Si cum vrei sa te numesti? Vad ca nu prea esti sigur ca vrei sa fii numit ateu. Dar asa se numeste o persoana fara credinta in Dumnezeu... sau orice alta zeitate.
Cam da, însă trebuie pătruns mai adânc în "fundaţia" ta. De exemplu, ai putea crede că există reptilieni printre noi, sau suntem contactaţi de civilizaţii extraterestre şi unii dintre noi vorbesc cu ei şi primesc indicaţii şi sfaturi, annuaki, sau cum le zice.
În cazul ăsta, nu ştiu exact ce-ai fi, desigur nu i-ai considera pe annuaki zei, dar dacă ai crede că anumite persoane primesc indicaţii despre ei, ar fi cam complicat.
Pentru ca ateul e tot timpul în poziţia neutră, nu doar în ceea ce privesc zeităţile ci în orice are legătură cu faptele/evenimentele extreme, puţin probabile să fie adevărate.
Există reptilieni!
Ateul: Ma îndoiesc că afirmaţia ta e susţinuta de dovezi măsurabile. Nu cred
Există: Annuaki
Ateul: Poţi dovedi? Altfel n-am de ce să cred astfel de afirmaţii extreme.
Însă dacă în cele două cazuri exemplificative, ai înclină să consideri respectivele dovezi demne de luat în seamă, e o problemă.
Acu` o săptămână, era un individ pe facebook, care a adus o sumedenie de "dovezi" - diverse clipuri pe youtube, şi formule fizice şi matematice ciudate, însoţite de teorii ale conspiraţiei, cum că, pământul nu e rotund/sferic, ci e plat, că omul n-a ajuns nicodată pe lună, că pământul este în centrul universului. Ai putea la fel de bine să crezi balivernele alea, şi dovezile arătate de către respectivul individ, tot n-aş fi aşa de fericit să te numesc ateu, doar pentru că, nu crezi într-o divinitate.
Cam asta
Nu stiu ce sa zic, "obligatoriu ateu" mi se pare prea mult spus. Unele persoane afirmau ca nu cred in zei, dar ele credeau(sau aveau tendinta de a crede) in energii supranaturale, in suflet, deochi(in sens de minune, ceva inexplicabil), sau in reincarnare, care, dpmdv, presupun un zeu(creator).
Deci dacă crezi în suflet dar nu crezi în zei atunci nu mai eşti ateu?
Dacă crezi în nemurirea sufletlui nu mai eşti ateu, asta e clar. Pentru a crede in nemurirea sufletului ai nevoie de aceeaşi credinţă iraţională în imposibil de care ai nevoie pentru a crede într-un zeu.
Şi cum rămâne cu energia corpului uman după ce moare.
Ce se întâmplă cu ea?
Iti poti explica sufletul(energie misterioasa datatoare de viata) fara existenta unui zeu(creator). Eu nu pot. Eu consider ca cel care crede in suflet ar trebui sa creada si intr-o forta care detine si justifica acea energie mistica(sufletul), sau, cel care nu crede in Dumnezeu nu ar trebui sa creada nici in suflet.
Cam ce se întâmplă şi cu o baterie după ce se descarcă. Sau cu un magnet ce-şi pierde câmpul magnetic după ceva timp şi ajung metale fără magnetism.
Eu nu vad sufletul ca o energie datatoare de viata ci mai degraba suma energiei psihice, spirituale, fizice, emotionale etc.
Stim ca energia in Univers este constanta. Daca energia corpului uman s-ar pierde ar mai fi constanta energia in Univers?
Sub ce forma este aceasta energie? (atomi, electromagnetica)
Nu prea pot sa-mi raspund la aceste intrebari...
Http://www.vopus.org/......artea.html
Un articol foarte interesant ca de altfel si site-ul.;)
Am aruncat o privire, nu mi-a plăcut cum începe articolul, multă filozofie, şi aiureală pseudoştiinţifică.
Energia totală a universului este 0 (Zero), poţi căuta pe youtube, Lawrance Krauss, a universe from nothing, unde îţi explică de ce energia este 0, că se anulează cea pozitivă cu negativă, astfel încât îţi dă z e r o.
Nimic nu se pierde, totul se transforma. Nu cred ca este vorba de o energie aparte, separata de corp, ci una dependenta de el. Nu cred ca este formata de ceva anume, ea nu este ceva dinstinct, intregul corp(mecanism uman) formeaza acea "energie". Fara acest mecanism functional, nu exista "suflet", nu exista acea energie(in aceasta forma, a omului, ea va lua o alta forma).
Da, corpul uman, mai ales la nivelul creierului detine energie electrica, se vorbeste de descarcari electrice in asa numitele fenomene NDE:http://www.descopera.ro/......realitatea
OMG! Vreau sa vad link unde a postat tipul ala asa ceva, pe bune e pamant plat, wft, evul mediu
Simplu. O minciuna. Pana cand niciunul dintre cei care isi parasesc corpul nu vad nimic 100% strain, "extracorporalizarea" e o iluzie, minciuna, inselaciune, zi-i cum vrei, daca n-ar fi asa, ar trebui sa vada.
Dap. "Ateu" e un termen inventat de teisti si inseamna doar "fara zeu", poti crede in inorogul invizibil roz, in zana maseluta, mos craciun, o forta creatoare, doar zeu sa nu fie.
E aproape imposibil, după standardele mele, ca el să existe. Totuşi nu exclud complet această afirmaţie şi las cel puţin 1% probabilităţii ca el să existe.
Termenul de ateu este echivalent cu necredincios?
P.S. De curiozitate, câţi ani ai?
Nu te obliga nimeni sa te numesti ateu. Tu-ti spui cum vrei. Ai si alte variante. http://en.wikipedia.org/wiki/Irreligion
E echivalent cu ne-teist, poti crede in ce vrei si sa nu crezi in zei, esti ateu, asta e sensul cuvantului, ca mai nou inseamna si satanist, betiv, drogat, gay, si alte din astea de bine, e alta mancare de peste, preparata de teistii nu prea inteligenti, adica deloc inteligenti.
Aproape 27. "Nu pari.", "Stiu".
Ok, mulţumesc pentru răspuns.
Mulţi înainte.
"Nu pari.", "Stiu". - n-am înţeles ce vrei să spui.
Tocmai asta căutam. Alţi termeni; Mi-ai putea da şi alţi termeni, înafară de ăia?
Atata timp cand nu crezi in Dumnezeu sau intr-o alta zeitate te numesti ateu.Alt termen? Pai agnostic, sceptic.