anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca Isus ar fi fost nascut dintr-o fecioara, asta ar fi fost o minune mai mare decat toate celelalte luate la un loc. Totusi acest fapt este mentionat doar la inceputul Evangheliilor, ca o nota biografica (cum s-a nascut el). Nimeni dupa aceea nu mai vorbeste despre asta. Nici el nu le spune ucenicilor lui, nici ucenicii nu-l intreaba, nici ei intre ei (ucenicii) nu discuta (de fapt, nici nu par a avea cunostinta despre acest eveniment), nici Maria nu vorbeste cu nimeni, totul este trecut sub tacere. Cum asa? O minune ca asta sa nu fie comentata de nimeni! Este drept, Isus a zis ca are ca tata pe Dumnezeu, dar asta putea fi inteleasa si altfel. Si evreii spuneau ca au ca tata pe Avram, desi fiecare avea propriii lui parinti. De ce credeti ca a fost trecuta sub tacere o asa mare minune de catre toti (inclusiv de catre scriitorii epistolelor - Pavel si ceilalti)?

27 răspunsuri:
| Moisie a răspuns:

Pentru ca asa o minciuna nici lor nu li se parea credibila.
Mai ales ca pe atunci toata lumea stia ca Isus este copilul din flori al soldatului roman Iulius Abdes Pandira

| suffarstar a răspuns:

Intr-adevar,in multe cazuri Biblia ofera suspect de putine informatii cu privire la niste evenimente foarte importante. In Geneaza se vorbeste despre Creatie in 1-2 capitole,ceea ce e extrem de putin in comparatie cu alte evenimente nu asa de importante,de exemplu in Leviticul se expun multe regului de la igiena pana la morala,dar pentru niste evenimente importante precum aparitia vietii,sufletul,originile lui Isus,copilaria Lui,rudele Lui,nu s-a gasit mai mult loc.
Presupun ca cineva s-a "ingrijit" ca aceste lucruri sa nu fie relevate omului de rand. Si prin "cineva", ma refer la Biserica din timpul Evului Mediu. Se presupune ca multe alte evanghelii, carti, au fost catalogate ca fiind apocrife si arse, in cel mai bun caz fiind pastrate la Vatican.

| Elvina a răspuns:

Sunt multe treburi ascunse pe care Biblia nu le conține. Nu uita că cel care a definitivat forma Bibliei de azi a fost Constantin cel Mare scoțând vreo 45 de texte din Biblie. Oare de ce au fost aleși doar cei 4 evangheliști și nu alții, cum ar fi Petru, cel pe care Isus îl iubea cel mai mult? Ce se întâmplă între vârsta de 12 ani și 30 cu Isus? Faptul că Maria l-a născut virgină nu avem cum să știm. Să fie virgină înainte este posibil. Ideea aceasta cum că ea a rămas virgină a apărut mai târziu în religie, a fost pusă de oamenii de sus pentru a manipula. Dacă citești nițel despre viața zeilor egipteni ai să vezi că și acolo sunt zeițe care au născut și au rămas virgine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma eu sant crestin ortodox, si stiu altfel.Iar daca fecioara Maria nu ar fi fecioara, tot nu ar fi nici o problema.Si daca Iisus ar fi un simplu om, asa cum s-a si nascut dealtfel si suferit, tot nu ar fi nici o problema.Si eu spun despre atei in general ca sant prosti bata, mai ales ca unii se lauda ca au citit religie ori religii.da prosti bata ii cred.da pe ei nu-i deranjeaza si la borsul meu nu veni nici unul macar.ca i-as fi dat, da nu a venit.este unul mai prost decat prostii care nu stiu ce rasa e unul moisie da este un specimen foooaaarte rar.asta daca nu e si fudul atunci nu e prost destul.da uite chiar si asa si tot nu e o problema.

| ada92 a răspuns:

Isus a spus clar că a fost mai mult decât un om bun. El a afirmat: „Sunt Fiul lui Dumnezeu" (Ioan 10:36). Bineînţeles, oricine ar putea pretinde că este Fiul lui Dumnezeu. Dar, dacă declaraţia lui Isus ar fi falsă, cum ar fi el considerat? Cu siguranţă, nu un om bun, ci un mare impostor!
Mărturia cea mai demnă de încredere a depus-o însuşi Dumnezeu. El a spus de două ori despre Isus: „Acesta este Fiul meu" (Matei 3:17; 17:5). Scripturile consemnează doar câteva ocazii în care s-a auzit pe pământ vocea lui Dumnezeu, iar în două dintre acestea El l-a numit pe Isus Fiul său! Dumnezeu are mulţi fii cereşti. Însă Isus este unic. Este singura fiinţă creată direct de Dumnezeu. Toate celelalte lucruri au fost create de Dumnezeu prin intermediul acestui Fiu unic-născut (Ioan 3:18 Coloseni 1:16).

| doctorandus a răspuns (pentru ada92):

Atat ca la evrei a fi fiu al lui Dumnezeu insemna altceva decat a ajuns sa insemne la crestini.

| ada92 a răspuns (pentru doctorandus):

Adica? Ce insemna?

La evrei a fi fiu al lui Dumnezeu inseamna a fi un profet, un mare preot sau un rege care conducea poporul pe calea infaptuirii vointei lui Dumnezeu.

Profet, rege si mare preot e una, fiul lui Dumnezeu e altceva. De ex. samariteanca la numit pe Isus profet sau prooroc (ea nu stia ca era fiul lui Dumnezeu?)Ioan 4:19. In Evrei 5:5, 6 este numit mare preot si tot aici Dumnezeu il numeste fiu si profet in acelasi timp. Deci cred ca exista diferenta

1. In Vechiul Testament sunt mai multi fii ai lui Dumnezeu (de ex. tatii uriasilor).

2. Asta insemna fiu al lui Dumnezeu la evrei, nu insemna ca fiul lui Dumnezeu e la randul lui Dumnezeu sau ca ar fi fost conceput de Dumnezeu, adica nu era la fel cum fiul unui caine e tot caine, iar fiul unui pisoi e pisoi.

| Holiday a răspuns:

Ma intreb cine i-a facut control ginecologic Mariei...

Normal ca Dumnezeu a creat totul, si ingerii sunt fii lui, si Adam a fost numit fiul lui Dumnezeu, iar noi suntem descendeti lui Adam. Insa Isus este unic in sensul ca a fost singurul pe care Tatal sau l-a creat in mod direct. El este Fiul intai nascut din toata creatia (Col. 1:15). Isus este „inceputul creaţiei lui Dumnezeu" (Rev. 3:14). Rolul pe care l-a avut el in procesul de creare a fost, de asemenea, unic. Fiul unic-nascut nu a fost Creatorul, sau Proiectantul a tot ce exista, ci reprezentantul, sau mijlocul, prin care Dumnezeu a creat toate celelalte lucruri. (Ioan 1:3, 1 Cor. 8:6).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"(de fapt, nici nu par a avea cunostinta despre acest eveniment)" Ma intreb cum ai gandit-o tu pe asta. De vreme ce Iisus a spus ucenicilor ca el este fiul lui D-zeu nu inseamna ca implicit au avut cunostinta despre acest eveniment, despre minune adica? Ca doar nu ar fi crezut altceva in afara ca ar fi fost o minune. Cum ar fi putut fi Dumnezeu tatal lui Iisus daca nu printr-o minune? Mai incapea loc de indoila din acest punct de vedere? Si nu a fost trecuta sub tacere, ci nu s-a mai scris despre aceasta minune cum nu s-a mai scris in mod repetat nici despre alte minuni, savarsite de ex de Iisus. De ce ar fi trebuit sa se tot trambiteze pe aceste subiecte? Biblia e scrisa pe un interval de 1000-1500 de ani, cam multe relatari si lesne de inteles ca au existat altele mult mai importante de scris decat sa se bata toba mult si bine pe un singur eveniment. Sau ar fi trebuit ca cei care au scris sa detalieze fiecare secunda traita de Iisus? Si daca facea cineva asta, tot nu era de ajuns pentru unul care oricum nu crede. Atatea intrebari : de ce nu s-a scris aia, dar aia de ce s-a scris asa, dar unde scrie aia? Intrebarile astea pot fi puse doar de 2 categorii de oameni : necredinciosi ori aceia care nu sunt in stare sa inteleaga biblia.Prea multe noduri in papura mai gasiti acestei carti.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e vorba de noduri in papura. Te grabesti cu concluziile. E vorba pur si simplu ca vrem sa intelegem, sa clarificam, daca se poate, unele lucruri. Si lui Dumnezeu cred ca ii place mai mult de unul care isi pune intrebari decat de unul care crede orice. Am auzit, de exemplu, ca propovaduiesc unii - Baha'i - o religie venita de prin Persia si multi se iau dupa ei. De ce? Pentru ca nu isi pun intrebari si nu cauta sa se convinga daca e adevarat ce spun aia. Ucenicii puneau si ei intrebari (Doamne, talcuieste-ne pilda cu...) si lui Isus ii placea de ei ca isi pun mintea sa inteleaga. Tu spui: "Cum ar fi putut Dumnezeu sa fie tatal lui Isus daca nu printr-o minune?" Am aratat mai sus ca acest lucru putea fi inteles si altfel Chiar si noi putem zice ca suntem fiii lui Dumnezeu din moment ce ii spunem "Tatal nostru". Eu vad cat se poate de normal sa ne intrebam de ce Maria nu spune la nimeni ca l-a nascut fara interventia unui barbat, de ce Iosif nu spune la nimeni ca nu el este tatal lui Isus si alte intrebari, precum cele mentionate mai sus.

| costis a răspuns:

Eu nu cred ca a fost "trecuta sub tacere".
Insa in mintea ucenicilor erau minunile din timpul propavaduirii, Inaltarea le cer, pogorarea Duhului Sfant si cele care au urmat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

Eu vad ca Biblia este totusi o carte. Daca iei la puricat intreaga Scriptura, vei avea sute ori mai mult de atatea intrebari. Pt ca biblia e scrisa in pilde, pentru ca multe sunt spuse cu talc, pentru ca este o carte in cele din urma nu poate cuprinde chiar detaliu cu detaliu. Acolo sunt relatate fapte ale unora, vieti ale altora, e vorba de ani si ani si ani. Ca sa se scrie in detaliu absolut tot, tot este chiar imposibil. Si unele intrebari mi se par puerile si puse asa pe negandite.

| Marian001 a răspuns (pentru Elvina):

"Trecuta umbra legii, si darul a venit ca precum rugul n-a ars fiind aprins, asa fecioara ai nascut si fecioara ai ramas, in locul lui Moise, Hristos. Mantuirea sufletelor noastre."
Iata si aceasta fraza din evanghelia de la Matei Cap 1

| Marian001 a răspuns (pentru Marian001):

Scuze:Iar naşterea lui Iisus Hristos aşa a fost: Maria, mama Lui, fiind logodită cu Iosif, fără să fi fost ei înainte împreună, s-a aflat având în pântece de la Duhul Sfânt.
19. Iosif, logodnicul ei, drept fiind şi nevrând s-o vădească, a voit s-o lase în ascuns.
20. Şi cugetând el acestea, iată îngerul Domnului i s-a arătat în vis, grăind: Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logodnica ta, că ce s-a zămislit într-însa este de la Duhul Sfânt.
21. Ea va naşte Fiu şi vei chema numele Lui: Iisus, căci El va mântui poporul Său de păcatele lor.
22. Acestea toate s-au făcut ca să se împlinească ceea ce s-a zis de Domnul prin proorocul care zice:
23. "Iată, Fecioara va avea în pântece şi va naşte Fiu şi vor chema numele Lui Emanuel, care se tâlcuieşte: Cu noi este Dumnezeu".

