anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă nu cred în Dumnezeu sau în vreo altă zeitate, mă numesc în mod obligatoriu ateu?

43 răspunsuri:
| Doub a răspuns (pentru anonim_4396):

16.tu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Doub):

Ţi-aş trimite mesaj dar nu-mi permite statutul de membru junior. debifează opţiunea şi vorbim acolo să nu mai facem chat la întrebare.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca mi se spune des ca nu par de varsta asta, pe net pentru ca folosesc emoticonsi sau ma exprim simplu, simplu e pe intelesul tuturor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

De asta întrebam şi eu. laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

devil
don't tell anyone

| suffarstar a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce este imposibil? Din cauza anumitor invataturi religioase care-l caracterizeaza pe Dumnezeu? Sau din punct de vedere logic, este imposibil sa existe entitati diferite decat cele fizice?

Da, cred.

| Elena1396 a răspuns:

"Cine nu crede in Dumnezeu sa fie anatema Bisericii".
Ori esti cu Dumnezeu, ori esti anatema(diavolului)
Daca nu crezi in Dumnezeu esti atee.Ateismul inseamna necredinta in divinitati superioare(Dumnezeu)
Daca esti crestina atunci vei crede ca exista judecata dupa moarte si ca vei primi rasplata sau pedeapsa pentru. faptele tale. Daca nu crezi in Duumnezeu si crezi in alte lucruri(reincarnare, extrateresti si altele)atunci esti atee.
Ai inteles ce am vrut sa spun? Daca nu, iti mai pot explica inca o data.
In Biblie scrie ca nu poti sluji Mamonei si lui Dumnezeu
Ori ii slujesti lui Dumnezeu ori nu.
El nu vrea jumatati de masura, el te vrea "tot".
Vrea sa ii slujesti doar Lui

NOname
| NOname a răspuns:

Poţi să te numeşti şi agnostic, liber cugetător sau vreun amestec mai ciudat.
Eu una, prefer fără etichete.

| RAY a răspuns:

Nu,te poti numi deist,penteist, agnostic etc
deist crezi ca un zeu a creat big bang
panteist crezi ca natura e o zeitate sau panteismul ateist crezi ca natura e totul
nu are importanta cum te numesti, important e ca te-ai trezit din fanteziile umane din a crede in zeii, cerceteaza budismul, hinduismul ea cei bun din toate si fi bun

| HDR10 a răspuns:

Te numesti in mod obligatoriu necredincios.

| sublime89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu stiu alti termeni, si cred ca cei din link-ul pe care ti l-am dat sunt toti, sau aproape toti.

| BlackSulphur a răspuns:

ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care neagă exis­tența lui Dumnezeu și a oricărei divinități.

Punct. Cat timp respecti aceasta "cerinta", esti ateu.

| tsal24 a răspuns:

Da, asta inseamna ateistmul.