Pentru ca exista.si uram religia pentru ca e plictisitoare si noi nu vrem sa stim despre sf nu stiu care...adica cu ce ne ajuta in viata? pe bune acum.adica e ceva in plus fata de ce vrem noi sa stim
Da-ti restart la informatii. Pentru mine biserica e o adunatura de oameni care nu stiu cum sa faca bani mai usor de la oameni batuti in cap sau cu probleme.
Ce treaba are Dumnezeu cu religia.religia e egala cu politica, fiecare religie trage pentru bani(de fapt cerseste prin popi si calugari)ca si in politica gasesc de unde sa fure s sa prosteasca oamenii
E ca si cand ai intreba "Daca urâm Petromul si OMV-ul de ce mai alimentam cu benzina"...
Religia este o fatada, nimic mai mult. Nu are mare legatura cu Dumnezeu decat prin anumite detalii.
Dumnezeu este asa cum fiecare il vede, cum fiecare il simte -daca il simte-... ci nu ceea ce se preda la religie sau prin biserica si nu numai.
O noapte linistita!
"religia ucide isus salveaza"
mi se pare mult mai ok sa crezi intr-un dumnezeu fara a urma regulile pe care ti le dicteaza mafia numita religie
parerea mea e ca vei fi un om mult mai bun daca vei urma invataturile biblice (evidentiez ca am spus invataturi nu pildele in sine) decat daca vei fi un credincios de rand care da bani la preot si taie mielul de paste...
de obicei oamenii cred in dumnezeu fiindca simt nevoia sa creada in cineva.sa creada ca cineva va face dreptate, ca cineva ii va ajuta si nu in ultimul rand sa aiba pe cineva pe care sa poata da vina pentru tot ce e prost sub soare.in momentul in care vezi preoti gay, starete insarcinate sau mai stiu eu ce incepi sa crezi ca biserica iti cam calca in picioare principiile fundamentale. astfel te departezi de religia ta si ramai doar cu ideea ca exista un dumnezeu care va face draptate.
Credinta in Dumnezeu poate fi perfect rationala (exemplu: Spinoza). Credinta in religie poate fi privita ca ilogica, de exemplu daca textele religioase contin contradictii, absurditati, sofisme, barbarii, violenta. Putem respinge orice fel de revelatie si totusi crede ca lumea are un Creator.
Din punct de vedere psihiatric profetii auzeau voci vorbindu-le-n cap si aveau vedenii (halucinatii vizuale). Iar conform biblistilor multi autori ai textelor sfinte nici macar nu auzeau voci sau sa aiba viziuni, ci pur si simplu comentau un eveniment trecut, ziceau ca sunt cutare profet care a trait in timpul ocupatiei babiloneene si ca ala ar fi primit viziuni ciudate pe care i le-a talmacit un inger si a prezis evenimentele care de fapt pentru autorii scrierii se aflau in trecut, nu in viitor. Asta se numeste vaticinium ex eventu sau postdictie.
Isabelle_8419 întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: