| foofoo a întrebat:

Daca fiecare religie reprezinta calea cea dreapta, cum stiu care e calea cea dreapta spre mantuire?

59 răspunsuri:
| Catalinnna a răspuns (pentru secretsisecret):

Poate ca unii profesori sunt incompetenti, insa cei mai incompetenti raman elevii, care cica au inteles ceva iar apoi intorc vorbele profului in toate felurile happy

| MMihai a răspuns:

Ai formulat total aiurea întrebarea și nu am priceput de vrei de fapt! Dacă întrebarea se referă la ce religie să aderi îți răspund la religia adevărată.

| Catalinnna a răspuns (pentru Lilvayctor):

Poti sa ii spui si tu singur Domnului "ce ai pe inima" si ce pacate ai, insa doar preotul are puterea sa ti le dezlege, sa ti le ierte in numele Domnului. altfel, ramai cu pacatele nemarturisite pentru care vei fi judecat dupa moarte.

| Catalinnna a răspuns (pentru sandra2012):

Chiar daca nu le prea ai cu religia ortodoxa, dupa cum spui tu, important este sa nu ti-o parasesti, ramai ortodocsa si vei vedea pe urma ca asa e cel mai bine happy

| MMihai a răspuns:

Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144) , Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste.
Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan" , „Sacrul si profanul", a apărut de același autor Mircea Eliade și cel puțin o carte despre yoga.etc. dar dacă le găsești poți să le citești și pe alea.
Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești - , Originile Creștinismului,Eseuri Critice de George Ory, Editura Științifică și Enciclopedică 1981, despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, (Dao De Jing, or Daodejing), etc.
Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucrurile mult mai serioase : matematica, fizica, chimia, despre calculatoare , limba engleză etc.

| MMihai a răspuns:

Oricum religia adevărată trebuie să fie ceva construit, de oameni aidoma geometriei euclidiene și va fi ceva foarte diferit de creștinism.
Până una alta învață și despre alte religii diferite de cea creștină.

O religie interesantă este religia Bahai la care a aderat și regina Maria aia care era nevasta lui Ferdinand,
vezi și astea :

http://www.scribd.com/doc/214546/Budismul
Budismul a fost întemeiat în sec. V î.Hr. de către un înţelept numit Buddha şi s-a răspândit în toată Asia între sec. II şi XII. Această religie a fost influenţată de religiile ţărilor care au adopat-o.
http://foculsacru.ro/....../index.php
http://ro.wikipedia.org/wiki/Budism
http://ro.wikipedia.org/wiki/Islam

http://www.bahai.org.ro/
Credinţa Bahá’í ne învaţă că Fondatorii Religiilor mondiale ale lumii, inclusiv Krişna, Buddha, Zoroastru, Avram, Moise, Isus Cristos şi Mahomed sunt Învăţători Divini trimişi de un singur Dumnezeu care educă umanitatea prin învăţături şi legi potrivite pentru stadiul ei de dezvoltare. Religia Bahá’í mai recunoaşte doi alţi Învăţători pentru această eră: Báb şi Bahá’u’lláh. Bahá’íi cred că revelaţia religioasă va continua în viitor pentru a furniza îndrumarea unei "civilizaţii în continuu progres".
http://www.bahai.org.ro/lectii_pentru_copii.php
http://www.bahai.org.ro/cercuri_de_studiu.php
http://www.bahai.org.ro/faq.php
http://dli.ro/credinta-baha-i.html
http://www.bogdanrosca.ro/? p=639
http://ro.altermedia.info/......_3653.html
ăsta care a scris asta este un prost!
http://www.tv-net.ro/......C3%AD+1423

Să asculți tot tutorialul.

Oricum să nu neglijezi lucruri serioase din cauza religiei.

Ca să pricepi religie trebuie să cunoști multă matematică și multă fizică teoretică, și astrofizică, și cosmologie și fizica particulelor elementare, șamd.

Ca să existe un Dumnezeu el trebuie să fie făcut din ceva, că nu poate să fie făcut din nimic, iar cunoscând multă fizică vei fi capabil să poți răspunde la întrebarea din ce nu poate fi făcut Dumnezeu.

De la răspunsul la întrebarea din ce poate fi făcut Dumnezeu începe religia Adevărată.

Din ce este făcut Dumnezeul creștinilor, e un fel de om ca și noi?
Dacă omul este făcut de Dumnezeu
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/1/
26. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant."
27. Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/2/
7. Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu.
http://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/25/Facerea
26. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=2
7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.

