| MosIonRanga a întrebat:

Daca persoanele gay fac parte din planul lui Dumnezeu pentru a vedea daca chiar ne iubim aproapele?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Aiden: "...nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu".

Bine că o vor moşteni homofobii cretini şi ipocriţi. Aleluia!
Al naibii "religia iubirii"!

Eşti chiar mai special decât pari la prima vedere.
Dar dacă ai tăcea, ai fi chiar simpatic.

51 răspunsuri:
| KhludCiprian a răspuns (pentru Cyrano):

"Ai vrea sa fii homosexual? Psihologia nu e adevarul suprem in caz ca nu ai observat!"
Nu vreau sa fiu homosexual, dar daca as fi fost creat asa, de un zeu iubitor, n-as intelege de ce, cei ce zic ca-s iubitori si asculta de acel zeu m-ar discrimina pe mine, cand doar acel zeu ar fi de criticat!

Sunt casatorit (cu o femeie ce o iubesc), totusi asta nu-mi da licenta sa discriminez.

"De ce nu fac homosexualii pui?"
Tocmai ca fac, sau unii din ei ce ii adopta, cel putin ii cresc! Cei heterosexuali ce ii fac si nu-i cresc, aceia fac pui? In fapt iti recomand Ricky Martin ca exemplu: cu mama surogat.

"Oare asta e ordinea creatiei?"
Ordinea creatiei e asta: In Geneza 1 e facut barbatul cu femeia, si in Geneza 2, barbatul era deja (din Geneza 1) si face alta femeie. Deci avem dovada biblica ca cineva poate avea o sotie, si apoi sa o lase si sa aiba alta. Exista o multime de traditii in Midrash legate de Lilith ce explica in "excelent detaliu" toate aceste anacronisme!

Totusi de ce conteaza "ordinea creatiei"? Copacii au fost creati inaintea soarelui si "luminatorilor" precum Luna, si nu cred ca ei au intaietate sau stabilesc orice legat de ordinea de fapt din lume, nu?

In fapt, spre ignoranta ta, sa stii ca homosexualitatea in lumea animala este comuna. Ai auzit de Bonobo? Ce au activitati sexuale ca mod de impacare social. Deci daca un bonobo bate alt bonobo, ca sa se impace "se iubesc".

La fel, cred ca nu stii mai nimic din lumea naturala: o multime de nevertebrate si majoritatea plantelor si fungilor (adica ciuperci, ceva intre plante si animale) sunt hermafrodite! Dragii melci de exemplu!

Oare Dumnezeu cand a facut perechi, probabil s-a gandit ca anumite specii (ce unele se inmultesc asexuat, desi au doua sexe) sunt mai usor de numarat, daca se numara cate unul. Stii pestele "angler"? In care masculul efectiv se "dizolva" in corpul femelei si alte lucruri "minunate" ce le face "creatorul"? In care trei sau mai multi masculi devin ca in Biblie, "un singur trup" singurul scop al masculilor fiind de a genera sperma!?

| Inferno a răspuns (pentru milan9):

Ai aifrmat ca homosexualitatea reprezinta o greseala morala, o boala a spiritului. Tinand cont de faptul ca ea se manifesta si in lumea animala, putem deduce ca si acolo exista morala iar animalele au si ele spirit?

Ai afirmat ca homosexualitatea reprezinta o alegere, putem prin urmare sa deducem ca si animalele au liberul arbitru?

Postarea ta ridica intrebari multe. Astept un raspuns.
O zi buna.

Apropo,mai vreau sa citez ceva:
" Înțelegerea științifică indică faptul că orientarea sexuală nu este o alegere, ci mai degrabă un proces complex în care sunt implicați factori de natură biologică și de mediu "
http://www.apa.org/helpcenter/sexual-orientation.aspx

si "Cercetările au arătat faptul că homosexualitatea este un exemplu normal și natural a variației sexualității umane și nu reprezintă o sursă de efecte psihologice negative prin și din ea însăși"

http://www.paho.org/....../index.php

http://pediatrics.aappublications.org/content/113/6/1827.long

Ai facut o afirmatie, eu am contestat-o. Acum ramane la latitudinea ta ce ai sa faci. Ai sa-mi raspunzi pertinent cu argumente dovedindu-mi ca ma insel sau ai sa ma ignori pur si simplu si ai sa continui a posta aceste lucruri si alte posturi de acest gen?

Interventia mea, alegerea ta.
Diferenta dintre competent si incompetent este doar de doua litere, aleget-i categoria.

| milan9 a răspuns (pentru Inferno):

"Cercetările au arătat"... care cercetari viciate de subiectivism? Diferitele manifestari comportamentale sunt pur si simplu realitati, minoritare sau majoritare.
A fi normal sau anormal, corect su incorect, moral sau imoral, toate aceste atribute valorice depind de anumite VALORI REPER la care aceste comportamente se raporteaza...

Oricat de mult le-ai raporta la crestinism (si la multe alte religii si seturi de principii morale) acele comportamente amintite mai sus raman "deloc normale" si "imorale".
Mai departe tu poti veni sa pui la indoiala principiile moralei crestine, dar spune-mi te rog cu ce alte propuneri pot rivaliza acestea? In nici un caz cu unele incontrolabile in subiectivismul si imoralitatea lor.

NOname
| NOname a răspuns (pentru milan9):

Milan, şi tu ai fi simpatic, dacă ai tăcea.
Spui prostii...în mod repetat şi insistent (după ce ţi s-au adus deja sute de dovezi că aberezi).