| fllu07 a răspuns (pentru Elvina):

O mica corectura: nu constantin cel mare a definitivat Biblia, ci Dumnezeu.
efesni 4:5 spune ca Dumnezeu vrea ca oamenii sa ajunga la cunostinta exacta despre el. daca constantin scotea si baga ce vroia el din/in textul biblic, cum mai cunosteam noi exact?

| milan9 a răspuns:

Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU!
Este o diferenţă ca de la cer la pământ între DUMNEZEU FIUL pe de parte, existent din veşnicie şi CREATOR al tuturor lucrurilor, şi "creaţia" Sa pe de altă parte!

În toată Biblia expresia "întâiul născut" se referă la un fiu din aceeaşi "familie", de aceeaşi "natură" cu ceilalţi din respectiva familie: dacă e vorba de fiu al lui Iacov e din "familia" lui Iacov, daca e "fiu" dintr-un regn animal atunci e de ACEEAŞI NATURĂ CU SPECIA RESPECTIVĂ şi nu om sau altceva, dacă e numit fiu al lui Faraon înseamnă ca este fiu ŞI NU CREATURĂ "meşterită" de faraon!

Şi pe acelaşi raţionament, dacă Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU, înseamnă că e de ACEEAŞI NATURĂ CU TATĂL "FIULUI"!

| milan9 a răspuns:

Fiul NU este o "creaţie"! Nimeni nu Îl poate confunda pe Dumnezeu Fiul cu creatura, PE CARE El a CREAT-O!

Iată pe Dumnezeu Fiul prezentat ca şi CREATOR: thinking

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU El (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL (Hristos) ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE ŞI TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

,, Eu si Tatăl meu una suntem" a spus-o chiar Fiul lui Dumnezeu.
Si din context se pare ca toti au inteles ca s-a recunoscut a fi una cu Dumnezeu!

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ
EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia (Mica) 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI.", etc...

| Elvina a răspuns (pentru fllu07):

Oare? Nenea ăla care și-a omorât fiul și a mai dus războaie în numele lui Dumnezeu, deși Isus a spus că cine „omoară cu sabia, de sabie va fi ucis"? Da. El le-a modificat. Lui Dumnezeu nu îi pasă că zilnic mor mii de copii în Africa și crezi că lui îi pasă de ceva scris acum mii de ani? Pe bune, în istorie doar cel puternic rămâne.

Să îți amintesc că Dumnezeu a uitat de oamenii care au murit în lagăre? Sau că uită zilnic de copiii care mor de foame în Africa? Crezi că îi pasă măcar o secundă de noi, sau de o carte? Mă îndoiesc.

Din nou aceiasi chestiune: oamenii il fac vinovat pe Dumnezeu pentru suferinta lor, si a celor din jur. dar ti se pare logica ideea? adica Dumnezeu in marea sa iubire isi jertfeste fiul pentru nistte pacatosi, apoi sa ii urasca si sa le cauzeze tot felul de suferinte, dureri, pierderi?
imagineaza-ti urmatoarea scena: esti pe un bulevard aglomerat unde actioneaza un hot de buzunare. pentru a iesi basma curata, fura din buzunare, apoi striga cat poate: hotu, hotu, prinde-ti hotul. si el se retrage discret. eeh, asa se intampla si in univers. desi Dumnezeu a creat totul, nu el conduce lumea. nicaieri in biblie nu se spune ca el ar conduce lumea, in schimb, se spune despre diavol ca o conduce: Ioan 12:31, 14:30. ceea ce se intampla acum in lume, cazurile amintite de tine: copii morti in intreaga lume, nu numai in africa, boli, abuzuri, coruptie, moarte, nedreptate... etc sunt efectele guvernarii demonice. dar exista o veste buna: in curand Iehova va inaltura toate aceste probleme, si de aceea mergem noi la usi, nu sa ne atragem adepti, ci sa ii anutam pe oameni de schimbarile ce urmeaza. pentru ca... Dumnezeu a promis. si va indeplini. dar oare de la noi ce asteapta? pentru ca, fii sigura: cei care ii intorc spatele azi lui Dumnezeu, nicidecum nu vor vedea aceste promisiuni indeplinite. vor muri, dar inainte vor recunoaste umiliti cine este Iehova. Ezechiel 38:23

