Tu confunzi mitul cu realitatea. Iar realitatea ne arata ca Omul este Dumnezeu, iar monstrii cu aspect uman sunt Diavolii.
Intre mit si realitate se situeaza faptul ca in Religia Mozaica(dupa numele lui Moise) nu exista nici macar astazi diavol. dar Diavolul apare in religia crestina exact odata cu nasterea lui Isus, cel care si in timpul vietii a fost acuzat de contemporanii sai ca lucreaza cu puterile Diavolului. Lucifer exista la fel cum exista si Isus Christos, adica ca personaj virtual al unei comedii religioase.
In schimb exista prea multi diavoli, adica monstrii cu aspect uman dar fara Constiita!
Foarte bine faci, chiar Isus recomanda credinciosilor sa NU mearga la biserica!
Este pacat ca nu ti-ai imaginat unicornii in razboi cu zanale si pitici, ca daca ti-ai fi imaginat asta ai fi fost mult mai castigat decat imaginandu-ti un Dumnezeu crestin Atotputernic care pretinde sa fie slavit de preoti dar uita sa-i plateasca si astfel oamenii trebuie sa-i sustina financiar pe popii care lucreaza pentru patronul numit Dumnezeu
"se pare ca existenta diavolilor este o certitudine bine dovedita de viata de zi cu zi"
Asa e. Categoria asta (Religie) este plina de demoni!
Peste tot esti inconjurata de Dumnezeu nu exista un loc anume in care doar acolo in vei gasi. Tu esti creatia Lui El traieste prin tine. Scopul lui Isus a nu a fost de a crea o noua religie in numele lui ci a ii indruma pe oameni catre adevar, ca scanteia divina se afla in interiorul nostru. Degeaba il vei cauta pe Dumnezeu in exterior nu il vei gasi.
Vorbesti asa din burta ta sau chiar ai tu acele dovezi despre existenta lui Dumnezeu, cele pe care Stiinta nu le-a descoperit inca?
2 Da Isus a indreptat oameni catre adevarul Legii lui Dumnezeu(citeste religia mozaica) si in niciun caz catre minciuna crestina care a aruncat la gunoi Legea lui Dumnezeu pe motivul ca e veche si astfel astazi urmeaza Legea Noua a Dumnezeului Veacului acesta... cel numit si Satana!
Asa este draga jardelina, si pe acestia ii recunoastem dupa faptul ca-l slavesc ca Dumnezeu pe Lucifer ia uite aici sa vezi surpriza:
https://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw
Da Dorugar, am acele dovezi care s-au manifestat in viata mea si pe care o persoana inchisa la idei ca tine nu o sa le considere dovezi fondate, ideea simpla Crezi (vezi) sau Nu Crezi (nu vezi) tu sau Stiinta a demonstrat ca intunericul exista? Nu si nici nu poate demonstra si totusi el exista se poate masura lumina dar nu si intunericul el e absenta luminii.
PS: Nu sunt religios sunt spiritual uite diferentele
Diferențe punctuale între spiritualitate și religie
Religia are cler. Clerul înseamnă totalitatea preoților unei biserici sau a unui cult.
Spiritualitatea nu are cler.
Religia este o instituție. Are clădiri în care adepții se întâlnesc pentru a face diverse activități
Spiritualitatea nu este o instituție. Templul său este întreg Universul.
Religia pretinde că deține adevărul absolut. Fiecare dintre religii se pretinde unica cunoscătoare de adevăr.
Spiritualitatea acceptă că întotdeauna există lucruri noi de înțeles, și acceptă că parte din adevăr există și în religii.
Religia este închisă noului. Indiferent de noile descoperiri științifice sau de evoluția tehnicii, religia este ne neclintit.
Spiritualitatea este deschisă noului. Aceasta integrează adevărul religiilor, cel al experienței personale, dar și cel științific.
Religia este dezbinare. S-au purtat multe războaie în numele lui Iisus Hristos, și au murit oameni. Islamul își poartă și astăzi așa zisul „război sfânt" etc.
Spiritualitatea este unitate. Ea acceptă că adevărul este atât în întreg cât și în părțile care îl constituie.
Religii sunt aproximativ 4200.
Spiritualitatea este una singură.
Religia te îndeamnă să obții îndrumare de la ceilalți.
Spiritualitatea te îndeamnă să găsești îndrumare în tine însuți ascultându-ți vocea interioară.
Religia are un set de legi care nu pot fi puse sub semnul întrebării.
Spiritualitatea te invită să pui sub semnul întrebării orice după bunul plac, conștient fiind că fiecare acțiune a ta are anumite consecințe.
Religia te învață frica de Dumnezeu.
Spiritualitatea te învață iubirea de Dumnezeu și te îndeamnă să îți cauți și să îți găsești pacea interioară.
Religia încurajează noțiunea de păcat și vină pentru faptele tale trecute.
Spiritualitatea te invită să trăiești în prezent.
Religia îți este atribuită la naștere.
