| KhludCiprian a întrebat:

Daca la finalul vietii veti intalni viata inteligenta, adica alieni si sa zicem ca am putea gasi o metoda de a vorbi cu ei si schimba diferite elemente de cultura.

Credeti ca ei ar fi salvati doar daca li s-ar zice evanghelia? Ai zice unui animal inteligent despre Isus?

Daca ar fi un animal inteligent cat sa inteleaga oamenii si am avansa cat sa vorbim cu el, sa zicem delfinii sau un corb, credeti ca are sens sa le zicem despre Isus?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Daca acei extraterestri ar fi mai primitivi decat noi, si am incepe sa le spunem despre Isus, poate ca ar ajunge sa ne creada. La fel cum amerindienii au ajuns catolici inversunati. Civilizatiile mai ramase in urma au tendinta de a asculta de cel mai avansat, fiind convinsi ca acestia stiu mai bine. Poate asa am pati si noi daca am fi vizitati de o civilizatie extraterestra atat de avansata incat sa depaseasca total nivelul nostru de intelegere. Daca ei ar incepe sa ne spuna ca detin adevarul suprem si ca ar trebui sa trecem la "religia" lor, probabil multi dintre noi n-ar sta prea mult pe ganduri.
Oare cum ar fi daca am clona un hominid disparut cu multe mii de ani in urma, si apoi am incepe sa-i spunem despre Isus? Poate ca l-am putea face sa-l venereze, tinand cont de faptul ca unii homonizi aveau un grad de inteligenta asemanator cu cel al unor bastinasi din unele triburi izolate din prezent. Dar daca ar fi vorba de o specie cu mult diferita de noi, cum ar fi un delfin sau corb, ar fi cam stupid sa le spunem. Poate ca ar fi stupid si din partea unor extraterestri avansati sa ne spuna noua asa ceva, pentru ca noi am fi ca niste animale comparativ cu ei. Diferenta dintre ei si noi ar fi mai mare decat cea dintre noi si delfini, probabil. In cazul omului, s-a vazut in istorie ca am venerat diverse specii "inferioare" ca zeitati. Ma refer la animale precum lupii, crocodilii sau jaguarii. Desi eram cu mult mai avansati decat ei, ii veneram ca pe niste zei. Dar ca o specie inferioara sa venereze una superioara, nu s-a intamplat inca, bineinteles, si ar fi interesant de observat un asemenea fenomen. S-a intamplat doar ca o civilizatie inferioara umana sa-l venereze ca zeu pe omul alb, european, mai avansat.

31 răspunsuri:
| KhludCiprian explică (pentru RedDeath):

@RedDeath - glumesti?

Deci cred ca intrebarea e foarte clara. Cimpanzeii ca adulti sunt evaluati ca au mintea unui copil de 4-6 ani. Si un copil de 4-6 ani chiar poate intelege despre Isus sau Mahomed. Deci este o posibilitate practica sa poata intelege despre Isus.

Nu are rost sa le zici despre "cel mai mare miracol" de pe pamant?

Multumesc de raspuns. Probabil ca trebuie sa detaliezi.