| Humăn a întrebat:

Daca v-ati fi nascut intr-o familie musulmana, ati mai crede in Dumnezeu? happy

P.S.: Fara raspunsuri gen "Allah este acelasi cu Dumnezeu"

25 răspunsuri:
| casablanca40 a răspuns:

Nu. As fi fost musulman, deci considerat minionul diavolului de catre crestini. Crestinii se bazeaza foarte mult pe prejudecati. Ei nu au nevoie de un studiu atent al omului, este suficient sa cunoasca religie acestuia pentru a decide daca acesta este o persoana buna sau rea.

| Zenit313 a răspuns:

Musulmanii cred in Dumnezeu, ce intrebare e asta?!
Alah in limba lor inseamna Dumnezeu!

Oare americanii cred in Dumnezeu?
Pentru ca ei cred in GOD laughing

| WR104 a răspuns:

Buna intrebare, o sa ma gandesc la ea.

| MMihai a răspuns:

Sunt multe religii, cine poate preciza dacă una singură dintre ele este cea adevărată?

Poate Adevărata religie, urmează să apară cândva!

| Humăn explică (pentru Zenit313):

Da, dar nu este acelasi Dumnezeu ca cel crestin, YHWH. Eu intreb daca te-ai fi nascut musulman ai mai fi crezut in Dumnezeul crestin, YHWH?

| Thunderstruck a răspuns (pentru Zenit313):

God = Dumnezeu, Allah e alt zeu, din religia musulmana.E ca si cum ai spune ca Zeus = Dumnezeu, dar acestia au povesti foarte diferite si Zeus nici nu sustine ca a creat lumea.Asa si Allah are poveste diferita.

| Zenit313 a răspuns (pentru Thunderstruck):

Alah a creat universul, deci pentru ei este Dumnezeu, este o religie monoteista.
La fel si crestinii au un sigur zeu: Tatal, Fiul si Sfantul Duh laughing)

| C0nstantin a răspuns:

Fiecare suntem botezati intr-o religie de mici copii. Religia ne este data de catre apartenenta la o zona geografica. Cum traim in Europa suntem crestini (exista cazuri in care sunt familii de alte religii, dar 99% sunt crestini in tari crestine). Daca eram nascuti in vreuna din tarile arabe eram musulmani, daca eram nascuti in America de Nord/ Sud sau Australia eram catolici sau apartineam vreunei secte, daca eram nascuti in China/Japonia/ Coreea/ India eram budisti sau aveam vreo religie cu multe divinitati, iar daca eram nascuti in Africa ori eram muslmani ori apartineam vreunei religii vechi a vreunui trib.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NU. Si daca m-as fi nascut in oricare alta religie de pe pamant, tot n-as fi crezut.

| riri2 a răspuns (pentru Zenit313):

Poate te surprinde sa afli ca Trinitatea sau invatatura/dogma despre "Sfanta Treime" e o invatatura falsa, o inventie de la sfarsitul secolului al IV-lea.
Mai multe, pentru informatie (nu pentru convertire), aici:
http://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/trinitate/

| M25M a răspuns:

In Dumnezeu nu, as fi crezut in Allah si daca as fi declarat ca sunt ateu si in acea religie atunci am cam dat de belea.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru riri2):

Poate te surprinde sa afli ca afirmatiile fara argumentare sunt invalide. Iar mai bine ai pune mana pe Sfanta Scriptura si ai citi-o ca sa stii despre ce vorbesti.
"Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Sfântul Duh, şi Aceşti trei Una sunt."

Fiecare membru al Trinitatii este Dumnezeu: Tatăl este Dumnezeu (Ioan 6:27; Romani 1:7; 1 Petru 1:2.)
Fiul este Dumnezeu (Ioan 1:1, 14; Romani 9:5; Coloseni 2:9; Evrei 1:8; 1 Ioan 5:20).
Duhul Sfânt este Dumnezeu (Faptele Apostolilor 5:3-4; 1 Corinteni 3:16 Romani 8:9; Ioan 14:16-17; Faptele Apostolilor 2:1-4).

| Zenit313 a răspuns (pentru Humăn):

Ateii sunt raspanditi peste tot indiferent de loc,religie, timp, sunt cei mai universali, si din fericire din ce in ce mai multi. happy (sunt Ateu).
A-si fii musulman sau Ateu, dar in nici un caz crestin.

| Thunderstruck a răspuns (pentru Zenit313):

Este zeul suprem al musulmanilor, adevarat, dar d.p.d.v. crestin, daca esti alta religie, ajungi in iad.Ghinionul celor care nu s-au nascut intr-o tara crestina...

| shadovv a răspuns:

Intrebarea nu are sens caci "eu"-ul care se naste musulman e altcineva. Eu sunt eu.

| riri2 a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Citesc si sunt mult mai informata decat iti imaginezi.

