Jasser,normal că se pricepe la copiat,dacă ar fi scris el cu mânuţele lui nu mai înţelegea nimeni nimic.
Oricum,Ray,eşti cam ipocrit,în unele întrebări zici că fiecare crede în ce vrea,că nu ai nimic cu nimeni bla,bla, bla, iar în altele îi ataci pe toţi cei care cred, mai ales pe cei dintr-o religie aparte, ştii tu care plus întrebările tale luate de pe net.
Deci până la urmă cum rămâne cu "fiecare crede în ce vrea?"
Ipocrizia ta stă tocmai în faptul că afirmi că nu ai nimic cu cei care cred,în shimb, pe de altă parte îi critici şi îi judeci pe toţi!
Nu ţi-am răspuns la nimic, pentru că nu ai întrebat nimic ai dat doar un copy de pe net, pe care nici tu nu l-ai citit, ci doar voiam să îţi arăt că greşeşti atunci când zici că "fiecare crede în ce vrea" şi că nu ai nimic cu nimeni pentru că nu este aşa.
Tu de fapt ai ceva toţi creştinii, iar prin întrebările şi răspunsurile tale îţi arăţi frustrările faţă de toţi creştinii!
@"Dacă mergem înapoi la începuturile lucrurilor...". Pentru tine "inceputul lucrurilor" e un cimpanzeu si o banana; ce rost are sa te mai obosesti cu Sf Augustin?
"Răspunsul este simplu: de mic ai fost învățat de părinti" - De unde știi, prietene? Tatăl meu era alcoolic. Nu m-a învățat carte, darămite bazele creștinismului. M-a învățat să bat și să trec peste oameni, să îmi cunosc interesul, indiferent de prețul pe care cei din jur îl vor plăti. La 19 de ani eram doar un golan alcoolic, abonat al discotecilor din Regie și pentru care țigările și femeile erau mai importante decât pâinea și viitorul, unul ce se chinuia cu ultimul an de liceu, călcând pe urmele bătrânului și, pe deasupra cu gânduri de suicid. Bașca, eram... ateu.
Dumnezeul ăsta de care tu faci mișto, mi-a salvat viața și m-a făcut ce sunt astăzi. Nu niște argumente idioate și nici multele cărți de filosofie devorate. Nu cunoșteam pe atunci altceva din Biblie, în afara pasajului din 1 Corinteni 13, la care m-am oprit doar pentru că, însetat de dragoste, mi se părea că acesta este etalonul.
Vorbești de Freud fără să îi cunoști opera și limitele, faci apel la psihologie și medicină fără să fi stat măcar o dată la un curs, citezi filosofi, fără ca măcar să fi auzit de ei, interpretezi articole din constituție înainte ca măcar să le fi înțeles, jignești - fără să realizezi că intoleranța sau discriminarea sunt ilegale în țara asta. De fapt, până unde vei merge cu ignoranța? Dumnezeu va continua să existe chiar și atunci când tu însuți nu vei fi decât țărână pe pământ și un suflet ce așteaptă judecata.
Te rog, dacă asta va îți face plăcere și dacă consideri că iar te contrazic în mod răutăcios, să îmi mai dai ignore o dată...
Ray... nici un om nu mi-a fost aproape atunci. De ce crezi tu ca un om realizat, cu toate la locul lor in viata lui, cu atata munca pe cap, ar mai petrece atata timp in a le spune celorlalti ca ceea ce a experimentat... merita, daca nu pentru ca pentru el nu e doar o poveste de adormit copii? Dumnezeu e acolo, fratioare. Mai aproape decat credem.
Ray, am lucrat 13 ani pe strada, printre dependenti. De la aurolac la heroina le-am vazut pe toate. Am carat in spate la spital oameni care au crezut ca nu merita sa mai traiesti. Unii mi-au murit in brate. Nu am vazut pe nimeni care sa scape prin religie de aceste probleme! Eu nu propun o religie seaca, ci un Dumnezeu viu, o persoana. Pe cat pare de greu de crezut... te sfatuiesc ca atunci cand vei ajunge la greu, cand nu vei mai avea pe ce sa te bazezi, dezamagit de oferte, cand vei ajunge la disperare, sa strigi catre El. Nimeni nu va sti, nimeni nu va rade de tine. Dar vei fi surprins, iti promit!
Foarte bun si foarte eleborat de asemenea si foarte documentat, il voi pune la favorite!
Si totusi,ce te deranjeaza pe tine ca altii cred? si eu sunt ateu,dar nu ma f.e grija de ce fac altii,treaba lor,te asigur ca daca te nasteai intr-o tara araba,si da,te invatau de mic cu asta, nu mai aveai tu niciun liber arbitru in alegerea religiei tale, in cel mai bun caz, dar in cel mai bun caz erai dat afara din casa daca nu mai credeai in ce ai fost invatat si nu-l mai venerai pe allah, defapt...erai omorat, calcat in picioare de oameni, am inteles, nu ti s-a dat voie sa-ti alegi "religia"ca dabea te nascusei si ai fost botezat crestin ortodox, SI? chiar iti pasa tie ca te-a scaldat ala acu 18 20 25 de ani intr-o oala? cand iesi afara nu ai un titlu deasupra capului Crestin Ortodox Raymusic,daca chiar esti ateu cum pretinzi chestia asta nu are nici o importanta,ateu ai devenit prin felul tau de a gandi,setea de cunoastere/sictiru de incultura,si inca ceva,frica de moarte este factorul principal dupa parerea mea in religie,toti cand imbatranesc devin mai credinciosi,spune-mi tu sincer,daca vreo ruda de a ta,batrana,o vezi ca se duce la biserica mereu,si din cand in cand iti mai zice si tie ca e bine sa te rogi si chestii de genu,tu ca esti ateu vei face pe spartanul si incepi sa ii explici teoria chibritului? sau daca o auzi ca zice doamne ajuta,si chestii de genu,daca ai minimum de iq nu vei face asta,oamenii aia nu mai au mult de trait probabil,si nu le vei lua speranta ca poate,dupa ce se duc de pe pamantu` asta,mai exista si altceva,cat despre indoctrinatii de pe TPU...ce sa zic,mari crestini care incep sa jigneasca daca aud ca esti ateu(ori ti se pune o eticheta ateu=satana,ca ala te-a facut sa nu crezi si vrajeli de genu)sincer eu nu sunt adeptul nici unei teorii,teoria big bangului? hai serios,da,oamenii de stiinta chiar incearca sa aduca dovezi(nu a fost demonstrat inca)despre formarea universului si nu-ti arunca biblia-n mana,ia si citeste,asta e adevarul(sincer una dintre cele mai amuzante lecturi de care am avut parte "biblia")si o parere asa de final,pentru mine big bangul are aceiasi valoare ca restul religiilor de pe pamant,si da din nimic s-a facut nimic,not,nimeni de pe pamantu asta nu stie raspunsul,dar nimeni,unii doar au impresia ca il stiu,astia mai religiosi asa de felul lor,oricat v-ati bate capsoru ala nu veti ajunge la nici un rezultat,mereu vor veni intrebari la care nu vor stii sa raspunda, dar e foarte bine sa-ti pui intrebari si sa nu te multumesti cu ce ti se ofera, asa vei avansa din punct de vedere intelectual si perceptia ta asupra vietii se va schimba, asa ca traiti-va viata aici pe pamant, ca atunci cand veti inchide ochii sa nu aveti niciun regret.