Spiritualitatea este cea pe care tu însuți o găsești.
Religia te învață ce să faci.
Spiritualitatea îți sugerează să fii.
Religia este orientată înspre un rai la care poți ajunge în momentul morții fizice.
Spiritualitatea te ajută să înțelegi că te-ai născut în acest rai și vei continua să exiști în el chiar și după moartea fizică.
Continuare:
1 cea care te indeamna sa pui semnul intrebari nu este spiritualitatea ci ratiunea, spiritualitate este atunci cand nu crezi asa a proasta in Dumnezei si nici sa iubesti Cai verzi pe pereti inexistenti in realitate, Asta nu se chema spiritualitate ci prostie imensa!
2 Tocmai din cauza ca spiritualitatea te invata sa traiesti in prezent ar trebui sa intelegi ca spiritualitatea nu are nicio legatura cu fiinte supranaturale de pe alte planete ci cu caodoperele creierului uman!
3) Tu nu poti gasi spiritualitate in tine insuti daca nu ai un nivel superior de constiinta si cunoastere rationala, tot asa cum nu poate avea nici tzata Veta proasta satului, care il slaveste toata ziua pe Dumnezeu.
4 Nu spiritualitatea este aceea care iti sugereaza sa fii, aia ar trebui sa fie CONSTIINTA, am zic ca ar trebui din cauza ca nu tot ceea ce seamana a fiinta umana este OM, unele sunt bestii cu aspect uman, de ex. Hitler sau Stalin si cred ca tocmai spiritualitatea si NU constiinta i-a facut sa fie asa de bestii cum au fost, pentru ca Stalin avea pregatire religioasa iar religia este considerata spiritualitate.
5 Nu exista nici un rai dupa moarte, fapt evident in mitul cu Adam si Eva, care au fost alungati in acel rai de pe pamant si nu din ceruri, si nu dupa moarte ci in timpul vietii lor! Minciuna crestina precum ca ar exista Rai dupa moarte nu este confirmata de Dumnezeu cel care totusi promite ceva poporului sau care-l urmeaza, dar in niciun caz Raiul!
Ceea ce este interpretat gresit ca fiind "Raiul" este bazat pe afirmatia lui Isus Christos care este Dumnezeul veacului acesta (acest "dumnezeu" fiind numit si Satan) care promite crestinilor viata vesnica in "Imparatia sa" si daca citesti in Apoc 1: 18 vei vedea ca aceasta " imparatie" in care vor trai vesnic crestinii...este IADUL al carui stapan se lauda acest Christos ca este. D
7 ) Dupa moarte nu exista nicio viata tot asa cum nu a fost viata pentru tine si pentru toti ceilalti, nici inainte de nastere. Pentru ca d upa moarte va fi acelasi lucru cu ceea ce a fost inainte de nastere!
Asa ca nu-mi ramane decat sa constat ca absolut nimic din conceptiile tale nu sunt bazate pe realitate ci pe haosul din tine insusi, haos in care vedem ca nimic nu este clar, nimic nu este dovedibil ci se bazeaza tot pe aceiasi aiureala si gargara pentru fraieri, la fel ca Religiile!
Fii sigur ca eu am aflat adevarul despre falsa spiritualitate, asa ca este randul tau sa afli ca tu nu ai niciun Dumnezeu deci nicio "spiritualitate" legata de El.
Iar credintele tale de genul cu Raiul si "viata dupa moarte" imi confirma parerea ca tu esti o victima care a luat drept bune propaganda Tatalui Minciunii adica cele ale Diavolului care se lasa slavit in biserici (crestine) ca fiind Dumnezeu (vezi Christos)!
Asta este perfect inteligibil. tot asa cum "unora le place Jazul" nu contest ca se poate ca altora sa le placa Diavolul si inca atat de mult incat il slavesc ca Dumnezeul lor!
Dar vad ca nu mi-ai dat nicio replica prin care sa combati afirmatiil mele si sa pot constata si eu ca esti inteligent...dar vad ca nu esti in stare...
Apar cateodata anumite persoane in viata ta care orice forma de dezbatere ai avea-o cu ele nu ajungi la nici un rezultat comun deoarece vad doar in fata nu se uita si dupa minunatia orizonturilor. In momentul acela incep si ma gandesc: Pentru ce sa imi consum energia argumentand, merita? Putin dureaza ca sa imi dau seama si sa ma regtrag diplomatic. Pentru tine cat timp dureaza ca sa realizezi ca nu merita sa iti bati capul cu persoanele cu un coeficient de inteligenta deplorabil?
Da, asa este, nu poti discuta cu persoanele care au doar ideii fixe in loc de argumente. Eu am argumente puternice pentru fiecare afirmatie pe care o fac!
2 Fii linistit ca nu ti-ai consumat nicio energie pentru ca nu ai argumentat nimic, ai facut doar atac la persoana, dovada ca te numeri in categoria celor cu inteligenta exact asa cum o denumesti chiar tu!