Dacă omul a fost realizat "" Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră,..."", înseamnă că și Dumnezeu este ca un om.
El mănâncă și bea apă, ca și oamenii, și face și pișu și caca, ca și oamenii?
Unde se află localizate fizic : cerurile, raiul, iadul, purgatoriul-pentru catolici-, și la ce distanță se află ele de planeta Pământ?
Acolo " în ceruri" Dumnezeu are costum de cosmonaut, cu tuburi cu oxigen sau nu are nevoie de costum de cosmonaut că are suficient aer acolo?
Sunt foarte Multe întrebări, care se pot pune și la care nu îți răspunde nimeni!

| MMihai a răspuns:

Etapa 1 de citit din religii diverse, dar numai în timpul liber.

Etapa 2 de cunoscut foarte multă matematică și fizică

Etapa 3 după ce vei știi multe, îți vei pune întrebarea :

--„ Cum ar trebui să fie religia adevărată, că nici una din astea, nu este adevărată!"

Și atunci poate, vei începe, să îți construiești, tu, pentru tine,

" Religia Adevărată. "

| MMihai a răspuns:

Răspuns pentru @ foofoo @

După un timp vei zice :

--„ Cum ar trebui să fie religia adevărată, că nici una din astea, nu este adevărată!"

Și atunci poate, vei începe, să îți construiești, tu, pentru tine,

" Religia Adevărată. "

| sandra2012 a răspuns (pentru anonim_4396):

Imi place raspunsul tau

| sandra2012 a răspuns (pentru Catalinnna):

Nu renunt la religia ortodoxa, nici macar nu mi-a trecut vreodata prin gand. Daca as adera la alta religie, as ramane acelasi om, eu am deja principiile mele si nu o sa renunt la ele. Nu sunt sfanta, nici cea mai cuminte, dar nici foarte pacatoasa nu sunt. Asa ca ma simt bine asa cum sunt si nu am de gand sa ma schimb. Iar cu schimbatul religiei, never in my entire life. Pa pa

| Rapunzell a răspuns:

Pai sa vedem... calea cea dreapta este calea care duce la Hristos, nu? Si la Hristos duce numai calea pe care El ne-a spus sa o urmam. Vrei sa urmezi calea cea dreapta? Urmeaza invatatura pe care Hristos a lasat-o, asa cum a fost ea, nemodificata de toti sectantii. Hristos a lasat ortodoxia. Din ortodoxie, mai apoi, au derivat toate celelalte secte crestine, care sunt pure rataciri.

p.s. Ma refer la ortodoxia pura si curata, nu la ceea ce vedem zilnic la Tv sau la cei nevrednici de a se numi ortodocsi.

| foofoo explică:

Eu inca astept un raspuns inteligent, si de preferat scurt, nu copy-paste ca domnul deceneu-raspopitul de pe juma de internet. care to help me, anybody?

| mikee20 a răspuns:

Pentru un raspuns pertinent, desi intrebarea e subiectiva, cred ca trebuie sa tratam un pic niste termeni.
Religie - Termen pompos, incarcat cu mult praf moral, ce descrie scuza folosita de unii oameni, de mii de ani, pentru a instaura si mentine ordine si supunere. In zilele noastre, imho, un grup infractional responsabil pentru delapidare de fonduri, scutiri de impozite, adapostirea infractorilor (pedofili), si indobitocirea generala a populatiei. Da, aici am privit cu un ochi la crestinism, pentru ca pana urma urmei e religia predominanta. Si inrestul gasim destule probleme, sa nu ne extindem.

Apoi, "mantuire" - ideea ca daca ai incalcat niste reguli impuse de omul invizibil, vei primi pedeapsa eterna, daaar, pentru ca te iubeste iti da o ultima sansa sa te mantuiesti, in varii condtii. Dar e important sa intelegi ca esti om si ai gresit din start, si orice ai face o sa gresesti. Si, daca nu te mantuiesti, omul invizibil te va trimite sa arzi jos sub pamant, in flacari, pentru eternitate! Daaaar...te iubeste.

So, mie mi se par un pic deplasati acesti termeni pentru a ne raporta la ei in speranta unei evolutii spirituale ascendente, si a unui trai decent pentru tine si semenii tai.

How about this: Fa ce-ti zice inima, si fii cat mai bun(a) cu cei din jur, geme planeta oameni prosti si rai care se intreaba de ce sunt nefericiti seara cand pun capul pe perna.

Quote: "Daca Dumnezeu e raspunsul, am gresit intrebarile".

