| Narfundo a întrebat:

Daca nu ar fi existat niciodata religia si nimic din ce tine de religie ce s-ar fi intamplat? Cum vezi o lume fara pic de Dumnezeu,zeu, diavol etc?

Răspuns Câştigător
| harciog a răspuns:

O lume care nu a cunoscut moralitatea.O lume departe de orice judecata, o lume unde domina cel mai puternic, predispusa la crime ca la ceva obisnuit. Poate ca religiile au facut si rau dar trebuie sa recunoastem ca stabilitatea sociala a inceput odata cu ele chiar daca erau manipulatoare in sensul asta.

17 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

O lume rationala

| TheTigerX a răspuns:

N-o vad.

| EJxJtK a răspuns:

O astfel de lume nu ar exista, este foarte greu sa iti imaginezi o lume fara Dumnezeu, pentru ca daca te gandesti putin, Dumnezeu a creat lumea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La fel cum o vezi si tu fara Odin, uriasi de gheata, Loki, Valhalla si altele de genul, la fel vad o vad si eu fara dumnezeu, diavol si etc.

Din cate vad eu, majoritatea crestinilor cand spun cuvantul "religie" se gandesc doar la crestinism. De ce? De ce uitati (sau o faceti intentionat) de restul religiilor inca prezente care au alti zei?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EJxJtK):

In crestinism, da. In alte religii, nu.

| RAY a răspuns (pentru EJxJtK):

Poti dovedi asta?

| Mădă0611 a răspuns:

Nu exista asa ceva. Ma gandeam acum cum ar fi posibil. Doar daca am duce pe alta planeta niste copii care nu au auzit de zei si le-am explica toate fenomenele care au dus la crearea lor pe Pamant (ca sa nu ii creeze si ei), dar ne-ar vedea pe noi, ma rog, persoana care i-a dus, ca un zeu. Asa sunt oamenii, facuti sa fie supusi.

| EJxJtK a răspuns (pentru RAY):

Eu am spus din punctul meu de vedere, ok? Daca esti de alta religie, asta nu inseamna ca ai dreptate.

| RAY a răspuns (pentru EJxJtK):

Nu inseamna ca daca tu crezi asa e

| guardian18angel a răspuns:

O lume fara religie ar fi tot cam la fel pentru ca omul are nevoie sa creada intr-un anumit ceva ce-l face sa se simta confortabil cu sine, cu oamenii din jurul sau, cu ce se intampla, cu moartea, cu viata si asa mai departe.

In acelasi timp, omul se adapteaza destul de usor din punct de vedere rational la diferite situatii, deci... nu-mi imaginez c-ar fi cu mult diferit.

Tot ar fi tabere gramada care sustin tot felul de chestii, si razboaie intelectuale in privinta asta happy.

Eu sunt Ateu, dar sunt multumit de lumea de-acum. Religia isi face treaba...

| FucktheSystem a răspuns:

Nasoală, dar nasoală rău. Prostul are nevoie să fie ținut sub control, cel care o duce prost de speranță că măcar după moarte o să fie mai bine, naivul are nevoie să se ghideze după ceva și tot așa. Fără religue ar fi clar haos general, mai multe crime, depresii, mulți oameni fără principii...nu tocmai plăcut.

| sky77 a răspuns:

Daca nu ar fi existat religia nu existam nici noi.Omul e facut de Dumnezeu.Cat timp exista om exista Dumnezeu

| Mădă0611 a răspuns (pentru sky77):

laughing Corect! Cat timp exista om, exista dumnezeu.

| hyper93 a răspuns (pentru harciog):

Vezi sa nu, nu uita ca cele mai mari razboaie ale lumi din cauza religiei au fost duse, si cele actuale tot din cauza fanatismului religios! Era mult mai OK sa te lupti pentru ceva real, decat pentru ceva imaginar cum este religia!

| harciog a răspuns (pentru hyper93):

Ca ordinea sa ia locul haosului sau invers, se presupune ca vor fi miscari sociale serioase, razboaie urmate de varsari de singe inutile la scara planetara.Sint utile doar egourilor noastre bolnave.

| hyper93 a răspuns (pentru harciog):

Exact ce-a ce se intampla acum in numele religiei! Uita-te la musulmani cat de fanatici sunt, uitate la noi ( si eu am fost botezat ca crestin, dar nu mai pot accepta ipocriziile preotilor ) ca nu ne este permis sa gandim liber, biserica crede ca a te indoi e un pacat imens, e o prostie! Practic religia iti impune : "crezi in mine sau ajungi in iad", oare ti se pare un lucru normal? Nu am nimic personal cu religia, ci doar ca nu suport sa intervina in deciziile ce ne pot afecta viata! Un om inteligent nu are nevoie de promisiunea rai-ului pentru a face fapte bune, ci o va face pentru el, pentru ca vrea, nu pentru ca ii este impus de religie!

| Omega233 a răspuns:

Mult mai evoluata.