| tavadaresti a întrebat:

"Daca paziti poruncile Mele, veti ramane in dragostea Mea, dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in dragostea Lui. (Ioan.15:10)" Despre care "porunci" vorbeste Iisus in acest pasaj din Noul Testament? Argumentati biblic.

23 răspunsuri:
| ManStrong a răspuns:

Isus nu are porunci proprii.El a venit sa faca nu voia lui ci voia Tatalui.
Asa ca poruncile lui sint poruncile Tatalui.Cine are urechi...

| riri2 a răspuns:

Una dintre porunci e cea valabila pentru toti adevaratii crestini - adica sa fie caracterizati de o iubire autentica, semn care-i va identifica ca urmasi ai lui Cristos:

IOAN 13:34 Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; aşa cum v-am iubit eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.

Si cum a iubit Isus?
Atat de intens si adevarat, incat si-a dat viata pentru cei pe care i-a iubit.

Alte doua porunci importante sunt consemnate la Matei 22:37-40.

| M25M a răspuns:

Cred ca se referea la invataturile sale, nu neaparat la niste porunci propriu-zise.

| minahrs a răspuns:

Aici se vorbeste despre decalog(Iesire 20:2-17).

| minahrs a răspuns:

Scuza-ma se vorbeste despre poruncile pe care le-a dat la predica de pe munte(Matei cap5-cap7).

| EmaS a răspuns:

Despre cele zece porunci.

| milan9 a răspuns (pentru minahrs):

Ai perfectă dreptate! În tot Noul Testament, Predica de pe munte iese în evidență ca un rezumat al învățăturilor și cerințelor morale ale Mântuitorului. În acest loc întâlnim "poruncile" specifice creștinismului, între care la loc de cinste se află și cele 9 fericiri...

| Popcorncubranza a răspuns (pentru EmaS):

Si totusi, de ce sunt numai 10?thinking

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Isus a vorbit ca reprezentant al lui Dumnezeu, deci poruncile lui erau de fapt poruncile lui Dumnezeu de care si Isus a ascultat.

| Maomau a răspuns:

Exact acele porunci pe care voi crestinii va cacarisiti, adica cele cuprinse in Torah!
Restul din ce spune Isus nu sunt porunci ci INVATATURI!

| Maomau a răspuns (pentru milan9):

Isus habar nu avea de crestinism!
\Asa ca nu mai trage bashesti ca put a marinar nespalat

| Maomau a răspuns (pentru Popcorncubranza):

Pentru ca restul sunt cuprinse in LEGEA Torei, cea pe care toti crestinii o incalca, desi sunt date de Dumnezeu!
Crezi ca e bine sa fi crestin si sa incalci Legea lui Dumnezeu?

| milan9 a răspuns:

Mântuitorul Hristos, DUMNEZEU fiind, a revelat învăţăturile Sale prin Sfinţii Săi Apostoli în Noul Testament, iar "Predica de pe munte" iese în evidență ca un rezumat al acetor recomandări şi învățături divine
ale lui Dumnezeu. În acest loc întâlnim "poruncile" LEGII NOI, ale LEGII MORALE, specifice creștinismului, între care la loc de cinste se află și cele 9 fericiri...

| minahrs a răspuns (pentru milan9):

Corect. Cele 9 fericiri sunt completarea Fiului pentru cele 10 porunci ale Tatalui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-a explicat ma strong.ma indoiesc ca o sa intaleji.

| Coyotul a răspuns (pentru Maomau):

Prost mare esti ma. Iisus (asa se scrie corect)ma cap de ananas, pe langa cele 10 porunci din Vechiul Testament ne invata si prin invataturile Sale.Si ca sa intelegi invataturile Sale trebuie sa ai o pregatire duhovniceasca foarte intensa sa intelegi perfect ce vrea sa zica Iisus in acele cuvinte.Si tu ma desteptule nu ai pic de dreptate cand zici ca Iisus habar nu avea de crestinism.Du-te si culca-te ca ti-e somn rau si nu gandesti bine.

| tavadaresti explică (pentru Coyotul):

"Si ca sa intelegi invataturile Sale trebuie sa ai o pregatire duhovniceasca foarte intensa sa intelegi perfect ce vrea sa zica Iisus in acele cuvinte"
=>Cui ise adreseaza Scriptura si cine are dreptul de a o explica doar oamenilor cu studii sau cu functii in acest domeniu, sau tuturor(intr-un sens bun)?

| Coyotul a răspuns (pentru tavadaresti):

Scriptura se adreseaza la toata lumea dar ca sa o intelegi iti trebuie multa munca eu care sunt teolog nu pot sa inteleg anumite chestii care le intelegi cum am zis numai cu o pregatire duhovniceasca intensa. Oamenii cu studii teologice pot sa inteleaga dar nu 100%.

| tavadaresti explică (pentru Coyotul):

"Scriptura se adreseaza la toata lumea dar ca sa o intelegi iti trebuie multa munca"=>adevarat respect atitudinea ta.
Multi dintre noi luam tottul literar doar dupa placerea noastra care sa ne sustina crezul nostru restul nu ne intereseaza.

| Iulian922 a răspuns:

Despre poruncile lui Dumnezeu pe care noi nu le aplicam.

| tasmania a răspuns:

Ioan XIII, 34: Porunca noua dau voua...

| ManStrong a răspuns:

Daca e sa dam crezare la text, pe vremea lui exista doar V testament (Tanachul)Si oricine s ar fi exorimat cu privire la porunci, intelegea exact la ce se refera.Ca nu erau alte porunci decut poruncile Legii.