Răspuns utilizator avertizat
| Blazedelux3 a răspuns:

Nu exista dumnezeu nici manthuire. e bulshuit, trebuie sa fi idiot s crezy in asa ceva.omeni se trag din maimute; e purul adevar. orikine crede altceva e bou.

| Laura a răspuns (pentru Catalinnna):

1. Nu schimba subiectul. Ți-am cerut o dovadă. Dă-mi una irefutabilă și tac.
2. Nu cred că știi ce înseamnă sectă. Dacă te-ai referit ca celelalte religii să fie un fel de secte ale creștinismului, de unde știi că de fapt religiile, inclusiv creștinismul, sunt "secte" ale martorilor lui Iehova spre exemplu?
3. "Acestea ademenesc oamenii prin minciună și bani". De unde știi că-s minciuni?
4. Referitor la "teologii deștepți și pregătiți". Orice prost poate știi, scopul e să înțelegi. Dacă știi un basm pe derost și pretinzi că e adevărat, nu înseamnă că e adevărat fie că dai și cel mai mic detaliu din basm.
4. "Referitor la o alta tampenie pe care ai spus-o, "Nici o religie nu e adevărată" sunt foarte sigur ca eu daca te intreb pe tine ceva din istoria religiilor, nu stii nici macar sa-mi spui cate secte sunt" Nici nu trebuie să știu. Doar nu-s nebună să stau să învăț despre fiecare religie în parte, având în vedere că o să o fac degeaba. În schimb, dacă cineva pretinde că o religie e adevărată, să își susțină teza (chiar tu ai zis să vorbele trebuie argumentate cu dovezi clare) și dacă o să fie cazul o să contraargumentez. Dacă era vreuna adevărată, cu dovezi irefutabile, ar fi fost mai populară decât creștinismul spre exemplu. Știu destule despre creștinism ca să îmi dau seama că e doar un basm.
5. Facultatea de teologie? laughing Doar nu m-am tâmpit. Cum am mai zis, scopul e să înțelegi, nu să știi, dacă timp de câțiva ani eu o să învăț același basm n-o să fiu mai deșteaptă.
6. "Dacă vrei să ai ceva de spus, undeva, întâi documentează-te" De ce? N-am nevoie să mă documentez ca să-mi expun părerea în legătură cu o tâmpenie. N-ar avea nici un sens.
7. Aștept dovada de care ziceai.

| kabaleon a răspuns:

Calea cea dreapta se regaseste in fiecare din marile religii. Drumul spre mantuire se afla in toatea acestea. Ce trebuie sa facem noi, este sa gasim cheia pentru a intelege aceste religii prin cartile lor de capatai. Jumatate din aceasta cheie este studiul Kabalei Ebraice si a Numerologiei. Cealalta jumatate tine numai de credinta ca aceasta cale este dreapta. Pace!

Răspuns utilizator avertizat
| Nolkyz a răspuns:

Calea pe care o alegi tu, pentru ca tu esti cel care a ales-o.

| Catalinnna a răspuns (pentru Laura):

Ce rost are sa iti prezint eu tie nu stiu ce dovezi, desi eu nu am zis sa astepti vreo dovada de la mine, din moment ce tu faci patre din masa care este usor de controlat, pentru ca nu are nicio pregatire? oh go on
pentru orice minte luminata, sa stii si tu, ca nu poti intelege un lucru, fara sa nu il si cunosti, sa nu stii ceva despre el.
observ ca asa zisa cultura a ta, ti-ai format-o asa, dupa auzite, la modul in care vorbesti, fara sa citesti ceva despre acest subiect.
Nu ma strofoc sa vin sa iti aduc tie mari dovezi, din moment ce nu esti o persoana care sa aiba habar de ceva, chiar tu ai zis, "N-am nevoie să mă documentez", deci oricum nu le-ai intelege.
fraza geniala, "Știu destule despre creștinism ca să îmi dau seama că e doar un basm" imi dovedeste ca ai o cultura formata pe strada, ce ai auzit si tu ca vorbeau oamenii prin metrou, n-ai lectura deloc, sau cel putin asa pare, deci tot nu e bine.
Daca te rog sa imi dai un argument clar pentru o tema, spre exemplu, care sunt marturiile scripturistice ale ortodocsilor in legatura cu Sfanta Traditie, pe care o sustin asa de mult, cauti repede pe google si copiezi un raspuns.
Cum poti spune ca "religiile, inclusiv creștinismul, sunt "secte" ale martorilor lui Iehova spre exemplu", fii serioasa, mai intra si copii mici pe aici laughing) Acesti studenti in Biblie, martorii lui Iehova, poate nu stiai, sunt preocupati sa studieze Biblia, deci acorda mai putina importanta pentru partea spirituala. In concluzie, ei vor sa stie, nu sa inteleagawinking motiv pentru care abereaza, ca nici ei nu mai stiu ce spun la cat de complexa este Sfanta Scriptura!
Du-te sa te joci si nu te mai baga in discutii, iar daca ai vreo nelamurire intreaba-ma si voi incerca sa iti raspuns, dar sa fie scurta si la obiect ca nu vreau sa citesc iar zeci de randuri fara nicun folos wave

| Catalinnna a răspuns (pentru Blazedelux3):