Ce poate fi mai enervant decât unul care persistă în prostie nesimţit, arogant şi încăpăţânat?

| milan9 a răspuns (pentru NOname):

Sa stii ca eu ma impotrivesc pacatului dar iubesc pe "pacatos"... (unii dintre noi avem mai multe si mai mari, altii mai putine si mai mici, etc.).
Ce daca tu esti mai stiu eu cum, eu te iubesc asa cum esti... happy

Sper ca nu am devenit "prost nesimţit, arogant şi încăpăţânat"... (Bine, prost arogant am inteles. Dar de ce nesimtit si incapatanat? happy )

Practic raspunsul tau denota neincrederea in cunoasterea stiintifica, dar mai ales neintelegerea ei, lucru de care eram convins.

In raspunsul despre homosexualitate ai spus niste aberatii, niste enormitati. Din acele aberatii legate de homosexualitate am ajuns la alte aberatii legate de cunoasterea stiintifica. De fapt, adevarata problema este ca negi adevarul stiintific, adevarul empiric, adica realitatea.

NOname

Pentru că neîndreptăţeşti, discriminezi şi insulţi indirect în mod repetat (ştii, trenuleţul tău de copy-paste-uri fixate pe aceleaşi idei, în mare parte greşite şi deseori jignitoare).

Degeaba îi spui cuiva că îl iubeşti, după ce tocmai l-ai desconsiderat ca om şi ai şters cu el pe jos (asta faci mai mereu).

| milan9 a răspuns (pentru NOname):

Daca Dumnezeu ar iesi acum sa spuna (prin Scriptura a si spus acest lucru de multe ori) ca este impotriva anumitor fapte (atentie, fapte si nu oameni), tu ce intelegi ca este criticat, persoana sau faptele ei?
Nu am emis judecati de desconsiderare a unei persoane. Sunt impotriva acestei maniere de lucru...

NOname

Ţi se pare.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Daca nu?

| MosIonRanga explică (pentru Perseverance):

"Serios, tati? Si eu" big grin

| godge a răspuns:

Poate

| fllu07 a răspuns (pentru KhludCiprian):

I'auzi cine il foloseste pe Isus ca argument. tocmai cel care nu crede in el.

| KhludCiprian a răspuns (pentru fllu07):

Ai dreptate, ce nesimtire sa folosesc Isus ca argument pentru crestini! Ai citit ce am scris? Am justificat in acel mesaj ca un crestin n-are nici o justificare (nici macar crestina!) sa discrimineze, nici macar Isus nu e de partea lor!

Dar ma bucur ca tu stii sa tai citatele tuturor, mai ales ale lui Isus!

Aquila si priscila. poftim alta familie.

Nunu. ma refeream, la un mesaj in care ai spus ca pana nu de mult erai crestin, acum nu mai esti. no, daca nu mai esti de ce faci apel la Isus?
esti o petarda expirata... nici tu nu mai stii ce sa crezi. ti-am zis eu citeste eclesiastul 12:12 si nu te mai da balena in borcan. ca nu-ti tine.

Deci sa te inteleg: eu sunt o petarda expirata ca fost crestin, si deci tu esti o petarda ca un crestin actual. Trebuie sa recunosc imi place mai mult faptul ca nu pot exploda, mai ales in mod public si sa sperii pe toti din jur.

Lasand gluma la o parte, versetul din Eclesiastul referentiat de dvs era pentru alta intrebare:
- in aceea in care sa prezentati un Isaia 40 in care spune de sfera pamantului, nu doar cercul; si ca cerul este un cort ce Dumnezeu il intinde si il pune deasupra noastra!
- iar in cazul tolerarii homosexualilor cred ca iar nu raspunde sub multe nivele: Solomon ce a scris cica aceasta carte avea 1000 de sotii si concubine si intre timp a curvit
- versetul nu zice nimic de homosexuali(!) nici macar indirect
- versetul e din Vechiul Testament, ce este tocmai ironic fiind ca argumentul meu era bazat ca nici un crestin rational (sunteti dvs unul?) nu poate justifica (cel putin fara a face gimnastica teologica) atata ura impotriva homosexualilor, dat fiind ca cei mai multi crestini considera VT ca fiind "depasit"

Mai mult, daca acceptati ca o interpretare a unor crestini este buna ce permite discriminarea, de exemplu impotriva unei minoritati, acceptati ca si confesiunea din care faceti parte sa fie discriminata dpdv legal sau religios, mai ales daca ea este o minoritate?

De genul: sa te rogi la icoane, si unde este o majoritate catolica (ca in Covasna sau Harghita) sa te rogi la o statueta a Mariei intre timp rugandu-te in maghiara? Sa fii privit cu dizrespect daca nu postesti miercuri si vineri si daca nu-ti faci cruce cand treci pe langa cladirea unei biserici?

Deci te rog: raspunde la subiect (felicitari, sunt probabil 4-5 familii bune intr-o ploaie de familii problematice in Biblie, ce ma face sa cred ca Mahomed a fost un om mult mai de treaba: a scris ca o casatorie e limitata la un barbat si doar patru femei!) si nu ataca petardele expirate te rog, ci ataca doar argumentele lor, ca asa merge orice discutie rationala. Nu de alta dar inca ma mai sperie petardele ce bubuie!winking

Lasa-te pagubas. esti prea inteligent pentru muritorii de rand.

Dragul meu, tu ai zis ca ai Biblia de partea ta si mi-o citezi pe sarite. Deci mi se pare macar sa ai curajul sa citezi exact ceea ce zici ca Biblia spune!

Asta daca vrei sa ataci ceea ce zic in fapt, nu ca am urechi lungi sau ca tu esti petarda si eu petarda expirata...

| ClauditaSmile a răspuns:

Sa stii ca se poate sa faca parte, sa fie un test sa vada daca ne iubim aproapele. Cum multi din societatea noastrea arunca cu pitere in ei in loc sa ii ajute sa ii aduca pe calea cea dreapta sau sa ii lase in pace.

Întrebări similare