Ei vor sa isi fortifice crezul intr-o zeitate prin diferite mijloace. Unul mai ciudat ar fi contaminarea celorlalti, suprimand singura bucatica de intelect ce s-ar fi putut dezvolta in toata splendoarea ei.
Nu cred ca este cazul sa vorbesti asa. Mai degraba ar trebui sa consulti tu un psihiatru.
Dar tu, poti sa demonstrezi ca nu esti paranoica; ca nu esti fatarnica, ca ai invatat la scoala si materii pe care astazi le contesti? Daca eu incep sa-ti povestesc cum s-au format toate, stiintific, cu dovezi sint sigur ca esti ca "cele trei maimute" din mitologia chineza : nu vezi, nu auzi, nu vorbesti si mai spui ca eu sint orb. Hai sa clarificam ceva : eu nu m-am nascut "orb" ci am cunoscut ce e Religia si am citit si Biblia insa, spre deosebire de tine nu cred si nici nu "prind fluturi "! Ma intreb, daca esti o fanatica religioasa de ce nu iesi pe strada cu o Biblie in mina si sa vestesti venirea Domnului sau iminenta Iadului pentru necredinciosi? Ti-am mai spus dar ai tacut : nu esti tu mai desteapta decit mii de oameni de stiinta care au facultati si care si-au dedicat viata scoaterii noastre din tenebrele religiei.
Nu, niciodata. In ce consta?
Am auzit in schimb de "inteligent design" sau designul inteligent care a vrut sa se autointituleze stiinta si teorie dar a fost respins ulterior in instanta. http://www.youtube.com/watch?v=8hTZ5AYzs8o
Ehee! Mai trebuie sa cercetezi ca sa te decizi in ce crezi.Am cercetat toate teoriile si cerede-ma ca teoria creatiei mi se pare cea mai plauzibila. De fapt, toate incercarile de a crea viata din neviata, incepand cu Pasteur, au esuat. Microbiologul Michael Denton, desi el insusi ateu, adauga:,, Complexitatea chiar si a celei mai simple celule cunoscute este atat de mare incat este imposibil sa accepti ca ea ar fi putut fi ansamblata brusc printr-un eveniment ciudat si extrem de improbabil.O asemenea aparitie nu s-ar distinstinge prin nimic de un miracol,,.
Tu ai auzit de teoria Bing Bang-ului? Adica din nimic prin marea explozie a aparut tot universul acesta. Poate nimicul sa creeze ceva?
Din nou, creatia nu este o teorie. Este convingerea ta ca un Creator (adica Dzeul biblic desigur) a facut totul apoi incerci sa cauti lucruri care se incadreaza in aceasta credinta pe celelalte le respingi. O teorie face exact opusul. Sper sa intelegi diferenta si nu o sa te mai faci de ras in viitor.
"Tu ai auzit de teoria Bing Bang-ului? Adica din nimic prin marea explozie a aparut tot universul acesta. Poate nimicul sa creeze ceva?"
Eu am auzit dar tu se pare ca nu. Despre ce nimic vorbesti? E clar ca nu ai citit altceva in afara de biblie in viata ta. Cert e ca despre Big Bang nu stii absolut nimic.
Ma amuza imbecilii, indiferent de orientarea religioasa. Mai ales cand musca din colegii de (ne)credinta, fiind prea prosti sa miroase ironiile.
1. Pentru ca binele invinge mereu, si cum ateii sunt doar posedati, oameni pacaliti de diavol ca nu exista, e usor de dedus ca ei o sa piarda lupta asta.
2. Noua ne zicea popa ca daca readucem un om pe calea cea buna o sa fim iertati mai usor, mantuiti pentru mantuirea lor, asta explica multe.
Intrandu-ti in rol poate o sa uiti sa iesi si o sa te mantuiesti singur. Vezi sa nu uiti sa te rogi si pentru cei saraci, ca un bun crestin: x a răspuns (pentru 2k):
In timpul rugaciunii mele 114 copii vor muri de foame pentru ca nu se roaga nimeni pentru ei.Sa sti ca este multa putere in rugaciunile cu adresa specifica.
cred ca trebuie sa pun ghilimele cand vorbesc la misto. Nu vezi ce am zis in al 2-lea comentariu? Aia sunt crestini? Copiii saraci mor ca nu se roaga nimeni pentru ei, de parca suferinta lor nu e suficienta, sau e greu sa-i pomenesti daca tot crezi in rugaciuni si dumnezeu, faza e ca autosugestia nu iti pune painea pe masa.
Daca tot vomiti, macar fa-o cu gura inchisa ca stropesti! Nu ti-a priit lapticu sau ti se trage de la slujba de Duminica unde nu ai mai ajuns sa pupi icoanele! Analfabetismul, sint sigur ca e mult mai prezent la voi la tara unde, numarul de sclavi si fanatici religiosi e mai mare. In Religie nu e nevoie de multa scoala, pentru a citi o singura carte si aia plina de aberatii demne de mintea celor ce-au scris-o. Ma intreb, mintea ta limitata poate procesa la scoala alte materii decit Limba Romana si Religia? Se pare ca nu!
Daca ziceai boala mentala ma mai gandeam la un raspuns.Pana atunci multumeste-te cu asta "oricum nu meriti un raspuns, la intrebarea aia retorica.Crestinii sunt si atei si ateii sunt crestini.Pa
Am crezut ca esti doar patetic dar, dupa cite vad esti si prost informat!
http://ec.europa.eu/health-eu/health_problems/mental_health/index_ro.htm
Toti considera ca doar ce cred ei este bine, adevarat.De exemplu ca un crestin considera ca are dreptul sa ii spuna ceea ce crede,adevarul vazut de el, intentia nu e de''a baga'' ceva, cuiva, pe gat. Poate considera ca aceasta asa zisa,, boala mintala'' i-ar folosi si celui de langa el... Asa ca un om care se bazeaza pe logica si pretinde ca stie foarte bine ce face si ce crede nu vad de ce ar putea fi deranjat de cineva care incearca sa ii impartaseasca credinta lui. Fiecare avem dreptul sa credem si sa vorbim, dar si sa nu ascultam. Unui crestin ii pasa si de sufletul celui de langa el chiar daca il vede pe acesta ca se bazeaza pe logica si crede ca daca el nu l-a vazut pe Dumnezeu, acesta, nu exista pentru ca o furnica nu a vazut stapanul casei in care se afla, el crede ca mai bine e sa crezi in ceva care daca nu exista nu te afecteaza cu nimic decat sa nu crezi...