Stiu că în Biblie scrie că lumea asta e condusă de Diavol, dar Dumnezeu care e iubire cum zici tu, de ce stă și nu face nimic? De ce nu îi ajută pe oamenii care suferă? Și apoi, unde în Biblie scrie de Iehova? Să îți amintesc că evreii îi spuneau lui Dumnezeu Iahve și nu Iehova? Și apoi, despre timpurile de pe urmă se vorbește încă de pe vremea lui Isus - de acum 2000 de ani. De ce ar fi acum vremurile de pe urma? Nimeni nu știe asta.

Simplu. Dumnezeu asteapta cu nerabdare sa repare daunele create de Diavol si rebeli. Iov 14:14, 15. apoi El nu "sta", ci conduce o campanie mondiala de anutare a regatului sau, ca unica solutie la problemele omenirii. apoi daca ar interveni, si i-ar scuti ep oameni de suferinte Dumnezeu nu si-ar respecta cuvantul prin care a spus ca daca oamenii nu vor asculta in mod sigur vor muri, dar si alte suferinte. Geneza 2:15-17. mai mult de cat atat, Dumnezeu a fost invinuit de satan ca Iov ii slujeste ca are averi, si familie, si animale pe tot pamantul. dupa ce a venit tot necazul peste iov, el a ramas fidel, dar diavolul a reformulat acuzatia: observa te rog iov 2:4!
aici satan diavolul a folosit cuvantul "omul" nu iov, si se refera la fiecare dintre noi. oamenii. in plus, ar fi foarte usor sa fii ascultator sa crezi in Dumnezeu, sa fii om bun, cand toate iti merg bine, nu? dar mai ai aceiasi atitudine cand iti merge rau? mai ai credinta in Dumnezeu? il mai consideri o persoana reala, sau doar ca pe cineva care il scoti de la naftalina, duminica, sau mai rau, la pasti si carciun. si cel mai important aspect pentru care nu intervine Dumnezeu sa ilature suferinta este ca El nu vrea ca oamenii sa fie distrusi, ci, cat mai multi sa ajunga la cainta, sa-l cunoasca, si sa traiasca vesnic. 2Petru 3:9! daca distrugea lumea acum 50 de ani? noi mai traiam? am ajuns la cea mai simpa intrebare a ta: unde scrie in biblie despre Iehova? incep prin a-ti spune ca in manuscrisele originale apare de peste 7.000 de ori. apoi poti cauta in biblia ta la isaia 42:8 sau Psalmul 83:18. daca in aceste versete apare cuvantul Domnul, in loc de Iehova, poti consulta nota de subsol de la geneza 22:17. (aici sigur apare) si ca sa te convingi poti consulta si o biblie cat de veche, de ex eu am 2 una din 1913 si una din 1878 ambele traduse de Biserica Ortodoxa Romana, si stupoare: peste tot numa Iehova Iehova, Iehova. de ce acum, in editiile care le tiparesc apare Domnul? oaare nu pentru ca vor sa ascunda numele divin? si referitor la modul in care pronuntau evreii numele lui Dumnezeu mi-a venit in minte o explicatie plauzibila, zic eu: in romana zici ion, in engleza john, in germana iohan, in greaca ioannis, iohanis. cam aceiasi chestie este si cu numele lui Dumnezeu, Iehova.

| Pinocchio a răspuns:

Este comentat mult, chiar si carti sau ocupat de aceasta tema.
Trebuie sa fii foarte naiv sau copil sa crezi asa ceva (ori credincios si atunci crezi TOT).