Si tu chiar crezi ca acum cateva mii de ani un singur om a fost in stare sa construiasca o ambarcatiune atat de mare si solida incat sa incapa toate speciile de animale... in conditiile in care abia reuseste tehnologia zilelor noastre?
asta cu pestii e ultima intrebare
Repet ce am zis in trecut (cu toate ca nu e raspunsul pe care il cauti) :
Decat sa speculam si sa o ardem cu "it's magic", nu mai bine acceptam ca a fost o simpla poveste nu un eveniment real?
--------
Hai totusi sa speculez si eu : a impartit apa si pestii in categorii in functie de necesitatile lor (pestilor).
SAU, o varianta mai buna, le-a dat pestilor scuturi magice.
Dupa ce gati cu pestii, intreaba de copaci, flori, etc dupa potop. Eu zic ca si plantele au primit scuturi magice ca sa nu moara sub apa.
Icre? Hai sa gindim un pic mai avansat si sa o spunem pe aia mai plauzibila - specia de extraterestri care ne-a plantat aici s-a gindit sa faca un reboot si i-a zis lu' nea' Noe sa isi faca o barca MARE in care a luat fie pui mici, fie mostre ADN pentru a fi clonati/readusi in eprubeta mai tirziu, dupa "potop". Probabil ca tot cam atunci au disparut de fapt dinozaurii, ca sa ramina omul in virful lantului trofic. Acuma nah, se poate divaga mult pe tema asta. Cert e ca potopul biblic a existat, intr-o forma sau alta (cel mai probabil la sfirsitul ultimei glaciatiuni).
Pai daca luam povestea ca fiind adevarata, sunt sigur ca se gasesc niste raspunsuri din partea "religiosilor", eu stiu...apa magica sau poate pe vremea aia pestii erau hibrizi..cine stie
Nu are cum sa fie adevarata povestea lui Noe. Chiar nu conteaza ca nu exista absolut nicio dovada ca Pamantul ar fi fost in intregime sub apa acum 4000 de ani? Exista si copaci care inca traiesc azi si care au mai mult de atat. E pur si simplu un mit, o legenda. Nu stiu de ce nu pot oamenii accepta asta o odata.
Decat sa inventam diverse variante, nu mai bine zicem ca a fost o simpla poveste nu un eveniment real?
"Studiile ne arata ca cei mai multi NU au supravietuit"... pai de ce nu? Ai un zeu atotorice care ar fi putut sa faca in asa fel incat sa salveze si vietatile din apa. De ce au fost cele de pe uscat mai importante decat cele din apa?
Cu ce au gresit pestii & co?
Avand in vedere ca zeul tau e atotorice, de ce nu a ucis doar oamenii printr-o boala sau ceva care sa ii afecteze doar pe ei? Nu era destul de dramatic?
„Decat sa inventam diverse variante, nu mai bine zicem ca a fost o simpla poveste nu un eveniment real?" – Nicidecum. Pentru ca, daca vom proceda astfel, vom da socoteala inaintea lui Dumnezeu pentru minciuna.
„pai de ce nu? Ai un zeu atotorice care ar fi putut sa faca in asa fel incat sa salveze si vietatile din apa. De ce au fost cele de pe uscat mai importante decat cele din apa?" – Dumnezeu exista. Intreaba-l pe El. Eu nu stiu sa raspund la asta.
„Avand in vedere ca zeul tau e atotorice, de ce nu a ucis doar oamenii printr-o boala sau ceva care sa ii afecteze doar pe ei? Nu era destul de dramatic?" – Iti stau la dispozitie pentru un studiu biblic pe tema asta, oricand vrei. Doar sa iti iei un caiet, un pix si Biblia. Daca nu intelegem ceva, ne rugam pentru intelepciune, amandoi.
PS: Ma bucur sa vad ca, desi pana acum te plangeai ca nu mai scapi de mine, ai revenit la ganduri mai bune. Dumnezeu te iubeste, Gaia!
" Eu nu stiu sa raspund la asta"... bravo. Incepi cu sinceritatea. E un inceput. Acum baga sinceritatea si in locul favoritismelor si a ignorantei si zi "nu stiu" in loc sa-ti bagi zeul tau in discutie iar cand vine vorba de zeii altora, sa accepti ca variantele lor sunt la fel de valide ca varianta ta.
"ai revenit la ganduri mai bune"... tot absurditati zici de multe ori si nu am chef sa vad cum ii prostesti pe unii care nu stiu sa iti raspunda la idiotenii.
„ bravo. Incepi cu sinceritatea. E un inceput." – te invit sa reiei raspunsurile mele din trecut. Vei gasi de mai multe ori acceptarea a ceea ce nu stiu. Acum ia-le si pe ale tale. Exact!
„Acum baga sinceritatea si in locul favoritismelor si a ignorantei si zi "nu stiu" in loc sa-ti bagi zeul tau in discutie iar cand vine vorba de zeii altora, sa accepti ca variantele lor sunt la fel de valide ca varianta ta." – As face asta, daca nu ar exista. Dar tin prea mult la El ca sa fac asta. Diferenta dintre noi doi este ca eu mi-am clarificat crezul. O vei face si tu, de aia ma bucur ca esti pe aici si nu te poti rupe.
„ tot absurditati zici de multe ori si nu am chef sa vad cum ii prostesti pe unii care nu stiu sa iti raspunda la idiotenii." – E buna si motivatia asta. Din pacate insulta nu este un raspuns. Pentru ca la intrebarea mea inca nu ai reusit sa aduci o alternativa serioasa, ci doar un misto ieftin si arogant.
Daca e sa luam Biblia ca fiind adevarata atunci omenirea se trage din doua randuri de incest
A si oile fac pui dungati daca se uita la bete care au dungi atunci cand se imperecheaza.
MineIsLikeABridge întreabă: