Vorbesti de parca ai stii sigur ca Dumnezeu e barbat. "Daca" ramane "daca". Nu poti sa raspunzi la o asemenea intrebare. Indiferent care ar fi fost sexul puternic si care ar fi fost sexul slab, sau pe care dintre ei l-a facut primul Dumnezeu, nu inseamna ca avem o dovada a genului acestuia din urma.
Femeia e sexul puternic, cine ma contrazice vreau sa faca sex cu 3 o data 25 de ore poate? si o fata de 16 ani poate si cu 4, 5 un barbat ce poate?
dupa 5 minute e gata, in sex femeia e nr 1, barbatii au facut razboaie ca sasi demonstreze prostia si in fapte, o lume feminista ai fi pace in ea nu razboaie
Si nu numai atit. Daca observi Dumnezeu poate lua diferite forme dar nu vei patrunde sensul asta si nici de ce "poate".
Bai nu-i mai da femeii atata importanta prin virilitate ca nu e asa, degeaba si-o trage cu o suta de scule o samtamana la rand ca la orgasm ajunge greu sau deloc, pe cata vreme noi stim sa rezolvam asta intr-un timp mai scurt. Foarte putine sunt femeile care ajunge la orgasm in primele 15-20 de minute. Placerea maxima nu e in statul ca boul calare pe ea dand din cur in nestire pana adormi ca mi s-a intamplat si asta de vreo cateva ori cand am fost machit.
Nu stiu, dar hai sa vedem ce folosesc credinciosii : Tatal nostru, Creatorul, Parinte, Salvatorul, Mintuitorul, Atotputernicul; ti se par de gen neutru sau feminin?; de ce in nici o religie nu sint femei preot, de ce nici in conducerea vreunei religii nu sint femei, pentru ce la multe religii crestine femeia sta in biserica pe rinduri aparte?
Hello! Majoritatea zeităţilor din istorie sunt de sex feminin. Încă ceva- În primele două secole ale creștinismului, aproximativ 50% din biserici, au fost conduse de către femei.
Tot o femeie i-a spus apostolului Pavel să aducă Cuvântul lui Dumnezeu la Roma.
...Discuțiile astea fac dintr-o femeie normală, o misandră.
Crestinismul nu are de-a face cu zeitatile si da-mi te rog doua exemple de femei de care spui ca au condus vreo religie crestina
Se referă la povestea Papei Ioana. :p ( filmul despre care îți spune AxyTM )- o femeie care a condus Vaticanul, ea chiar se află în istorie.
E doar o legenda femeia papa si chiar daca ar fi adevarat a trebuit sa-si ascunda feminitatea.
Nu-i o legendă. Au mascat povestea domniile de la Vatican.
Și dacă a ascuns că-i femeie, ce dacă? Ai pus condiții pentru răspuns? :/
Spune-mi si ce religii au condus si cind sau merge cu crede si nu cerceta!
Atunci e adevarat conform filmului Codul lui DaVinci ca Isus a avut copii?
Religie creștină. Mai sunt scrieri istorice care susțin că pe vremea guvernatorului roman, Pliniu cel Tânăr, au existat două femei sclave, care se numeau diaconi- cele care formau biserica din Bitinia.
Nu persiflez deloc dar indiferent de ce dovezi imi dai istoria nu mai schimba nimic, de la inceputuri crestinismul a devalorizat femeia tratind-o ca pe un obiect din cauza asa zisului pacat originar, ca conducerea bisericilor a fost un loc doar pentru barbati si daca vei avea curiozitatea sa afli mai multe incearca sa mai citesti si ceva stiintific.
Istoria este o stiinta dar depinde mult de cei care o scriu si cum sute de ani istoria a fost scrisa de biserica.
Îți spun fapte reale pe care le poți verifica și tu, ce nu sunt scrise în biblie. La care adaugi că ar trebui să citesc ceva mai științific, când istoria este știință. Biblia nu este prima carte ce relatează faptele trecute. Se găsesc destul de multe cărți istorice încă din epoca antică. Ai auzit bine de Herodot, Tucidide și Suetonius. Ce ți-am relatat eu s-a petrecut în perioata lui Corneliu Tacit.
Daca te-ar fi interesat cu adevarat, adevarul despre crestinism cu siguranta ai fi avut ce sa descoperi. In primul rind ca Crestinismul are la baza lui milioane de crime, adica mult singe, asa cum ti-am spus o dogma creata de barbati pentru asi consolida puterea, o religie in care femeile nu pot decide, si nu in ultimul rind creata dupa o carte de istorie a unui popor (adica evreii) si anume Vechil Testament!
Bun, și care este ideea? Că ai ajuns la alt subiect. Vorbeam despre femeia care a avut puterea în biserică în primele 2 secole.
Și tocmai pntru că m-a interesat creștinismul știu ce tu nu știi.
In crestinism nici macar Maria mama lui Isus nu a avut puterea si tu vrei sa-mi spui de cine?