Ai vreo dovada pentru ce spui? Daca tu te simti neam cu maimutele, vorbeste doar despre orgiginea ta, atunci happy

1. Cum poți fi așa de proastă? După ce că nu ești în stare să aduci o dovadă mai ai și aere de superioritate; cu scuza că eu nu aș înțelege dovezile. Hai testează-mă.
2. Nu, nu fac parte din masa ușor de controlat. Nu trebuie să am o pregătire anume ca să mă ducă capul să judec.
3. Am zis că nu știu nimic despre un lucru pe care pretind să-l înțeleg? Unde? Mai și pretinzi că am spus niște chestii pe care nu le-am spus.
4. Cum am mai zis, știu destule despre un subiect anume pentru a îl nega.
5. Din moment ce nu te strofoci să îmi aduci vreo dovadă, înseamnă că nu ai. Nu da motivul că nu aș înțelege. Încearcă-mă.
6. Am citit destul în legătură cu creștinismul ca să îmi dau seama că e aberant.
7. La ce mi-ai zis în legătură cu Sfânta Tradiție, habar n-am. Mă doare în 14 să par că știu ce nu știu și mă doare în 14 de google. Când greșesc accept. Dar nu trebuie să cunosc detalii despre creștinism care nu sunt necesare. Din moment ce creștinismul n-are nici o legătură cu realitatea, n-ar avea nici un sens. Nu te-am întrebat despre obieceiuri ale creștinismului. Ți-am zis clar, să-mi dai o dovadă pentru existența dumnezeului creștin. Dacă nu ești în stare, taci.
8. Referitor la secte, am dat doar un exemplu cu martorii lui Iehova. Nu înțelesesem prima dată ce ai vrut să zici prin secte. Referitor la asta, chiar tu ai zis că niciuna din aceste ramuri nu este complet adevărată. În concluzie, nici creștinismul. Te contrazici singură.
9. Încă aștept dovada aia pe care eu n-aș înțelege-o.

| lifeForJesus a răspuns:

Isus este:Calea, Adevarul si Viata!
NU religia!

1. Nu esti capabila sa te exprimi fara sa jignesti? laughing dupa cum spuneam, ai o "cultura" de metrou sau de microbuz, ce ai auzit si tu ca vorbea lumea. Daca as vrea sa par superioara in fata ta, iti raspundeam la intrebari cu niste termeni pe care nu i-ai intalnit in viata ta, te chinuiai sa le cauti sensul in DEX. Mie clar ca nu ai intelege nimic, pentru ca nu am ce sa testez la tine, o perosna cu un asemenea vocabular.
2. Observ ca pe tine,capul,te duce in toate directiile, dar totodata nicaieri, pentru ca vorbesti despre tot, dar nu ai nicio baza
3. Pretinzi ca intelegi religiile, cai tu ai zis "Nici o religie nu e adevărată", insa nu stii nimic despre istoria lor
4. Cica stii destule, dar nu stiu nimic clar
5. Esti vreo masinarie de tot spui sa te incerc?laughing Eu nu am de ce s aiti aduc tie dovezi, pentru ca ti-am mai zis, faci parte din masa usor de controla, dara nicio parere. Zi-mi cu ce te-au prostit unii pe tine, iar iti voi spune apoi parerea Bisericii Ortodoxe si a Sfintilor Parinti.
6. Probabil ai citit cartile ereticilor sau doar titlurile din librarii ca sa ajungi la concluzia "că e aberant" crestinismul. Apropo mai tii minte de unde ai acumulat
atatea cunostinte "folositoare"? laughing
7. Daca nu stii nimic de Sfanta Traditie, de ce mai zici ca ai citit destule ca sa iti faci o parere despre crestinism si sa mai spui ca e aberant, imi documenteaza-te fetito laughing)
8. Crestinismul nu e ramura. Nu mai dezvolt nimic ca oricum nu intelegi
9. Crestinismul are prea multe dovezi. Vino tu cu o propunere, alege tu un subiect si sustine-ti parerea, iar eu iti da raspunsul ortodox wave