Un exemplu: la Fapte 2:1-4, exemplul pe care-l dai, e vorba de turnarea spiritului sfant - chiar crezi ca Dumnezeu a coborat sub forma de limbi de foc? E vorba de forta lui Dumnezeu, de spirit -iar tu vorbesti de treime - unde e vorba aici de Dumnezeu si de Cristos?

Alt exemplu:
Ioan 1:1 - aici e vorba de Dumnezeu Tatal si de Cuvantul, care era UN Dumnezeu, nu Dumnezeu! Si e vorba de 2 persoane, nu de 3! Unde e treimea aici?

N-am luat decat doua exemple din versetele trimise de tine si tin sa-ti amintesc ca vorbesti de TREIME, dar trimiti versete din care aceasta nu reiese.

Iata, iti trimit si eu niste versete:
Matei 26:39; Ioan 14:28; 1 Corinteni 15:27, 28 - la cine s-a rugat Isus, daca el insusi e Dumnezeu Tatal? Si unde s-a dus, daca EL era Dumnezeu, si de ce afirma ca Tatal e mai mare decat el, daca ei sunt unul si acelasi? Si, cum, i se supune el lui insusi?

Gandeste, te rog, logic, SI FARA PREJUDECATI!

DE UNDE AI LUAT PRIMUL CITAT?

Sunt curioasa ce ai de spus despre aceasta:

"
Ce spune Biblia? „Ştefan, fiind plin de Duh Sfânt, şi-a aţintit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu şi pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu şi a zis: «Iată, văd cerurile deschise şi pe Fiul Omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu»." (Faptele 7:55, 56, Cornilescu, 1996)
Ce a dezvăluit această viziune? Umplându-se de duh sfânt, adică de forţa activă a lui Dumnezeu, Ştefan l-a văzut pe Isus ‘stând la dreapta lui Dumnezeu’. Aşadar, este cât se poate de clar că Isus nu a devenit Dumnezeu după ce a fost înviat la cer, ci, dimpotrivă, o fiinţă spirituală distinctă. În plus, această relatare nu menţionează o a treia persoană lângă Dumnezeu. După ce a încercat, fără succes, să găsească pasaje biblice care să susţină doctrina Trinităţii, preotul dominican Marie-Émile Boismard a scris următoarele: „Afirmaţia că există trei persoane într-un singur Dumnezeu. . . nu se găseşte nicăieri în Noul Testament" (À l’aube du christianisme — La naissance des dogmes)."

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Ai tot dreptul sa cauti, nu stai unde-i mai comod!

| ComatoseWine a răspuns:

Daca m-as fi nascut intr-o familie de musulmani as fi crezut cu ardoare in Allah ca orice alt om care s-ar fi nascut intr-o astfel de familie de vreme ce traiesti cu aceasta religie de cand te nastistraight face

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Întrebarea ta este legată de o situaţie ipotetică, deci niciodată nu se va întâmpla aşa ceva. Care ar fi rostul răspunsurilor? În cel mai bun caz şi ele vor fi ipotetice.

| minahrs a răspuns:

Da as fi crezut in Dumnezeu daca as fi stiut ceea ce stiu la momentul acesta despre El.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru riri2):

Forta lui "activa" a lui Dumnezeu?

Daca tot abordezi logica o sa iti dau un exemplu.

Sfanta Treime este compusa din 3 Persoane dar o singura Fiinta : Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Pe pamant, aici, ca sa fii o persoana trebuie sa ai ratiune, vointa si sentiment. La Dumnezeu sunt cele mai inalte Taine.

O sa iti dau niste exemple pentru tine, eventual pentru aia' de la congretatie de la tine sa le arati despre Duhul Sfant :

Poate face lucruri care le face doar o persoana :
- Vorbeşte (Fapte 8:29; 10:19; 11:12; 13:2; 28:25; 1Timotei 4:1; Apocalipsa 2:7, 11,17, 29; 3:6, 13,22; 14:13; 22:17).
- Strigă (Galateni 4:6)
- Mărturiseşte (Neemia 9:30; Ioan 15:26; Fapte 5:32; Romani 8:16; Evrei 10:15; 1Ioan 5:6, 8).
- Aude (Ioan 16:13, 14).

