| foofoo a întrebat:

Daca fiecare religie reprezinta calea cea dreapta, cum stiu care e calea cea dreapta spre mantuire?

59 răspunsuri:
| secretsisecret a răspuns:

Draga LAURA eu am spus ca exista dovezi pentru cei ca tine si 2 ce ne intereseaza pe noi daca niste incompetenti sunt profesori azi?

| Laura a răspuns (pentru secretsisecret):

1. Nu îmi spune "dragă".
2. Este trist dacă nu te interesează. Nu te interesează că o să ajungem o țară de dobitoci din cauza ăstora? Oh wait...
3. Dă-mi și mie o dovadă și te cred.

| Catalinnna a răspuns (pentru secretsisecret):

Poate ca unii profesori sunt incompetenti, insa cei mai incompetenti raman elevii, care cica au inteles ceva iar apoi intorc vorbele profului in toate felurile happy

Dorinta de a lua o viata. Vezi tu esti un exemplu rau pentru toata lumea. Apelezi la violenta daca nu toata lumea e de acord cu tine ai luat o cale gresita dar atunci cand o sa stai in fata Lui Dumnezeu ce ai sa mai zici? Doamne dar n-am stiu. da nai stiu nai stiu ca n-ai vrut sa stii si uite asa...
Iadul a fost facut pentru dracii nu pentru oameni. S-au la judecata cand dai vina pe diavol si el zice,, Eu doar i-am soptit nu l-am dus de manuta acolo!" ia aminte de la pilda cu porci cand era un om demonizat sau lunatic cum se zicea l-au rugat deiavoli din omul ala pe Iisus Hristos sa ii lasa sa intre in cei 200 de porcii numai sa nu ii trimita in ghiena!

Ateu... alti oamnei stricati vai de sufletul lor acum o sa spui ca esti alimentat de o baterie... lol

| Nolkyz a răspuns:

Calea pe care o alegi tu, pentru ca tu esti cel care a ales-o.

| MarianAsh a răspuns:

Nu religia este calea spre mântuire ci credinţa.

Poţi să îndeplineşti toate îndatoririle religioase.
Poţi să fii cel mai darnic.
Poţi să nu înjuri, să nu furi,...
Toate astea nu te fac decât un cetăţean model.

Toate acestea sunt în van dacă nu există credinţă în inima ta. Toate acestea nu reprezintă nişte teste peste care trebuie să treci. Toate acestea vin de la sine tocmai pentru că ai credinţă că vei fi mântuit.

Sursa: Biblia, Noul Testament, Faptele Sfinţilor Apostoli, Versetul 31
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=26&cap=16

| roxanarsene a răspuns:

Depinde ce religie ai tu! du-te la biserica si vorbeste cu preotul!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca spre varful muntelui duc mai multe poteci? pe care o alegi? de unde stii care e mai dreapta? dupa indicatoare nu? si cea mai sigura. daca intre timp a trecut un prost si a miscat indicatorul, ce faci? te iei dupa toti ceilalti nu? sau urmezi calea ta?

| sandra2012 a răspuns (pentru anonim_4396):

Imi place raspunsul tau

| Rebecca a răspuns:

Urmeaza-ti sufletul. el stie ce e bine pentru tine.
Dumnezeu nu e in spatele bisericii, Dumnezeu nu te iarta daca ii marturisesti unui preot pacatele, Lui Dumnezeu nu ii pasa daca mananci sau nu carne in post, si nici daca iti faci baie duminica.
Dumnezeu e in sufletul tau, invata sa ajungi la El.

| Lilvayctor a răspuns:

Eu pedeoparte sunt de acord cu secretsisecret.dar cu Rebeca nu sunt de acord.la ce bun poti sa mergi la perot sa te,, spovaduiesti'' (marturisesti)... Poti si singur sa-i spui domnului ce ai pe inima. poti sa-i marturisesti pacatele ...Si eu cred-ca daca te-ai duce la un Pastor Ortodox sa intrebi,,care e calea ce deapta''? iti
vaspune,, sigur ortodoxia ''. Teai duce la un Pastor cinzecist el iti va spune,, sigur Cinsezmul...Eu cred ca tu ar trebui sa alegi nu preotul.Tu vei sta in fata lui Dumnezeu ci nu preotul in locul tau. Sper sa-i fost de folos!

| Catalinnna a răspuns (pentru Lilvayctor):

Poti sa ii spui si tu singur Domnului "ce ai pe inima" si ce pacate ai, insa doar preotul are puterea sa ti le dezlege, sa ti le ierte in numele Domnului. altfel, ramai cu pacatele nemarturisite pentru care vei fi judecat dupa moarte.

| foofoo explică:

Eu inca astept un raspuns inteligent, si de preferat scurt, nu copy-paste ca domnul deceneu-raspopitul de pe juma de internet. care to help me, anybody?

| mikee20 a răspuns:

Pentru un raspuns pertinent, desi intrebarea e subiectiva, cred ca trebuie sa tratam un pic niste termeni.
Religie - Termen pompos, incarcat cu mult praf moral, ce descrie scuza folosita de unii oameni, de mii de ani, pentru a instaura si mentine ordine si supunere. In zilele noastre, imho, un grup infractional responsabil pentru delapidare de fonduri, scutiri de impozite, adapostirea infractorilor (pedofili), si indobitocirea generala a populatiei. Da, aici am privit cu un ochi la crestinism, pentru ca pana urma urmei e religia predominanta. Si inrestul gasim destule probleme, sa nu ne extindem.

Apoi, "mantuire" - ideea ca daca ai incalcat niste reguli impuse de omul invizibil, vei primi pedeapsa eterna, daaar, pentru ca te iubeste iti da o ultima sansa sa te mantuiesti, in varii condtii. Dar e important sa intelegi ca esti om si ai gresit din start, si orice ai face o sa gresesti. Si, daca nu te mantuiesti, omul invizibil te va trimite sa arzi jos sub pamant, in flacari, pentru eternitate! Daaaar...te iubeste.

So, mie mi se par un pic deplasati acesti termeni pentru a ne raporta la ei in speranta unei evolutii spirituale ascendente, si a unui trai decent pentru tine si semenii tai.

How about this: Fa ce-ti zice inima, si fii cat mai bun(a) cu cei din jur, geme planeta oameni prosti si rai care se intreaba de ce sunt nefericiti seara cand pun capul pe perna.

Quote: "Daca Dumnezeu e raspunsul, am gresit intrebarile".

| Blazedelux3 a răspuns:

Nu exista dumnezeu nici manthuire. e bulshuit, trebuie sa fi idiot s crezy in asa ceva.omeni se trag din maimute; e purul adevar. orikine crede altceva e bou.

| Catalinnna a răspuns (pentru Blazedelux3):

Ai vreo dovada pentru ce spui? Daca tu te simti neam cu maimutele, vorbeste doar despre orgiginea ta, atunci happy