1. Ești tu sigură că știi termeni cărora eu m-aș chinui să le înțeleg sensul în DEX? Iar te crezi superioară și nu ești. Dar am totuși o întrebare, tu cunoști totul despre diversele ipoteze ale Big Bang-ului? Despre posibilitatea strămoșului comun al maimuței și al omului? Ca să le poți nega?
3. Serios? Am afirmat asta? Bineînțeles că nu știu totul despre religii sau nimic despre unele, la fel cum mai mult ca sigur nici tu nu știi (apropo, având în vedere asta, n-ai cum să afirmi că religia adevărată este creștinismul). Dar toate au aceeași bază, așa că în loc să învăț cel mai mic amănunt despre el prefer să învăț despre diverse ipoteze ale științei.
5. Asta e, oi fi eu ușor de controlat dar vreau dovada. Dacă mi-o dai îți voi da dreptate și îmi voi recunoaște greșeala. În 3-4 răspunsuri ai tot spus că ai dovezi dar totuși nu le dai. De ce le ți doar pentru tine? "Fapte nu vorbe".
7. În primul rând am citit o mare parte din biblie și orice om întreg la cap și-ar da seama că e doar o simplă carte plină de contradicții și unicorni tricolori.
8. Mi-a venit un citat în minte: "Diferența dintre un ateu și un religios este că ateul neagă cu o religie mai mult". Ce te face să crezi că povestea creștinismului este cea adevărată? De ce nu islamismul?
9. Tu susții că ai dovezi, tu să-mi dai una. Văd că tot încerci să ocolești/eviți subiectul pe motiv că eu nu aș înțelege. În realitate, nu ai.

| secretsisecret a răspuns:

Dorinta de a lua o viata. Vezi tu esti un exemplu rau pentru toata lumea. Apelezi la violenta daca nu toata lumea e de acord cu tine ai luat o cale gresita dar atunci cand o sa stai in fata Lui Dumnezeu ce ai sa mai zici? Doamne dar n-am stiu. da nai stiu nai stiu ca n-ai vrut sa stii si uite asa...
Iadul a fost facut pentru dracii nu pentru oameni. S-au la judecata cand dai vina pe diavol si el zice,, Eu doar i-am soptit nu l-am dus de manuta acolo!" ia aminte de la pilda cu porci cand era un om demonizat sau lunatic cum se zicea l-au rugat deiavoli din omul ala pe Iisus Hristos sa ii lasa sa intre in cei 200 de porcii numai sa nu ii trimita in ghiena!

| secretsisecret a răspuns:

Ateu... alti oamnei stricati vai de sufletul lor acum o sa spui ca esti alimentat de o baterie... lol

1. Nu vreau sa par superioara in fata ta, nu am de ce, nu te cunosc, nu ma ajuta la nimic astawinking Stiu indeajuns de multe despre crestinism pentru a putea combate orice teorie referitoare la maretul Big Bang, dar si pentru "asemanarea" dintre om si maimuta
2. Prea te iei de stiinta, ceea ce nu e chiar atat de rau, atat timp cat nu uiti ca si stiinta tot de Dumnezeu a fost creata, ca nu a aparut din senin.
5. Ti-am zis destul de clar si sincer, pentru ca nu am alt motiv, crestinisml are multiple dovezi pentru orice. Zi-mi un subiect, o parere a ta, iar apoi voi incerca sa ti-o explic. Vorbim si noi, fara sa ne-o luam in nume de rau, sa ne jignim sau sa fim ironice
7. Sfanta Scriptura, mai mult protestantii o numesc Biblie, nu se contrazice, cuprinde mai multe carti, fiecare fiind scrisa de diferite persoane, prin Inspiratia Duhului Sfant. In Sfanta Scriptura sunt multe idei ascunse, metafore, daca vrei sa le numim asa, ce nu pot fi intelse chiar de oricine, pentru ca aparent e un mesaj, iar in esenta este cu tot altul. Gandeste-te doar ca cei 4 evenghelisti, Matei, Marcu, Luca si Ioan au relatat acelasi intamplari prin inspiratia Duhului Sfant, desi au trait in perioade diferite.
8. Pentru ca Iisus Hristos a venit pe pamant pentru a rascumpara omenirea, astfel s-au pus bazele crestinismului.
9. Chiar sunt multiple subiecte, unde, cu siguranta avem parere diferite. Vorbim in privat, venim cu dovezi, nu cu aere de superioritate sau pareri preconcepute fara nicio baza, da?