Duhul Sfant are sentimente, emotii:

- Duhul Sfânt are raţiune, intelect, voinţă:
- are gândire (Romani 8:27; Isaia 40:12-14).
- cunoştinţă (Isaia 11:2; Exod 35:31).
- înţelepciune şi pricepere (Exod 31:3; Efeseni 1:17).
- are capacitatea de a cerceta (1Corinteni 2:10).
- capacitatea de a sfătui (Isaia 11:2).
- capacitatea de a învăţa (Neemia 9:20; Luca 12:12; Ioan 14:26).
- în virtutea gândirii Lui, El are o voinţă proprie (1Corinteni 12:11; Ezechiel 1:12, 19-21).

Si pot continua!

Alte atributii pe care le pot avea doar o persoana:

- El poate fi minţit şi ispitit sau încercat (Fapte 5:3).
- El este martor ca şi apostolii la învierea Domnului Isus (Fapte 5:30-32).
- El poate fi batjocorit (Evrei 10:29).

Tu te-ai gandit vreodata sa citesti Biblia, apoi sa sustii o afirmatie, nu ce au zis unii'

Dar tu citesti Biblia?
Fiindca daca ai face-o, nu ai fi atat de incisiv, ai avea o maniera mai agreabila!

Spre informare si meditare, sub egida logicii:

Învaţă Biblia că „Spiritul sfânt" este o persoană?

Unele versete care vorbesc despre spiritul sfânt („Duhul sfânt", BC) ar putea părea că se referă la o persoană. De exemplu, spiritul sfânt este definit drept un ajutor (greceşte parákletos; ‘Mângâietorul’, BC, SS 1874) care „va învăţa", „va depune mărturie" şi „va spune ce aude" (Ioan 14:16 [vezi BC, nota de subsol], 17, 26; 15:26; 16:13).

! DAR alte versete arată că unii oameni ‘s-au umplut’ de spirit sfânt şi că alţii au fost ‘botezaţi’ cu el sau ‘unşi’ cu acest spirit (Luca 1:41; Mat. 3:11; Fap. 10:38). Aceste ultime referiri la spiritul sfânt categoric nu pot indica o persoană. Pentru a înţelege ce învaţă în ansamblu Biblia, trebuie să ţinem cont de toate aceste versete. Care este concluzia raţională? Aceea că primele versete citate folosesc o figură de stil, personificând spiritul sfânt al lui Dumnezeu, forţa sa activă, la fel cum Biblia personifică adeseori înţelepciunea, păcatul, moartea, apa şi sângele:

Sfintele Scripturi ne dezvăluie numele Tatălui, Iehova. Ele ne arată că Fiul are numele Isus Cristos. Dar nicăieri în Scripturi nu se dă un nume spiritului sfânt.

| milan9 a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Dacă ar fi adevărat ceea ce pretind unii, că nu putem face diferenţa între folosirea limbajului "figurat", a figurilor de stil, şi respectiv TRANSMITEREA UNUI SENS PROPRIU, fără echivoc, atunci putem închide definitiv Biblia pentru. că nu am mai avea nici o garanţie a adevărutului sens al ei. DAR, din fericire, Dumnezeu ne-a lăsat MINTEA şi DISCERNĂMÂNTUL (pe care unii din păcate l-au transformat în viclenie şi reavoinţă).

Cum să fie Duhul Sfânt o "eroare" provocată de limbajul artistic, cum afirmă unele EREZII, din moment Sfânta Scriptură Îl prezintă pe Duhul Sfânt ca fiind PERSOANĂ, fără nici un echivoc? Iată doar o parte din versete:

Matei 28, 19 – "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh." (Enumerarea prezintă CLAR EGALITATEA cu Tatăl şi cu Fiul)

Evrei 3, 7 - "De aceea, precum ZICE Duhul Sfânt: "Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui,"
Evrei 3, 8- "Nu vă învârtoşaţi inimile voastre, ca la răzvrătire în ziua ispitirii din pustie,"
Evrei 3, 9 – "Unde M-AU ISPITIT părinţii voştri, M-AU ÎNCERCAT, şi au văzut FAPTELE MELE, timp de patruzeci de ani."
Evrei 3, 10 – "De aceea M-AM MÂNIAT pe neamul acesta şi am zis: Pururea ei rătăcesc cu inima şi CĂILE MELE nu le-au cunoscut,"
Evrei 3, 11 – "Că M-AM JURAT în mânia Mea: "Nu vor intra întru ODIHNA MEA!"."

DUHUL SFÂNT spune deci cuvintele: "M-AU ISPITIT PĂRINŢII VOŞTRI" şi "NU VOR INTRA ÎNTRU ODIHNA MEA"…

Şi totuşi încă mai sunt unii care văd "alb" şi se jură că este "negru". Cred că la asta se referă termenul "spălat pe creier" sub care sunt cunoscuţi în toată lumea cei care fac astfel!