Să înțeleg că nu mai e valabil pentru crestini din zilele noastre. Ca biblia nu se poate contrazice sa spună ca nu poți lăsa nevasta și după aceea sa spună ca o poți lăsa
Biblia, dacă scoți frazele din contextul în care au fost emise, se contrazice în multe locuri.
Poate ca nu înțelegem noi unele versete sau le interpretam, greșit dar biblia 100% nu se contrazice
Cand Biblia spune sa nu-ti lasi nevasta, iti spune sa nu o faci pentru a te casatori cu alta, pentru ca asta e adulter.In versetul pe care l-ai citat, Iisus vorbea ca daca vrei sa-I fii discipol, trebuie sa fii devotat si sa Il pui pe primul loc.Astfel, daca vreun membru al familiei tale(sau dintre cunoscuti/ te respinge daca te convertesti la crestinism, trebuie sa continui cu decizia ta in ciuda acestor aspecte.
Spunea****ca daca vrei sa-I fii discipol.
Dumnezeu este împotriva divorțului.
În textul tău se face referire ca să nu renunțăm la relația cu Dumnezeu în detrimentul relației cu partenerul de viață.
Dacă partenerul de viață divorțează din pricina relației noastre cu Dumnezeu, este liber să o facă. Dar nu trebuie să existe nimic financiar, material sau social care să fie mai presus de relația noastră cu Dumnezeu. Pentru că orice este mai presus de relația cu Dumnezeu va duce negreșit la o ruptură între noi și Dumnezeu.
Trebuie citit contextul în care apare acel verset :
Matei 19/6 - -Atunci s-a apropiat de Isus un om și I-a zis: „Învățătorule, ce bine să fac, ca să am viața veșnică?"
El i-a răspuns: „De ce mă întrebi: ‘Ce bine?’ Binele este Unul singur. Dar, dacă vrei să intri în viață, păzește poruncile."
„Care?" I-a zis el. Și Isus i-a răspuns: „Să nu ucizi; să nu preacurvești; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă;
să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți."
Tânărul I-a zis: „Toate aceste porunci le-am păzit cu grijă din tinerețea mea. Ce-mi mai lipsește?"
„Dacă vrei să fii desăvârșit", i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, dă la săraci și vei avea o comoară în cer! Apoi vino și urmează-Mă."
Când a auzit tânărul vorba aceasta, a plecat foarte întristat, pentru că avea multe avuții.
Isus a zis ucenicilor Săi: „Adevărat vă spun că greu va intra un bogat în Împărăția cerurilor.
Vă mai spun iarăși că este mai ușor să treacă o cămilă prin urechea acului decât să intre un bogat în Împărăția lui Dumnezeu."
Ucenicii, când au auzit lucrul acesta, au rămas uimiți de tot și au zis: „Cine poate atunci să fie mântuit?"
Isus S-a uitat țintă la ei și le-a zis: „La oameni lucrul acesta este cu neputință, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință."
Moștenirea vieții veșnice Atunci, Petru a luat cuvântul și I-a zis: „Iată că noi am lăsat tot și Te-am urmat. Ce răsplată vom avea?"
Isus le-a răspuns: „Adevărat vă spun că, atunci când va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al măririi Sale, la înnoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-ați urmat, veți ședea și voi pe douăsprezece scaune de domnie și veți judeca pe cele douăsprezece seminții ale lui Israel.
Și oricine a lăsat case sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau feciori, sau holde pentru Numele Meu va primi însutit și va moșteni viața veșnică.
Dar mulți din cei dintâi vor fi cei din urmă și mulți din cei din urmă vor fi cei dintâi.
Dar uneori, cel mai bine se-nțelege din trimiterile la alte versete ce au legãturã :
Matei 10/28_ _ Petru a început să-I zică: „Iată că noi am lăsat totul și Te-am urmat."
Isus a răspuns: „Adevărat vă spun că nu este nimeni care să fi lăsat casă sau frați sau surori sau tată sau mamă sau nevastă sau copii sau holde pentru Mine și pentru Evanghelie
și să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, frați, surori, mame, copii și holde, împreună cu prigoniri, iar în veacul viitor, viața veșnică.
Mulți din cei dintâi vor fi cei de pe urmă, și mulți din cei de pe urmă vor fi cei dintâi."
Luca 18/28 : Atunci, Petru a zis: „Iată că noi am lăsat totul și Te-am urmat."
Și Isus le-a zis: „Adevărat vă spun că nu este nimeni care să-și fi lăsat casa sau nevasta sau frații sau părinții sau copiii pentru Împărăția lui Dumnezeu
și să nu primească mult mai mult în veacul acesta de acum, iar în veacul viitor, viața veșnică."
Gândește-te, dacă ești musulman și datorită Evangheliei, puterii Duhului Sfânt și dorinței tale de a cunoaște Adevăratul Dumnezeu te pocăiești și dorești să-L urmezi pe Hristos... mai poți sta în casa părinților tăi sau să o târăști pe nevastă-ta după tine la biserică și evanghelizare?
La asta se referă Hristos acolo, la faptul că îți asumi credința în El și chiar dacă vei pierde lucruri din cauza asta vei câștiga altele cu profit de 10000%. Cum? Pierzi casa dar ai la dispoziție locuințele altora, în care tu ești găzduit, ca slujitor al Domnului; pierzi frați, surori, părinți, copii dar câștigi prieteni creștini, a căror părtășie înnobilează viața; pierzi terenul dar ai la dispozitie țări din lume pe care le-a trecut sub numele Regelui, pe care le-a pus la dispoziția Sa; și bonus câștigi persecuții - acestea se înscriu tot în răsplata actuală. Este (sau ar trebui să fie!) un prilej de bucurie când cineva a fost găsit vrednic să sufere din pricina lui Isus, pentru numele Său, de dragul Lui!
N-ai citat complet:"Oricine a lăsat case sau frați sau surori, sau mama sau nevasta, sau feciori sau hilde EPENTRU NUMELE MEU, va primi însutit. Aceasta înseamnă că atunci când un creștin trebuie sa aleagă între o persoana draga și Mântuitorul Hristos, îl alege pe Hristos! O prietena de-a mea care era foarte credincioasa s-a îndrăgostit - de un tip neinteresat de credință, s-au căsătorit și după ea își dorea sa meargă la biserica, el la prieteni și tensiunea a ajuns asa se mare încât el i- a spus : trebuie sa alegi, eu sau Dumnezeu Ea l-a ales pe Dumbezeu, el a divorțat și ea l-a cewsct singura pe fiul lor.
Adică acest verset spune ca tot ce ai tu să nu fie pe primul loc în viața ta ci Dumnezeu.
Adică acolo zice că sunt situații când trebuie să faci o lucrare (să iei ceva pentru biserica) și iei din bugetul familiei sau îți dai timp pentru lucrarea Domnului din timpul pentru familia ta
Sper că e clar.
Fii binecuvânt
DeProfundis99 întreabă: