

Nu poti nega faptul ca e o intrebate foarte buna, are dreptate, in fapt fanatici religiosi au acelasi experiente ca bonavi astia

| anonimg a răspuns:

In Biblie, in cartea "Galateni" capitolul 5 cu versetele 22 și 23 putem să descoperim dacă un om este schizofrenic sau este condus de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu. Acolo este scris:
"Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Deci dacă un om are aceste caracteristici in caracterul lui și ni se pare ciudat, atunci acest om este condus de Dumnezeu.

Pe când faptele firii pământești ne sunt descrise în versetele 19, 20 și 21:
"Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea,
închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide,
pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu."

Chiar dacă vorbim astfel, sfințirea este un mod de viața.
Un om spiritual, temător de Dumnezeu trebuie să fie un om liniștit, răbdător și plin de dragoste chiar față de vrăjmașii lui. Și dacă nu suntem așa, atunci nu ne este de folos nici mersul la biserica, nici binefacerile, și nici dacă ne-am da viața pentru cineva.
Schimbarea omului după voia lui Dumnezeu se datorează în totul lui Dumnezeu. Pentru că omul nu poate să-și schimbe inima de unul singur. De aceea mântuirea este meritul lui Dumnezeu în totul totului tot.

| Yurisa a răspuns (pentru RAY):

Da, dar incep polemici care nu se mai termina niciodata, si am avut prea multe discutii abstracte de cand mi-am inceput activitatea pe site laughing