anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca nu ar fi existat niciodata religia si nimic din ce tine de religie ce s-ar fi intamplat? Cum vezi o lume fara Odin, Loki, Valhalla, etc?

9 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Am citit o intamplare care mi-a placut foarte mult.,, Adus în sala de cursuri de un elev de-al meu, un tânăr pachet de muşchi ca luptătorii de K1, cu creastă blondă, gelată, şi cu un lănţic gros de-un deget la gât m-a acuzat mirat că sunt credincios. Cu aere de superioritate în problema divinităţii, sigur pe el ca Saul din Tars şi cu nasul pe sus ca preotul Caiafa, flăcăul mi-a dezvăluit: "Vă pot demonstra, că Dumnezeu nu există!". "Cum?" am întrebat zâmbind. "Vă aduc cărţi, vă aduc DVD-uri, vă aduc ce doriţi. Şi vă demonstrez că nu există! Am cercetat!". "Ai toate dovezile? Dacă ţi-a scăpat ceva?". "Nu mi-a scăpat nimic. Nu există pur şi simplu Dumnezeu. Nu se poate demonstra".

În faţa a peste 15 perechi de ochi curioşi, am făcut câţiva paţi înspre el, am ajuns la băncuţa unde stătea, şi l-am întrebat aproape în şoaptă: "Câţi ani ai?". "19″. ". Mulţi înainte. Eşti tânăr, eşti frumos… Să presupunem că acum eşti la spital. Eu sunt medicul, tu pacientul. Te-am consultat şi îţi comunic diagnosticul: Iubitule, ai cancer la ficat. E atât de avansat, încât la ora asta nici un medicament de pe piaţă nu te mai poate vindeca, nici o clinică din lume nu te poate opera. Nici un doctor nu te pot ajut, cu nimic. Îmi pare rău, dar trebuie să-ţi spun: mai ai de trăit decât 6 săptămâni. Dacă ar fi aşa, ai vrea ca Dumnezeu să existe?"…

Băiatul a tăcut o clipă. Apoi, ruşinat a răspuns: "Da, aş vrea ca Dumnezeu să existe".

Am mai discutat apoi cu tinerii 30 de minute. Le-am spus că nu există ateism. Ateismul este lipsa credinţei. Le-am spus că nu există întuneric. Întunericul, spunea Einstein, e lipsa luminii. Le-am spus că nu există frig. Frigul e lipsa căldurii. Le-am spus că nu există ură. Ura e lipsa iubirii. Le-am spus că nu există rău. Răul e absenţa binelui. Răul e absenţa Lui Dumnezeu.

În acest timp, băiatul a stat cu capul în jos. L-am iubit atât de mult. Pentru că în ochi, i-au apărut lacrimi…,,

NOname
| NOname a răspuns:

Mult mai evoluată, tolerantă, liberă, lipsită de prejudecăți...

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Si daca in loc de dumnezeu ai fi pus Odin, Krishna, Zeus ar fi fost acelasi rezultat. Asta nu demonstreaza nimic. In plus de asta, mai e o mica eroare. Incearca sa o descoperi. Se afla in "Dacă ar fi aşa, ai vrea ca Dumnezeu să existe? Băiatul a tăcut o clipă. Apoi, ruşinat a răspuns:".

Cat despre ultima faza la fel, poti sa bagi orice zeu sau perjonaj din desene animate/benzi desenate/carti/filme ..etc.

Aceste "povesti" se pot aplica oricui. Se pot aplica pana si dragonului meu invizibil care se afla acum in camera mea si care jongleaza cu mingi de foc facute de el.

Ti-am tot explicat de ce nu sunt bune aceste exemple si de ce ele nu te ajuta pe tine ca persoana religioasa cu nimic si vad ca tot le folosesti. Cu asemenea exemple doar demonstrezi ca exista vrajitoare, ciclopi, minotauri si multe alte lucruri. Ba mai mult, demonstrezi ca pot exista extrem de multi zei la fel de puternici ca al tau sau chiar mai puternici. Totusi, ele nu sunt valide.

| Inferno a răspuns:

Sunt niste personaje fantasitce.

| Urzi23 a răspuns:

Au si aparut ateii croncanind pe craca si imediat au pus stravechea placa, cu lumea toleranta si vezi Doamne eram mai progresati cu 1000 de ani, mai precis daca acum padurile Planetei sunt facute prastie, pai la mintea ateilor le vedeai doar in poze.Calota era de mult topita si omenirea dormea pe sub pamint prin pesteri si vinau carcalaci cu pietre. Oceanele erau o balta imputita iar riurile erau pline de,,,,,,,,,, Hai sa fim seriosi Credinta si iubirea fata de creatia Lui Dumnezeu au facut sa mai fie salvat cite ceva din planeta asa zisa albastra.Ei (,,,,,) cauta particula lui,,,,,, dar la mintea lor,,,,,,,, au uitat ca puteau planta cu banii cheltuiti aiurea, 2 miliarde de pomi deoarece au descoperit ciuciu particula si au plantat ciuciu pomi. Daca nu era credinta astazi eram inapoi in sclavagism, vezi amaritii aia din Africa unde au subsolul plin de minerale si ei mor de foame si altii prospera.Asta este modelul lor. Parca tot un ateu spunea ca Pamintul poate duce 500 milioane de oameni dar mergind cu bicicleta, asta om de stiinta si ateu de ateu

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Urzi23):

Asa de curiozitate, ce legatura are zeul tau si comentariul tau cu ce am intrebat eu?

| Urzi23 a răspuns (pentru anonim_4396):

Gaia explică (pentru Urzi23):
Asa de curiozitate, ce legatura are zeul tau si comentariul tau cu ce am intrebat eu?

Urzi23 in dialog :
Roaga un adult din familie sa citeasca pentru tine,apoi sa comenteze cu fraze mai simple, pe intelesul tau ce am scris eu
Cu stima,,,,,
Ps du-te si te culca nu mai pierde timpul pe internet parca ti-am recomandat sa faci niste cursuri de calificare in functie de capacitatea ta intelectuala, vei gasi si ajutor la firmele de profil sa-ti descoperi aptitudinile poate esti bun de zugrav, vopsitor, faiantar,, etc

| RAY a răspuns:

O lume atee ar fi perfecta in universul in care traim dar sa fim fericiti suntem 21 de mii in Romania